Verkopen van een auto met géén acceptabel veiligheidsniveau. Remmen staal op staal.
In het geval van ‘had ik het maar eerder gedaan,’ dan had ik eerder de Google Reviews van JHL Automotive gelezen. Die zijn namelijk verre van positief.
Na de koop van onze Citroën Spacetourer bleek bij een grote onderhoudsbeurt bij onze bij BOVAG aangesloten garage, dat de remblokken en remschijven dusdanig ver versleten waren dat er sprake was van staal op staal – levensgevaarlijk. De conclusie van de garage was ook dat dit niet van de laatste weken was.
Ons verzoek aan JHL Automotive om de volledige kosten van €466,- te vergoeden werd afgewezen, met als tegenvoorstel om alleen de remblokken te betalen. Het commentaar was: ‘We zijn niet in gebreke geweest, maar we willen uw onvrede wel tegemoetkomen.’
Ook de reactie -die ik in de andere negatieve reviews lees- 'wij zijn niet eens in staat geweest om de reparatie zelf uit te voeren' is hier helaas niet van toepassing, daar de auto niet meer de weg op mocht.
Het doel van deze review is om anderen te waarschuwen zich goed te laten informeren voor een aankoop, zodat zij niet voor verborgen gebreken komen te staan. Aangezien wij geen overeenstemming hebben kunnen bereiken, ben ik genoodzaakt de zaak nu juridisch te laten behandelen.