Communiceert lastig, weinig persoonlijke zorg voor de klant
Allereerst: ik heb hier een leuke import auto gevonden en kreeg een eerlijke prijs terug voor mijn inruiler. (doet alsnog pijn maar zo is het nu eenmaal)
Wat mij opviel was dat ik na het sluiten van de deal direct de geautomatiseerde hoera berichten krijg, en ook na het afhalen de uitnodiging tot feedback hoe de dienstverlening beter kan en uitnodiging tot plaatsen van een review.
Dit staat in schril contrast met het persoonlijk contact.
Ik moet overal zelf navraag voor doen en mijn zorgen werden gewoon niet goed opgepakt. Een foute specificatie van de auto (deze had ik expliciet van tevoren bevraagd bij verkoper, was OK, heeft hij niet gecheckt. Moest er zelf achter komen toen wagen op kenteken stond. Toen dus weer niet gecheckt, Dit had tot annulering kunnen leiden) werd afgedaan met een 'sorry' zonder de vraag of dit voor mij consequenties had of überhaupt acceptabel was. Dat vind ik niet OK. Dit is waarschijnlijk de persoonlijke ervaring met een specifieke verkoper. Maar ik heb dit ook gemeld bij de verkoopadministratie daar, zonder (na 4 werkdagen) enige respons dat dit ontvangen is of gewaardeerd wordt. Men vraagt dus zelf om feedback maar gaat daar niet echt actief mee om is mijn indruk. Misschien helpt een kritische online review dan. En dat is jammer want zoveel moeite kost het niet, het is gratis advies. Ford is een fijn merk en maakt leuke auto's, ik gun dit leuke bedrijf zijn succes maar dit verdient volgens mij een iets andere houding. Dit wekt bij mij weinig vertrouwen.