Samen met Rosa van Ijslandspecialist onze reis gepland. Samen met onze eigen wensen een mooi plan gemaakt. De reis zelf was perfect geregeld. De huurauto stond klaar, hotels waren geregeld en ook afwisselend. We hebben ons tijdens de reis nergens zorgen om hoeven te maken.
Wij hebben giga genoten van onze vakantie in IJsland. We hebben alles gezien wat wij wensten: de puffins, het binnenland (landmannalaugar), een vulkaanuitbarsting en zelfs nog op de valreep het Noorderlicht. Huisjes waren voor ons iets minder dan gehoopt, hadden bewust gekozen voor wat goedkoper, maar het geluidsoverlast was vooral wel lastig. Wij hebben wel besloten dat als we nog eens gaan we niet gaan besparen op de slaapplek, want voor de reis die wij hebben gemaakt was goede nachtrust wel belangrijk. We hebben een fantastische auto gehad die ons niet in de steek liet, geweldig. Ik zou wel iedereen aanraden een 4x4 te nemen, omdat je op veel wegen ook gravel hebt liggen. Het weer was helaas veelal niet zo mooi met laaghangende bewolking. Je bereid je hierop voor als je naar een land als IJsland gaat, maar toch viel het soms wel tegen als je wakker werd en dacht: weer laaghangende wolken en weer geen uitzicht. Meestal werd het echter door de dag heen wel beter. Het land zelf is echt geweldig, en het plannen met de organisatie verliep ook prettig.
Vanaf het eerste contact met de IJslandspecialist (Marieke) zijn we uitstekend geholpen. De voorbereidingen, het informatiepakket, de e-mails, de excursies en de op maat gemaakte reis waren prima geregeld! Wij hebben een topvakantie gehad!
Nadat we met het gezin de keuze hadden gemaakt om de vakantie op IJsland door te brengen contact opgenomen met Creating Stories. Wensen kenbaar gemaakt en al een dag later kwam er een voorstel. Na wat aanpassingen stonden de route en de accomodaties vast. We ontvingen een gedetailleerde roadmap met allerlei tips. Later via CS nog excursies aan toegevoegd. Het was een fantastisch mooie reis. Dankzij de voorbereiding door CS en de tips konden we genieten van alles wat we onderweg tegenkwamen. De accomodaties waren op mooie locaties en voorzien van alle gemakken, inclusief hot tubs op de veranda. De verscheidenheid aan natuur, iedere avond het noorderlicht, de warmwaterbaden en verrassende horecagelegenheden hebben het een onvergetelijke reis gemaakt.
Ze staan snel voor je klaar, geven goed advies en spelen prima in op je voorkeuren en wensen. Verder ook aandacht voor je persoonlijke omstandigheden en snelle reactie en actie op mijn misser op vliegveld. Zowel dit jaar als vorig jaar prima reis ervaring gehad
We hebben enorm genoten van onze reis door het zuid-westen van IJsland. De accommodaties waren comfortabel en op goede locaties. Ook de huurauto stond netjes klaar en we konden er snel mee op pad.
Onze rondtour door IJsland zat goed in elkaar. Goede hotels, leuke huisjes, goede routeplanning. Wel jammer dat een paar keer de hotelboeking niet op de goede naam stond (dat gaf gedoe bij het inchecken, al lukte dat uiteindelijk wel), en dat enkele huisjes moeilijk te vinden waren (vooral naar het huisje in de nabijheid van Egilsstadir hebben we lang moeten zoeken). De kamer in Reykjavik was onder de maat (het bleek ook op een ander adres dan we aanvankelijk hadden gedacht).
Wij hebben een reis naar IJsland geboekt. De vraag was voor hoe lang, wat wil je zien? Wij kwamen gauw tot de conclusie om 10 dagen weg te gaan. Er werd een optie van de reis verzonden. Soms hadden wij liever een andere plek om te overnachten, dan werd er wat omgeboekt. Heel fijn om de vlucht, het verblijf en de route uit handen te geven. Ook fijn dat wij nog allerlei aanvullende gegevens hebben ontvangen, zoals de routebeschrijving, hotels, activiteiten, een informatieboek en een routekaart.
