Wij bezochten IJsland voor de eerste keer. En hebben genoten van de natuur en het uitgebreide landschap. Vanuit Stekkjarlundur bleek het goed mogelijk de kust bij Selfoss, Geysir, waterval Gullfoss, nationaal park Pingvellir en Reykjavik te bezoeken. Ook de Blue Lagoon, maar daar bleek dat je ter plaatse geen ticket kon kopen voor het bad. (Alleen aanschaf van e-ticket via de website is mogelijk). Overigens leek het bad van de Blue lagoon te bezwijken onder het massa toerisme via pre booked group tickets.
IJsland is een prachtig land. Als je geen zorgen hebt over auto en accommodaties geeft dat de volledige mogelijkheid om alleen bezig te zijn met vakantie-activiteiten. Dat hebben we gedaan.
Alles was uitstekend georganiseerd, de reis, de huisjes en de auto. Er was één minpuntje: er ontbrak een deel van de routebeschrijving naar een huisje, zodat we het niet hebben kunnen vinden en een nacht in een hotel hebben doorgebracht. De volgende ochtend werd de resterende routebeschrijving gemaild en konden we het huisje vinden. Daarna liep alles weer op rolletjes.
Mooie reis gemaakt; hotels prima. Huurauto ook ok. Goede service ontvangen terwijl we op de luchthaven moesten wachten op onze vlucht die meer dan 8 uur vertraging had opgelopen. Ijslandspecialist heeft voor ons alternatief hotel geboekt en gezorgd dat we zonder problemen onze huurauto konden ophalen. Wij waren heel blij dat we geboekt hadden via een reisbureau zodat zij deze extra zorg op zich konden nemen.
een indrukwekkende ervaring die lang nazindert. Alles naadloos geregeld. bijzonder klanvriendelijk. ook ter plaatse zeer bereikbaar in het geval van extra vragen.
verbazend, avontuurlijk, spectaculair enz. IJsland heeft mij op alle gebieden verrast
Gewoon heel goed
Prachtig land. Goede accomodaties. Fijne reisplanning.
Creating stories’ dat is absoluut gelukt. Wat een fantastische reis hebben wij gehad. De landschappen, uitzichten, het weer (van een sneeuwstorm in het noorden tot lentetemperaturen in het zuiden), alles was even indrukwekkend. De door Idy gegeven adviezen voor bijzondere excursies hebben we bijna allemaal opgevolgd. Ook dat waren hele bijzondere ervaringen. Ook jullie uitgebreide informatie over interessante plekken langs de route kwam goed van pas. Wat mogelijk was, hebben we gedaan. Het waren intensieve dagen maar we hadden het voor geen goud willen missen.
De gehele reis was zeer indrukwekkend. Grootse natuur, weids landschap en veel rust. De bevolking was gastvrij, spraken over het algemeen goed Engels en het reizen per auto gaat makkelijk, goed bereikbare tankstations en voldoende mogelijkheden om zelf voedsel en drinken te kopen. De tocht was linksom het eiland, rechtsom had ook gekund. De hotels en guesthouses waren allen binnen van voldoende kwaliteit en afwerking, sommige waren aan buitenkant niet gerenoveerd en zagen er daardoor wat "verloren" uit. We hebben van alle delen van IJsland zeer genoten, de reis verliep prima, de afstanden waren soms wel wat lang, we hebben al met al 3700 km gereden. Was volop de moeite waard!
Wat een prachtig land! We hebben de 16-daagse rondreis gedaan in hotels en vakantiehuisjes. Het vervoer en verblijf waren perfect geregeld door IJslandspecialist en de route- en bezienswaardigheden waren overzichtelijk beschreven. We hebben enorm genoten van de rust, de natuurschoon en de ontspannen rondreis. We hebben papegaaiduikers gezien, gletsjers, heel veel verschillende vogels, zwarte rotsen en stranden, rauwe bergen, groene mosvlaktes, lavavelden, fjörden, het ijsbergenmeer Jökulsárlón, en nog veel meer, teveel om op te noemen. We stonden versteld van de enorme diversiteit aan natuurschoon die IJsland heeft te bieden. We waren blij met onze 4x4 auto die aangeraden werd zodat we hier en daar makkelijk op (hobbelige) onverharde grind- en bergwegen konden rijden. IJslandspecialist heeft ons een perfecte en onvergetelijke reis geboden die we in de toekomst zeker nog willen herhalen!
