Echt een handelaar...
Renault Clio Estate 2014 bij dit bedrijf gekocht, eigen auto ingeruild, deal was snel rond. We hadden bij de koop afgesproken dat de auto een kleine beurt zou krijgen, er een nieuwe gasveer links achterklep gemonteerd zou worden en dat de auto gepolijst zou worden omdat er op de linkerdeur een viezigheid zat. Verder had ik ook aangegeven dat er een lampje in de kofferbak los zat, deze zou vervangen worden maar dat heb ik niet op de factuur staan.
Nadat we de auto opgehaald hadden bleek dat:
- de viezigheid op de auto er nog steeds op zat, auto waarschijnlijk nooit gepolijst is of dat het met polijsten dus niet af te krijgen is.
- het lampje in de kofferbak los hing en dus vervangen moest worden
- een voor en achterlamp het niet deden en dus vervangen moest worden
- er een sterretje op de voorruit zat, zelf helaas niet gezien
- de remmen piepten, dit was tijdens de proefrit niet.
- op hun site onze vorige auto te koop stond met de tekst “altijd dealer onderhouden” terwijl dit niet zo is geweest
Eerste mail die ik stuurde kwam geen reactie op, telefonisch contact opgenomen en ze zeiden dat ze de mail niet hadden gezien. Maar ik kon altijd met de auto komen en dan zouden ze er naar kijken. We zijn met de auto terug geweest en hadden de meeste zaken zelf al opgelost, echter voor het piepen van de remmen en de viezigheid op de deur zijn we terug geweest naar autobedrijf neplenbroek maar ze konden daar niets aan doen, lag aan het materiaal en de viezigheid kwam waarschijnlijk door vogelpoep.
Kortom, echt een handelaar waar je voor een scherpe prijs een auto kan kopen, maar verwacht geen garantie. Je hebt wettelijk gezien wel een meldingsplicht over eventuele gebreken en 6 maanden garantie maar daar doen ze niets mee. Verder wel een erg fijne auto en zijn we er toch blij mee, ondanks de initiële gebreken. Ik zou er echter niet zo snel weer een auto kopen, voor de kleine beurt 200 euro extra betaald maar ik vraag me nu wel af ze wat hebben gedaan.