Alles was goed geregeld vanaf het begin tot het einde. Naar eigen suggesties en vragen werd goed geluisterd en vriendelijk geholpen.
Creating Stories in Capelle heeft goed getroffen wat voor type accommodatie wij zochten en wat voor type rondreis ons aanspreekt. Ook op nadere vragen werd zeer adequaat gereageerd. Voor één adres kregen we geen code voor het sleutelkastje. Barbara en Robbert hebben dat voortvarend opgelost via de noodtelefoon. Voor de rest niets dan lof. Dank dus. Zullen hen zeker aanbevelen bij onze vrienden/kennissen.
Mooi land, mooi weer en perfecte gids.
Tessa Holkamp heeft een uitstekende snelle ondersteuning geboden bij onze “kort dag” wens voor een rondreis IJsland. Zij begreep snel onze wensen en anticipeerde daar uitstekend op. Wij hebben een prima reis gemaakt door het westen en zuiden van IJsland.
Er werd goed naar ons geluisterd en door de ervaring van de reisorganisatie de juiste overnachtingslodges gekregen met genoeg bezienswaardigheden en bijbehorende tijd. Ook de reisafstand tussen de lodges was goed te overzien.
Onze droomreis is ook echt een droomreis geworden, met alles wat we wilden zien ook kunnen zien, inclusief zelfs 3x Het Noorderlicht en ook Bultruggen. Het weer was fantastisch, zon, wolkenpartijen 1 dag sneeuw en 1 x storm met regen op exact het juiste moment. In 1 woord dus WOW.
Vanaf het eerste contact voelde het goed. Er werd vlot gereageerd en met kennis geantwoord. Door de reisbeschrijving verliep de reis naar en op IJsland vlot. Er is goed geluisterd naar onze wensen waardoor het echt een super vakantie was. Het autoverhuurbedrijf was top, vriendelijk en goede uitleg. De meeste hotels waren top. Alles was goed geregeld.
We hebben ongelofelijk genoten van IJsland, de zwarte stranden, het hoogland, de fjorden, vogels, walvissen, zeehonden. Te gekke reis door vaak betoverend landschap en hotels en lodges op de meest bijzondere soms afgelegen plekjes, die we nooit zelf hadden kunnen vinden. Ook de tips voor onderweg, watervallen, kloven, dorpjes waren van absolute toegevoegde waarde. Dank Ijslandspecialist!
De groepsreis is een enorme aanrader. Je ziet alles, maar hoeft zelf bijzonder weinig te doen. Doordat het een Engelse tour is, hadden wij een lokale gids. Fantastisch om allerlei verhalen te horen over hoe het is om op IJsland te wonen. Al met al een enorm toffe ervaring!
Jullie hebben precies begrepen wat wij graag wilden. Precies op de goede momenten ergens langer kunnen blijven. Hele toffe wisselende accommodaties. We hebben alles wat we graag wilden zien en ervaren kunnen doen!!
Onze reis was van tevoren goed georganiseerd door Creatingstories. Alle informatie was duidelijk en wanneer we ergens een vraag over hadden, was er een snelle reactie. We konden zo goed voorbereid aan onze reis beginnen. Alles is verlopen zoals we hadden verwacht. Het is fijn dat alles van tevoren geregeld is, waardoor je echt kan genieten. Wat is IJsland een mooie bestemming!
We hebben genoten van onze rondreis en we hebben heel veel indrukken op kunnen doen! Reisafstanden waren prima. Het hotel Skaftafell was heel goed, en een goed avondeten! Het verblijf in Stöng was eveneens heel goed. Ons favoriete hotel was dat van Sykkisholmur, echt een hele fijne plek met goed eten! Sel guesthouse was iets minder luxe, maar het ontbijt was onovertroffen!
Creating Stories dacht goed mee met de ideeën die we hadden over een vakantie in IJsland. Zo is er een mooie reis samengesteld, welke is aangepast aan onze wensen.
