Door rijangst 8 jaar niet gereden en dit jaar eindelijk de stap genomen om hier iets aan te doen. Al na 2 lessen bij Jan bemerkte ik dat het rijden eigenlijk erg goed ging en beide vonden we dat ik er wel klaar voor was om zelf de weg weer op te gaan. Het was fijn om met Jan naast me weer wat zekerheid achter het stuur te krijgen. Jan is rustig en geduldig, maar ook erg duidelijk als iets niet goed gaat. Dankzij zijn tips en trucs durf ik het weer aan. Morgen ga ik kijken naar een eigen autootje!
Hiervoor bij twee andere rijscholen gereden, helaas zonder het gewenste resultaat. Vervolgens ben ik bij Belhamel terechtgekomen, omdat er toch een soort van faalangst in me sluipt zodra er (af)gereden moet worden. Die angst werd al snel minder naarmate ik vaker bij Jan in de auto stapte. Hij stelt je duidelijk op je gemak en is, zoals al op de website beschreven wordt, écht gespecialiseerd in het begeleiden van mensen zonder die 100% zekerheid achter het stuur. Mede dankzij hem heb ik dat van me af laten glijden en ben ik direct geslaagd. Bedankt!
Fijne lessen gehad, en veel geleerd. Ik vond op de snelweg rijden spannend en had hierdoor angst gekregen. 3 lesjes gehad en het gaat nu gelukkig weer goed. Veel tips gekregen en het was zeer leerzaam, ik ben blij dat ik deze stap hebt genomen!
Zeker aan te raden voor mensen die onzeker zijn in het verkeer of last hebben van rijangst. Jan heeft veel geduld, is duidelijk, geeft goede tips en heeft het beste met je voor! Ik durf sinds kort weer deel te nemen in het verkeer dankzij Jan. Bedankt!
Na 13 jaren weer op de snelweg en dat ook zonder rijangst . Ik stap onbezorgd in mijn auto en rij weg . Het stresserig gevoel , buikpijn en angst heb ik allemaal niet meer . Dat ook allemaal dank zij Jan heb ik mijn rijangst overwonnen . Na 5 lessen kan ik weer zelfstandig rijden en gaat steeds beter . Jan heeft mij geholpen met rijangst . Zeer goeie rijschool , echt een aanrader . Jan nogmaals hartelijk dank 👍💐
Ik kan de lessen bij Jan van harte aanbevelen. Een paar maand terug had ik nooit gedacht dat ik zo ver zou komen. 15 jaar niet gereden, voor mijn eerste rijles zat ik echt met klamme handen te wachten tot de auto voor zou rijden. De eerste les zaten we meteen al op de snelweg en dat was even wennen weer, zeker omdat ik helemaal nooit op de snelweg had gelest. Maar met de kalme uitleg en hulp van Jan ben ik nu na 8 lessen zover dat ik een auto heb gekocht! En ook daarmee heeft Jan geholpen, hij nam speciaal de tijd om met me een proefrit te maken en te helpen een goede auto uit te zoeken. Wat een topservice en betrokkenheid, heel erg bedankt!! Nu wordt het zelf weer kilometers gaan maken en ik heb er vertrouwen in dat ik weer zelfstandig de weg op kan. Dus, zit je met stress achter het stuur neem les bij Jan!
Ik heb al 5 jaar een auto, maar ik heb altijd snelwegangst gehad. Tijdens de lessen leerde ik omgaan met mijn angst én hoe ik mijn rijstijl kan verbeteren. Dit geeft mij nu het zelfvertrouwen om zonder spanning te rijden, kan ik met trots zeggen. Jan, ontzettend bedankt dat ik mijn vrijheid terug heb.
Na een kettingbotsing op de snelweg zat de schrik er goed in. Jan heeft me geholpen het rijden gewoon weer op te pakken. Vooral de adviezen over afstand houden en hoe je dit bij drukte kunt creëeren heeft mij weer vertrouwen gegeven. Inmiddels rij ik weer gewoon auto. Bij drukte op de snelweg vind ik het soms nog wat spannend, maar ik doe het wel weer!
Een aantal jaren durfde ik de snelweg niet meer op. Jan heeft mij dat zetje gegeven wat ik nodig had om dit weer op te pakken.
Ik heb 17 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald en toen eigenlijk nooit meer gereden. Een paar jaar geleden wat lessen genomen maar dat werd m ook niet, ik vond het veel te eng om zelf te rijden. Omdat ik het wel erg makkelijk zou vinden om auto te kunnen rijden, heb ik rijles genomen bij Jan. En totaal tegen mijn verwachting in kan ik inmiddels zonder problemen de auto pakken en 90 kilometer verderop mijn ouders bezoeken. Dat had ik nooit gedacht in 11 lessen!! Ik ben dus echt blij met deze keuze. Het voelt nog niet zo makkelijk als fietsen, maar heb inmiddels wel het gevoel dat dat vanzelf zal komen en zal dan ook zeker blijven rijden!