De boot vonden wij zeer gedateerd, wachttijden belachelijk lang(Torshavn vaartijd 23.30 en uiteindelijk pas vertrokken 02.00 en tot 01.15 in de rij gestaan) om de boot op te komen. Erg rommelig dat de medepassagier stuk moet lopen vervolgens in de bus, in Eydisfjordur bij informatie afgezet waar we een half uur hebben moeten wachten vervolgens op de boot weer moeten wachten daar de hutten nog niet klaar waren. Prijzen voor drank en snack erg duur. Helaas is er geen andere mogelijkheid om met de boot vanaf Denemarken naar IJsland te komen dus de maatschappij heeft helaas een machtspositie.
Beste, Bedankt voor de beoordeling. Super fijn om te horen dat je over onze diensten tevreden bent. Hopelijk kun je de veerboot los zien van onze eigen diensten. We doen namelijk zoveel meer dan het aanbieden van een ferrytocht. Voor de overtocht heeft de veerbootmaatschappij inderdaad een machtspositie te pakken gezien ze de enige zijn die zo’n service aanbieden naar de Faeröer en IJsland. Helaas kan het door omstandigheden nog wel eens voorkomen dat de boot laat aankomt (en er dus nog geen schone kamers) en/of later vertrekt. Prijzen aan boord zijn inderdaad vrij fors maar ook wel naar de standaard van de Faeröer en tevens IJsland; dat kan toch eigenlijk geen verrassing zijn? We hopen dat de ervaring met de veerboot niet de mooie belevingen op IJsland en de Faeröer overschaduwt en dat jullie terugkijken op een mooie reis. Met vriendelijke groet, IJslandspecialist
Let op: ik wil geen reclame van jullie ontvangen. De zin achter het vinkje onderaan de enquete deed mij bijna besluiten geen medewerking aan de enquete te verlenen. Dus: ik wil niet dat mijn gegevens in jullie bestanden opgenomen blijven. Privacy.
Overtocht prima geregeld. Naderhand fiets los bij kunnen boeken. Was in eerste instantie niet mogelijk. Goed en creatief opgelost waarvoor dank. Gebruik gemaakt van Camping Card Iceland. Maak me wel zorgen over de landelijke dekking van deze kaart, waarbij in zuidelijk deel geen en (erger) steeds minder dekking is. Hier kan IJsland specialist op zich (direct) niets aan doen (?).
Goede service en goed contact.
Zoals al geschreven: Prima.
telefonisch contact, heel goed bereikbaar en snelle reactie, actie
uw service en reactiviteit waren goed en accuraat. Alleen uw locale partner werkt met verouderd en slecht materieel: * basisstel = auto was goed; niets op aan te merken. * Mobiele huis (Amerikaanse makelij): liet te wensen over. We hebben 2 wagens met 2 verschillende opbouwen gehad. * eerste was zo lek als een zeef, stonk verschrikkelijk naar schimmel en matrassen erg versleten. * Tweede was droog, maar nagenoeg rijp voor de schroothoop. Deur niet tochtdicht, opstap stuk (gebroken), ruiten niet winddicht => stof in kajuit. Matrassen nog erger, je lag eigenlijk gewoon op de planken vloer. Kasten moesten we met touw en rekkers dichthouden; afscheiding naar toilet hing er gewoon bij. Met andere woorden, eigenlijk gewoon een nachtmerrie. *Verwarmingssystemen en isolatie cabine volledig ondermaats. En dit ofschoon de cabines nauwelijks 3 jaar oud waren. "Proudly made in Amerika": laat me niet lachen. Aanbevelen? Onder voorbehoud. Niet als u nog werkt met dezelfde locale aanbieder. Wij hebben onderweg beter onderhouden materieel voor dezelfde prijs gezien.
Praktische en klantvriendelijke aanpak.
De eerste ervaring met de IJslandspecialist was goed. Veel en bruikbare informatie voor de reis. De ervaring daarna was redelijk tot slecht. Van de 5 accommodaties die door de IJslandspecialist waren de eerste 2 goed, de 3e redelijk en de laatste 2 ronduit armoedig. Het 4e verblijf was een soort kot waar je niet eens de ruimte had om je koffer open te maken. Schandalig klein voor 2 personen. We hebben de nacht daarna met de beheerder af kunnen spreken voor 25 euro meer in een groter huisje te kunnen slapen. Wat een verschil zeg. Aparte badkamer, bak en kast erin. Gezien de prijs van de reis had de IJslandspecialst dat ook kunnen boeken. De laatste 2 overnachtingen zouden we in een soort huis door moeten brengen. Vieze kussens en een gebarsten raam. We zijn direct naar een hotel gegaan. Wat een afknapper aan het eind van de reis. Op de laatste dag zou we de geboekte walvistocht maken. Die bleek te zijn afgelast en wij waren niet geïnformeerd door de IJslandspecialist. Ik had aangegeven dat ik de gemaakte extra kosten voor verblijf vergoed wilde hebben. Daar wilde de IJslandspecialist eerst niets van weten. uiteindelijk hebben ze toch betaald. Voor mij de eerste en laatste keer met de "IJslandspecialst"! Al met al een domper op de gehele reis maar IJsland is fantastisch.