Een magische reis door een landschap vol diversiteit in kleuren, structuren en verstopte schoonheden. Rauw en met de volle ervaring van de verschillende elementen maakten we een 8-daagse tocht door de Golden Highlights. Met een losse kudde van 52 paarden trokken we te paard door lava velden, moslandschappen, beklommen we de Highlands en doorkruisten we tal van rivieren. Om in de vallei verwend te worden met een lunch trokken we door naar het guesthouse voor de nacht. De kok die meereisde verzorgde ons met heerlijke lekkernijen zoals vis, lamsvlees en Halloumi van de BBQ. Om na al deze overweldigende ervaringen weer te mogen eindigen in Reykjavik, een zo kleurrijke en bruisende stad met blik op de zee, vol gezellige cafeetjes, restaurants en mooie gebouwen. En dat met springende dolfijnen en walvissen op een uur vaarafstand!
Overweldigende natuur, prachtig land, prima auto...accommodatie in huisjes echter beperkt. Té weinig plaats voor 4 volwassenen, amper ruimte rond bed, bagage in living moeten leggen, wegens onvoldoende plek. Samengevat: 1 niveau hoger dan kamperen. Vaak geen wifi. Communicatie Viator beneden alle peil, té fragmentarisch en in Engels doorgestuurd. Regeling met bedlinnen omslachtig, ongeschikt. Correcte aflevering op einde van vakantie onmogelijk wegens propvolle container.
Ik denk niet dat het aan Creating Stories ligt dat er enkele zaken op reis moeizamer verliepen maar eerder aan de lokale firma die huisjes verhuurd. Met het vinden van de verblijfplaatsen hebben we het meeste problemen gehad. Creating Stories zelf zorgt voor de correcte stukken die je nodig hebt. De informatieverschaffing van wat er allemaal te zien is, zou eventueel toch wel uitgebreid kunnen worden. Zo heb ik toch nog veel zelf moeten opzoeken en ter plaatse ook moeten bekijken welke wandelingen van waaruit konden maken. Het zou handig zijn, mochten we opties met beschrijvingen op voorhand gekregen hebben. Ik stel mij ook de vraag waarom wij een Hyundai Tuscon 4x4 kregen, terwijl er bij het binnenrijden van de Highlands duidelijk aangeschreven stond dat zulke wagens daar eigenlijk niet mochten rijden. Enkel volwaardige jeeps! En we hadden nadrukkelijk een 4x4 gevraagd om op F-roads te kunnen rijden. We hebben het risico toch genomen nadat we zagen dat Dacia Dusters hun weg gewoon verderzetten.
Dankzij de IJslandspecialist hebben we een prachtige reis gehad. Vlucht, accomodaties en huurauto, alles goed geregeld. Een praktische, handzame routebeschrijving van accommodatie naar accommodatie met tips voor uitstapjes onderweg was heel handig. Er werd snel gereageerd op vragen en
Cypresbaan 17
2908LT Capelle aan den ijssel
Creatingstories | IJslandspecialist voor al je maatwerkreizen naar IJsland; van autorondreizen en camperreizen tot met de veerboot naar IJsland en het binnenland verkennen met een Super Jeep. #wearecreatingstories
Al vele jaren zijn wij dé specialist in maatwerkreizen. In 2000 gestart met IJslandspecialist en daaropvolgend Canadareizen, American Vacation en Planet Downunder. Onze reislust brengt ons steeds verder. Daarom hebben we in 2017 Creating Stories gelanceerd, waar wij alle bestemmingen samenbrengen: Alaska, Amerika, Argentinië, Australië, Canada, Chili, de Faeröer Eilanden, Finland, Groenland, IJsland, Ierland, Japan, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Lapland, Patagonië, Spitsbergen, Zuid-Afrika, de Zuidpool en Zweden. Graag inspireren wij je met onze eigen reisverhalen, en creëren we samen jouw unieke reisverhaal. What’s your story? #wearecreatingstories