Fijne begeleiding bij mijn rijangst op snelwegen. Na 6 sessies durf ik weer op de snelweg te rijden, en heb ik de tools gekregen om zelf mijn ervaring uit te bouwen.
Prima rijschool voor mensen met rij angst. Jan stelt je op je gemak. Geeft je de ruimte om aan te geven wat wel of niet lukt of kan. Stimuleert op super wijze waardoor je je echt jezelf kan zijn. Mijn rij cq angst problemen zijn opgelost.
Na veel lessen bij een andere rijschool en vijf rijexamens die ik niet heb gehaald, heb ik contact opgenomen met Jan. Ik zag enorm op tegen de eerste les, maar Jan heeft me er goed doorheen gesleept. Ik heb heel veel gehad aan zijn tips. Hij begrijpt goed hoe spannend het kan zijn om te rijden. Op sommige momenten is hij best streng, maar dat is alleen maar prettig. Uiteindelijk heb ik mijn rijexamen de zesde keer wel gehaald, na 11 hele leerzame lessen bij Rijschool Belhamel!
Ruim 10 jaar geleden behaalde ik mijn rijbewijs en de keren dat ik achter het stuur gezeten had waren op 1 hand te tellen. Door gebrek aan rijervaring werd de drempel om weer achter het stuur te kruipen steeds hoger. Al surfende op internet kwam ik op de site van rijschool Bel-Hamel en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Jan een bericht gestuurd. Het eerste contact werd snel gelegd en voor ik het wist zat ik weer achter het stuur. De deskundigheid, rust en het geduld van Jan hebben mijn spanningsniveau elke les doen dalen tot ik op het punt kwam dat ook ik zelf ging ervaren dat mijn spanningsniveau tijdens het rijden tot een minimum beperkt was. Wat een bevrijdend gevoel! Ik heb nu een autootje voor de deur staan en maak al aardig wat kilometertjes, alleen en met man en kinderen. Zonder angst maar met vertrouwen en plezier! Jan bedankt voor je coaching!
Een benauwd, drukkend, stresserig gevoel, alleen al bij het denken aan auto rijden. Jarenlang dus niet meer echt gedaan en dan wordt het steeds lastiger, vooral snelwegen. Maar ik wilde dat niet meer, afhankelijk zijn, het vermijden, dus zocht ik contact met Jan. Sneller dan me ergens lief was had ik een afspraak en 6 keer later rijd ik weer lange ritten en stap ik onbezorgd de auto in. Wat ben ik blij! Jan heeft mij geholpen en dat zal hij voor jou ook kunnen doen, niet twijfelen, doen!
Na lang wikken en wegen,toch de stoute schoenen aangetrokken en Jan gebeld, de week erna zat ik achter het stuur op weg naar de Rosestraat in Rotterdam, het voelde of ik via een compleet wildpark naar Groningen moest lees: leeuwen en beren op de SNELWEG !! Ik was super nerveus, maar al snel voelde ik me redelijk rustig en was ik dan toch echt op de snelweg aan het rijden en nog wel op het zowat drukste stukje wat je je maar kunt bedenken ook. Na 6 lessen te hebben gehad, weet ik dat ik het kan!! Ik moet nog wel veel blijven oefenen en vooral ook...in mezelf geloven!! Ik ben super blij dat ik de stap heb genomen....Jan bedankt voor je begrip , hulp en luisterend oor!
De rijlessen van Jan zijn fijne, rustige lessen waarbij je je snel op je gemak voelt. Ik heb 5 lessen gedaan en enorm veel geleerd - zeker het aanraden waard.
Prima rijschool voor mensen met rij angst. Jan is een prettige coach en het heeft mij zeker goed geholpen om zelf weer veilig de weg op te gaan. Het is nu aan mij om het geleerde in de praktijk te brengen en te blijven rijden. Maar dat ben ik zeker van plan. Jan bedankt.
16 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald en sindsdien niet meer gereden wegens angst. Toch de stap genomen om les te nemen bij Jan. Eerste keer meteen door drukste stukje van Rotterdam zuid met hartkloppingen, droge mond en zweethanden. Door goede uitleg, geduld en humor van Jan na een aantal lessen al stuk rustiger achter het stuur. Inmiddels stuk rustiger en vandaag zelfs een auto gekocht !
