Onplezierige instructie / sfeer tijdens dag BE-cursus
Opgegaan voor een korte duo-cursus BE. Eerste contact met Brookhuis was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Hoewel Brookhuis adverteert om in één dag je BE rijbewijs te kunnen halen, werd ons verweten dat wij ervaring dienden te hebben met het rijden van een aanhanger. Op de vraag hoe je dit dan kunt doen (je mag immers niet met zo'n grote aanhangwagen de weg op als je nog geen BE rijbewijs hebt) kregen we van de rij-instructeur te horen dat je dan extra lessen dient te nemen. Dit rijmt niet met in één dag je BE rijbewijs kunnen halen. Dat even terzijde.
Eenmaal aangekomen op het terrein in Enschede was de rij-instructeur meer geïnteresseerd om eerst te praten met de "buren" dan om ons als klanten te begroeten. De eerste ontmoeting verliep dan ook stijf en kortaf. Eenmaal begonnen met de rijlessen werd er wel duidelijk gemaakt dat als een opdracht niet goed ging, er eigenlijk geen tijd was om het opnieuw te doen. Hoewel de rij-instructeur zeker wist waar ze over sprak en écht wel verstand van zaken had, was van een fijne sfeer allerminst te spreken. Daarnaast voelde ik mij steeds minder op mijn gemak met opmerkingen als "rijd je wel vaak?" en al naar een paar minuten de opmerking "dat ik moeite zou hebben met luisteren". Ik probeerde de feedback direct toe te passen, maar blijkbaar ging dit nog niet helemaal goed. Deze opmerkingen, gepaard met (voor mijn gevoel) veel negatieve feedback omdat de cursus eigenlijk niet voor mij bedoeld was, voelde erg lullig, mede omdat ik al jaren mijn B rijbewijs heb en probleemloos rijd. Ik ging dus niet erg zelfverzekerd het examen in, eerder geïrriteerd en chagrijnig. Uiteindelijk gezakt voor het BE examen, wel fijne examinator. Ik was helaas allesbehalve rustig tijdens het examen en de sfeer tijdens de lessen zat me vrij hoog. Hoewel ik niet wil zeggen dat het daardoor kwam dat ik nét gezakt ben, denk ik niet dat de ochtend heeft bijgedragen aan mijn zelfvertrouwen.
Al met al een erg dubbel gevoel overgehouden.