Nog zo'n miskooop verhaal : te veel niet gemelde onjuistheden
Ik wilde graag een nog in goede staat verkerende auto aanschaffen.
Dat is helaas niet gelukt. de GZ-293-L bleek meer mankementen te vertonen na aankoop dan ik had mogen vermoeden.
Ik las zojuist het artikel " Miskoop" van een mini-cooper.
Ik voelde meteen mededogen :
Ook ik blijk een kat in de zak gekocht te hebben bij A.J. de Beer Auto's.
Ik houd mij zelf hier echter wel grotendeels voor verantwoordelijk. Ik had beter moeten laten kijken door een derde zoals de ANWB, hoe het met de Peugeot 307 cc was gesteld. Je hoeft van een autoverkoper niet te verwachten dat hij je duidt op de gebreken die een stukje techniek vertoont.
"Af en toe piept het dak dat ie niet dicht zit", zei de verkoper, A.J. de Beer zelf. En dat was het.
Ik ruilde mijn jongere in goede staat verkerende Toyota Yaris in en betaalde bij om een auto vol mankementen te kopen. Ik heb achteraf spijt. Verblind door mijn wens om in de zomer met open dak te kunnen rijden.
Wat ik aannam was "auto tenminste in redelijke staat". Na een maand rijden dacht ik : toch eens kijken hoe het met het oliepeil staat. Dat bleek niet te traceren diep onder het onderste kerfje. Het dak bleek een drama te worden. De Peugeot garage in Delft vertelde dat de sensoren niet meer worden verkocht door Peugeot. Nog wel op Ebay te koop. In de droge zomer gekocht : De auto regent in blijkt nu. Omdat soms, en daar moet je goed op letten, het raam zakt en niet meer sluit.
Links achter rammelde het. Er bleek aan gerommeld te zijn. Wel losgehaald maar niet correct teruggeplaatst. Klik-fittingen weg waarmee kappen zijn gemonteerd. Dus ooit losgetrokken, fittingen kwijtgeraakt en half vast terug-gemonteerd. Het linker portier is, blijkt nu, na een paar maanden rijden, ( door vocht ?) niet meer te openen. Het open-mechanisme, motor plus mechaniek, beide los verkrijgbaar, is niet meer door Peogeot leverbaar. Alleen op Ebay nog wel. Banden zijn prima zei men. Bleek 1 band op het wettelijk minimum. Verder..ach laat maar..