Beste, Bedankt voor je beoordeling. Jammer om te vernemen dat onze service je is tegengevallen. Wat betreft de walvisexcursie hadden wij je ook het liefst op tijd geïnformeerd. Door omstandigheden op dat moment is dat ons niet gelukt. Hiervoor hebben wij onze excuses gemaakt en zijn uiteraard de kosten voor de excursie gecrediteerd. Met betrekking tot de accommodaties is het noodzakelijk om bij problemen altijd direct contact op te nemen met onze contactpersoon op IJsland of onze noodtelefoon. Wanneer dit niet gebeurt en achteraf een probleem aan ons wordt voorgelegd, kunnen we geen enkele invloed uitoefenen of problemen direct oplossen. Ook kunnen we dan niet direct uitspraken doen de verdere afwikkeling van de problemen. We zijn echt afhankelijk van de reactiesnelheid en voorwaarden van diverse partners en dan heeft het soms wat tijd nodig om terug te komen met een uitspraak. We hebben echter ons best gedaan en onzes inziens met succes: zowel de meerkosten voor de 4e accommodatie als kosten voor de oorspronkelijke accommodatie in Reykjavík zijn vergoed. We begrijpen dat dit een pleister op de wonde achteraf is, maar zijn wel van mening dat we de zaak hiermee naar behoren hebben opgelost. Wij vinden het erg jammer dat je geen goed gevoel hebben overgehouden aan jullie reis met IJslandspecialist, maar wensen je desalniettemin veel reisplezier in de toekomst. Hartelijk bedankt voor de feedback! IJslandspecialist
Wij kwamen heel laat met het plan om naar IJsland te gaan waardoor veel accommodatie al vol was, maar het is jullie toch gelukt om prima huisjes en hotels voor ons te regelen op de plekken die wij graag wilden zien. Heel fijn.
Wij hebben eigenlijk alleen de camper en de vlucht via jullie geboekt. Over de camperverhuur zijn wij absoluut ontevreden. Wij werden zeer onvriendelijk te woord gestaan. Bij het inleveren was de medewerker te laat op kantoor. Dat is onprettig als je een vlucht moet halen. Ook toen was de medewerker ongelofelijk onvriendelijk. De taxi naar vliegveld moesten we aanvankelijk zelf betalen. Dit hebben we zelf nog recht kunnen zetten.
Erg prettig om op deze manier mijn eerste reis alleen te boeken, alles werd geregeld. Als ik vragen had kon ik altijd bij Marieke terecht. Top! Alle papieren worden je toegestuurd en zelf een mooi boek van het land waar ik naartoe ging. Het enige wat ik miste was een route op de kaart, van de route die ik zou gaan paardrijden. Verder toppie!
De boeking heeft aan de verwachting voldaan, veel informatie ontvangen.
Cypresbaan 17
2908LT Capelle aan den ijssel
Creatingstories | IJslandspecialist voor al je maatwerkreizen naar IJsland; van autorondreizen en camperreizen tot met de veerboot naar IJsland en het binnenland verkennen met een Super Jeep. #wearecreatingstories
Al vele jaren zijn wij dé specialist in maatwerkreizen. In 2000 gestart met IJslandspecialist en daaropvolgend Canadareizen, American Vacation en Planet Downunder. Onze reislust brengt ons steeds verder. Daarom hebben we in 2017 Creating Stories gelanceerd, waar wij alle bestemmingen samenbrengen: Alaska, Amerika, Argentinië, Australië, Canada, Chili, de Faeröer Eilanden, Finland, Groenland, IJsland, Ierland, Japan, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Lapland, Patagonië, Spitsbergen, Zuid-Afrika, de Zuidpool en Zweden. Graag inspireren wij je met onze eigen reisverhalen, en creëren we samen jouw unieke reisverhaal. What’s your story? #wearecreatingstories