Prima Seat Alhambra gekocht, goede prijs, prima bedrijf
Onze Grand Scenic uit 2009 werd echt te klein voor 2 volwassenen, 3 pubers en een 6 jarige.
We kwamen in de zoektocht voor een auto die wel 6 grotere personen ruim kan laten zitten uit op een Alhambra. Deze worden niet veel aangeboden op het web en kiezen was niet reuze. Een Sharan had gekund maar die zat altijd net 1-2k boven de Seat's en het model is hetzelfde dus die keuze was snel gemaakt.
De prijs (max 20k), kilometers (max 150k), de opties (elektrische schuifdeuren) en het bouwjaar (minimaal 2016) waren van belang.
We vonden bij Van Doorn de juiste auto voor de juiste prijs. Dus kijken in Woerden leverde de eerste proefrit op en eerste kennismaking met Henk van Doorn.
De auto stond er keurig bij, Henk is een prettige en professionele man die goed kon vertellen over de auto en mijn vragen en opmerkingen serieus kon beantwoorden of uitleggen. Zo vroeg ik naar de TSI motor die "bekende problemen" zou hebben. Hij wist te vertellen dat er na 2013-2014 een modificatie was vanuit de fabriek die problemen zou hebben verholpen. Hij tipte ook om 98 te tanken ipv 95 ivm behoud van de motor.
De proeftijd was goed maar bracht aan het licht dat de banden gecupt waren. Dat is verholpen met nieuwe Michelin (niet de minste) banden. De auto is gereserveerd en wij hebben de week er na de auto opgehaald. Wederom een prettig gesprek, professionele afhandeling en een goed kop koffie. Onze oude auto achtergelaten wij reden nieuw.
Nog geen week later hebben we gelijk een 2 weekse vakantie in Frankrijk gedaan. De auto reed 3000 kilometer zonder problemen. Goed verbruik, nergens meldingen. En de kids op de achterbank hadden zeeën van ruimte.
Dank Henk.