Koop hier geen auto!
Op 11 februari jl heb ik een auto gekocht (Volkswagen Tiguan, kenteken 98-NJD-5) bij B&S auto’s in Roggel. Vraagprijs van de auto was 9950 euro, mijn inruil auto leverde 450 euro op, in totaal heb ik dus 9500 euro betaald.
Na 3 weken sprong het motor lampje aan. Ik ben hierop naar een auto garage gegaan. Zij gingen ervan uit dat het de bobine moest zijn, deze heb ik dus laten vervangen, de kosten voor het uitlezen en repareren bedroeg 101 euro. 2 dagen later sprong het motor lampje weer aan. Hierop ben ik teruggegaan naar KwikFit, zij hebben de auto nogmaals uitgelezen. Dezelfde code kwam naar voren. Zij gaven aan dat het verschillende dingen kunnen zijn zoals bijv. de distributieketting en raden mij aan om terug te gaan naar de garage waar ik de auto gekocht heb.
Telefonisch contact opgenomen met B&S auto’s en hun op de hoogte gesteld van bovenstaande. Zij hadden op korte termijn geen tijd om er naar te kijken, benoemd dat ik wilde dat zij er naar kijken omdat de storing terug blijft komen. Hierop hebben ze een afspraak gemaakt voor 1,5 week later. Auto op 9 maart afgegeven en zij gingen hem onderzoeken. Hier waren ze 2 uur meer bezig geweest. Het probleem zat volgens hen in de bougies, deze hebben ze vervangen. Auto opgehaald waarna de garage aangaf dat ik zo'n 250 euro moest betalen. Omdat ik het hier niet mee eens ben uitgelegd dat ik mag verwachten van een auto van 9500 euro dat hij niet binnen een maand stuk is. Waar de man in eerste instantie aangaf dat de bougies ‘’door en door versleten’’ waren gaf hij later aan dat het een probleem is dat altijd kan opspelen.
3 weken later speelt hetzelfde probleem, een onafhankelijke garage heeft onderzoek verricht en komt ook uit bij de distributieketting. Contact gezocht met B&S maar zij doen geen zaken meer en hingen de telefoon op.