Reactie van het bedrijf
Wij zijn allereerst heel blij met je goede waardering voor Edwin, want die heeft hij zeker verdiend! We reageren eigenlijk praktisch nooit, maar in dit geval willen we toch even uitleggen hoe het kan dat je soms een plekje eerder kunt hebben, maar meestal niet, gezien de roosters bij het CBR. Wij vallen in Regio Oost bij het CBR en reserveren, net als heel veel rijscholen in Regio Oost, via het rijscholenreserveringssysteem, TOP genaamd. Als iemand een keer zakt, dan willen wij op kantoor z.s.m. weer een herexamen plannen, het liefst dezelfde dag nog. Maar we zijn compleet afhankelijk van de roosters in TOP, waar we dus met alle rijscholen plekjes uit kopen. De roosters veranderen per minuut, plekjes zijn heel snel weg. De wachttijden zijn wisselend, ook voor herexamens. We moeten een examen reserveren op naam van een leerling, dus hebben ook niks op voorraad. Dat kan niet meer in het systeem. Dus gaan we kijken en als je mazzel hebt, dan kan er heel soms een plekje eerder in staan, dan plannen wij dat ook uiteraard. Dat weten we nooit van te voren en het is echt een kwestie van geluk. Dus je vriend had geluk bij zijn rijschool op dat moment. Dat gebeurd zo nu en dan bij ons ook, we houden de roosters vaak in de gaten. Maar dat kan uiteraard niet 24/7.
En dan willen we ook eigenlijk meteen weer plannen voor een leerling, want anders duurt het nog langer. De dames hier op kantoor plannen zeker niet bewust later, dat is niet de manier waarop wij werken. We willen alles juist goed regelen en doen dat ook naar eer en geweten, in het belang van onze leerlingen en dat geven onze mooie recensies ook aan. Hopelijk is het nu duidelijker hoe het werkt. En dan is het ook nog zo, dat als een herexamen al ingepland staat en er zou daarna een plekje eerder vrij zijn, dan kunnen wij dat niet meer veranderen in het systeem. Dat mag niet bij herexamens! Dat is bij 1e examens tot een bepaalde termijn wel mogelijk.