Hier zit veel Saab-kennis
Mijn ervaringen met Baan Automotive blijven positief. Ik heb particulier een Saab 9-3 gekocht, waar het afgelopen jaar wat dingetjes mee waren, maar steeds als je de auto brengt, hebben ze al wel een idee wat er aan de hand is, want ze kennen de auto door en door.
Dat heeft me al meerdere keren flink wat onderzoeksuren gescheeld t.o.v. een algemene garage. Ze zijn ook eerlijk: Saab was in de tijd dat mijn 9-3 gebouwd werd in handen van General Motors en de keuzes die GM maakte, waren niet altijd de keuzes die Saab zou hebben gemaakt. Soms is er een beter alternatief te koop of moet ik er gewoon rekening mee houden dat een onderdeel niet een heel autoleven meegaat.
Het enige kritiekpunt dat ik kan bedenken, is dat telefonisch gemaakte afspraken vaak niet worden opgevolgd. Ik vraag bijvoorbeeld om mij terug te bellen als er iets bekend is, maar moet dan zelf bellen. Maar goed, als je dan belt, zijn ze goed bereikbaar en heb je ook zo de monteur aan de lijn die precies weet wat er met je auto aan de hand is. Uiteraard wist ik dat een "moderne" Saab niet echt meer een Saab was, maar meer een iets verbouwde Opel. Het rijdt er niet minder om.