Niet voor mensen zonder ervaring met aanhanger rijden!
Ondanks mijn slagen heb ik de les als onprettig ervaren. Omdat ik al genoeg ervaring had met het rijden met een aanhanger, had ik alles redelijk snel onder de knie. Echter, de andere leerling had nog geen ervaring en moest alles dus in korte tijd leren (niet handig dat hij geen intake had gedaan, maar daar kon op dat moment dus weinig aan veranderd). De instructrice had voor deze jongen geen enkel geduld, hij kreeg alleen maar negatieve feedback de hele dag en kon eigenlijk niets goed doen in zijn ogen. In plaats van hem enigszins op zijn gemak te stellen als iets niet lukte, leek het er eerder in gewreven te worden in plaats van rustig en duidelijk uit te leggen hoe hij zich kon verbeteren.
Ik lees hier meer soortgelijke ervaringen bij de meer onzekere rijders. Ik ben dan ook verbaasd dat de houding van de instructrice nog niet verbeterd is na herhaaldelijk negatieve feedback daarover.
Aan de positieve kant, de instructrice heeft veel ervaring en kennis van zaken. Zolang het relatief goed gaat is de les zeer effectief en zal je relatief gemakkelijk slagen. Dus als de feedback nu alleen nog op een passende manier wordt gebracht is het zeker een goede lerares!