Ik ben blij dat ik Jan als mijn rijangstcoach heb gekozen. Met zijn directe en open feedback, waar ik veel van geleerd heb. Hij gaf mij de juiste handvaten om in voor mij moeilijke situaties mijn spanningen te verminderen. Moeilijke situaties ga ik niet meer uit de weg. Mijn zelfvertrouwen groeit weer. Bedankt Jan!
Heeft me prima geholpen mijn rijbewijs te halen. Hij stelt je gerust en kan goed ingrijpen wanneer nodig.
Vreselijk, vreselijk, vreselijk. Dat vond ik van autorijden. Ik heb het nooit leuk gevonden. Op mijn 18de gaan lessen omdat eigenlijk iedereen zei dat het zo gaaf was dat ik mocht gaan lessen. Nou ik vond er niets aan. De nacht voordat ik les had sliep ik niet. Na 30 lessen gestopt. Na een jaar of 3 toch weer begonnen. Het was toch best handig en mijn vrienden en vriendinnen om me heen haalden ook allemaal hun rijbewijs. Toen ben ik in 1x geslaagd. Maar ik heb het nooit leuk gevonden. Ik reed eigenlijk alleen als het nodig was. Maar na wat vervelende ervaringen op de weg waar ik iedere keer zo van schrok ging ik steeds meer het autorijden ontwijken. Naar afspraken toe met de trein of zoveel mogelijk binnendoor rijden. Het stress niveau in mijn lijf werd ook steeds hoger als ik de grote weg op moest. Toen heb ik besloten dat ik er wat aan wilde gaan doen. Na wat googelen kwam ik op de site van Jan terecht en direct een mail gestuurd. De eerste les was ik doodnerveus. En na de les was ik kapot en had ik de dag erna spierpijn in mijn benen van het gespannen in de auto zitten. Maar naarmate de lessen volgden nam dat af. Als de spanning even te hoog opliep bij mezelf gingen we even van de weg af om de situatie te bespreken om vervolgens weer vol goede moed verder te gaan. En zo ging ik iedere keer wat zekerder rijden en nam mijn zelfvertrouwen toe. Ik heb ook van Jan geleerd dat niet iedere rit perfect hoeft te zijn want dan kan niet omdat je van zoveel factoren afhankelijk bent waar jezelf geen invloed op hebt als je de situatie maar veilig oplost. Wat ik ook nooit had gedacht was dat ik ooit door het centrum van Rotterdam zou rijden. Laatst heb ik dat in mijn ééntje gedaan. Wel met hoog rode wangen omdat het toch best een beetje spannend was maar ook zeker van trots. Dankzij Jan gaat het autorijden nu veel beter. Ik zit veel relaxter in de auto en mijn zelfvertrouwen is toegenomen. Ik zie niet meer op tegen een autorit! Jan nogmaals bedankt voor alle lessen, tips en gezellige gesprekken.
Ik heb al 14 jaar mijn rijbewijs en sindsdien nooit prettig in de auto gezeten. Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen (zwangerschappen ziekenhuis opname van mijn man en aanrijding op de fiets) sinds 4 jaar helemaal niet meer gereden. Jan heeft me inzicht gegeven waar mijn rijangst precies is ontstaan en hoe mijn eigen gedachtes en gedrag het in stand houdten. Hij heeft me geleerd om op mijn eigen inschatting te vertrouwen en dat het niet perfect hoeft. Inmiddels zit ik zelfstandig in de auto en begin zelfs ook plezier in het autorijden te krijgen (en maak me meer druk over de slechte voorkeurszenders op de radio van mijn man dan het verkeer ;)) De eerste keer zelfstandig op de snelweg was fantastisch, ik had nooit gedacht dat dat ooit nog weggelegd zou zijn voor mij. Ik kijk met erg veel plezier terug op de lessen met Jan, naast zijn deskundigheid, was het ook erg gezellig en heeft hij een goede dosis humor. Uiteraard kosten de rijlessen wel wat, maar zijn zeker elke cent waard tegenover de vrijheid die het mij opgeleverd heeft. Bedankt Jan!
Ik heb mijn rijbewijs al 10 jaar maar door een ongeluk als bijrijder durf ik al 3 jaar niet meer in de auto te stappen. Al googlend ben ik bij rijangst.nl terecht gekomen en ik zat dezelfde week nog achter het stuur. Verschrikkelijk die eerste les, direct in het diepe, tunnels, drukke rotondes en invoegen op snelweg. Ik was compleet kapot naar de eerste les, maar ook super trots. Na elk ritje met Jan overwon ik weer een stukje van mijn angsten. Hellingproef, inparkeren, smalle overdekte garages, dijkweggetjes echt alles is aan bod gekomen. Nu stap ik weer vrolijk in de auto. Naast een expert als angstcoach is Jan ook nog een interessante gesprekspartner, bedankt Jan!
Molenlaan 10
3299 BK Maasdam