Een man, een man, geen woord is woord.
Patrick B is een innemende, joviale, directe en vlot meedenkende verkoper. Maar hij haalt de slogan: vandaag kopen, morgen rijden, wel onmiddellijk al onderuit. Niet realiseerbaar. Dan adviseert hij om te monteren accessoires, ondermeer side/pushbars en geïntegreerd signaal/zwaailicht voor de Renault Trafic niet elders aan te schaffen en te laten monteren ivm met EU wetgeving. Zijn prijsopgave voor die zaken is duidelijk veel hoger, maar wetgeving en gemakzucht tellen ook mee. Gemakzucht vertaald zich in dit geval in één duidelijke afspraak; de bus wordt compleet geleverd, dus met bovenvermelde gemonteerde accessoires. Zelf houd ik mij aan mijn deel van de overeenkomst die de eenvoud zelf is. Geen inruil, geen financiering oid. Gewoonweg één bedrag op de factuur en één keer overmaken. Dat laatste deed ik meteen na het tekenen.
Meteen na het tekenen veranderde het gedrag van Patrick B. en werd er op indringende, sluwe, slinkse en vooral irriterende manier aan de afspraken getornd. De Trafic moest die week daarna op mijn naam. Dan kon er een piepkleine korting af van Renault Nederland!? Gereserveerd toch maar ingestemd. Enkele dagen later weer een belletje van Patrick B. Bla, bla, bla. De bus moet wel verzekerd zijn. Verbaasd, maar begripvol geregeld. Tuurlijk moest hij verzekerd zijn, want er werd door Stokman mee heen en weer gereden naar derden. Om de signaleringsverlichting te laten monteren!
Enkele weken later weer Patrick B. De side-pushbars konden voorlopig niet geleverd worden, dus of ik de bus wil ophalen. Kon ik over twee weken terug komen om die te laten monteren. Ik woon naast Zwaag en heb telkens met Zwaag gebeld en daar gevoelsmatig de Trafic gekocht. Afleveren wilde ze echter in Alkmaar. Dat accepteerde ik niet en de overhandiging vond na mijn aandringen toch plaats in Zwaag. Helaas werkte de signaleringsverlichting niet juist. Patrick B. zou hier over terugbellen. Dat heeft hij niet gedaan en ik heb het zelf opgelost met de toeleverancier. Ruim zes we