Professioneel, maar afstandig en zo nogal eens onhandig geregeld.
Allereerst moet gezegd worden dat iedereen die bij Jaap Speelziek werkt verstand heeft van zaken en je zodoende goed kan helpen.
Mijn eigen ervaring was verder erg rommelig, omdat in het begin mijn rijinstructice mij over liet plaatsen in de hoop dat ik bij een ander kwam bij wie ik makkelijker ingepland kon worden. Dit was echter niet het geval, veel instructeuren zijn twee weken in de toekomst al volgepland. Hierdoor duurde het afronden van het leerproces erg lang. Ook heb ik inmiddels vier instructeurs gehad.
Verder vond ik het zelf jammer om als reactie op het tijdig afzeggen van een rijles elke keer aan te horen "goed dat je nu belt, je belt nu nog op tijd", zelfs toen ik mijn arm gebroken had en zodoende niet kon rijden. Dit betekent dus ook dat je geen mogelijkheid hebt je rijles bij ziekte kostenloos af te zeggen, indien je niet met spoed in het ziekenhuis opgenomen bent. Aan de telefoon werd je daarnaast regelmatig erg snel geholpen en werden er niet veel rijlessen in de toekomst gepland, wat een beetje jammer was. Wel waren alle telefoonmedewerkers altijd erg vriendelijk. Ook word je goed geholpen bij het aanvragen van verschillende examens of bijvoorbeeld theorielessen.
Ik vond al met al de mensen op zich behulpzaam en professioneel en de lessen op zich leerzaam en goed op orde, maar het gehele proces niet bepaald aangenaam.