Vruchtbaar.

De kennis en wetten zijn heel nuttig om te horen, de opbouw van de training was goed. Fijn dat het interactief was en specifiek op het bedrijf inspeelt. Wat is er voor ons van belang en nodig, waarmee kunnen en moeten we aan de slag? Een uitgebreidere inleidende mail was voor mij persoonlijk wenselijk geweest ter voorbereiding, ik ging er redelijk blind in met alleen de verwachtingen vanuit werkgever. Wel blijven de stappen van de RI&E complex, de handvaten welke uitgereikt worden zijn daarom nuttig. Goed om te weten dat Arboned op alle vlakken in het vervolg ook kan ondersteunen.

Leuk, leerzaam en vlot.

Ik ging helemaal blanco de dag in, eigenlijk had ik nog geen idee wat de functie zou behelzen. Deze dag heeft me enorm beholpen, ik heb een vrij helder beeld gekregen en ga nu intern bekijken wat precies mijn taken worden. De dag was leuk en gezellig, erg goed verzorgd en onze docent leuk, makkelijk te volgen en erg deskundig.

Super interessant en leerzaam

Super interessant en leerzaam

Veel goede informatie

Veel geleerd, de informatie werd op een prettige manier gedeeld waarbij ook ruimte was voor inbreng vanuit de groep.

erg leerzaam

erg leerzame dag

Traning

Fijne en lichte ruimte, er was koffie en thee aanwezig. Opstart was rommelig omdat de apparatuur niet helemaal werkte. Lunch was helaas niet goed doorgekomen dus verlaat. Weinig interactie, alleen de middag. Inhoud van de training was informatief maar ook redelijk onoverzichtelijk. Er werd veel verteld maar vaak inhoudelijk minder gezegd.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Top locatie en de cursus was prima

Nuttige training

Het was een nuttige training met veel praktijkvoorbeelden waardoor de materie gelijk begon te leven.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

De trainingsdag was leerzaam, interessant en gezellig!

Ik kwam blanco de training in, maar ik heb wel het idee dat ik de basis heb geleerd om als preventiemedewerker binnen onze organisatie aan de slag te gaan.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker

Goede algemene indruk van de rol vertrouwenspersoon

Fijne trainer die met praktijkvoorbeelden een goed beeld geeft van de rol vertrouwenspersoon. Verbeterpuntjes: - Het filmpje zou ook vooraf als huiswerk opgestuurd kunnen worden zodat er op de dag zelf meer ruimte is voor de training zelf. - Parkeren was echt onhandig, er stonden wel 10 mensen voor de slagboom die 1 voor 1 achteruit moesten. Handig zou zijn om in de uitnodigingsmail duidelijk uit te leggen dat er beperkt parkeerplaatsen op het terrein zijn en mensen uit te leggen waar ze wel in de wijk kunnen parkeren.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Goede, duidelijke training met een goede, betrokken docent!

Goede training dat opgesplitst is in 2 delen. Voorzien van een goede lunch. Je krijgt alle benodigde materieel, documenten en tips omtrent waar je moet starten als preventiemedewerker. Leerzame dag op een leuke manier!

Professioneel

Leuke en leerzame training

prettige training

Het was prettig omdat het een kleine groep deelnemers betrof die aan de training deelnam. Ook een soortgelijk bedrijf als het onze zodat we veel van elkaar konden leren.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus
  • Welke training heeft u gevolgd? Wet Verbetering Poortwachter: regels en verplichtingen bij ziekmeldingen

Een fijne, positieve en leerzame dag.

Door deze training ben ik me er bewust van geworden dat de positie van de vertrouwenspersoon duidelijk neergezet moet worden. De training was een prettige opfrisser van wat ik al wist en wat ik ook fijn vond dat er een breed scala aan verschillende mensen/beroepen/bedrijven aan deelnamen. Het boek zal ik zeker gebruiken als naslagwerk. Dank aan de fijne cursusleidster Natasja, die aan iedereen aandacht besteedde, een luisterend oor gaf en wees op de rechten en plichten van een vertrouwenspersoon.

zeer leerzaam

zeer leerzaam

• Welke training heeft u gevolgd? Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren

Geen value for money

Ik ben ZZP’er en betaal deze training zelf. 697 euro is een heel bedrag en verwacht dan ook een inspirerende dagvullende training. De training begon op verzoek van de trainster pas om 10.30 uur en door IT problemen pas rond 11.00 uur. De training zou rond 17.30 afgelopen zijn en om 15.50 stond ik alweer bij mijn auto. De Presentatie werd op een scherm verteld door 2 ArboNed medewerkers en af en toe onderbroken foor de trainster. Er was wel wat ruimte voor het inbrengen van cases vanuit de groep. Voor mijn gevoel had ik beter de 2 boeken kunnen bestellen en die kunnen lezen en dan wist ik zeker wat ik nu weet; waarschijnlijk nog meer. Graag hoor ik van jullie of ik korting op het bedrag van 697 euro kan ontvangen.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Veel meer inzicht gekregen m.b.t. mijn rol als Vertrouwenspersoon.

Zeer leerzame training.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Ik had er meer van verwacht.

Ik had meer theoretische kennisoverdracht verwacht. Voor mijn gevoel bestond de training op dit moment voornamelijk uit het geven van (veel vergelijkbare) onveilige situaties. Bij de voorbeelden ging het daarbij ook vooral om fabrieken. Een omgeving die nauwelijks relevant was voor de aanwezige deelnemers. De oefeningen die in het programma werden opgenomen werden bijna allemaal overgeslagen. Ik denk dat hier wellicht juist nog onduidelijkheden/vragen van de aanwezigen naar boven waren gekomen. En daarmee juist voor meer relevantie en diepgang had kunnen zorgen. En had ik mij na afloop wellicht meer bekwaam gevoeld in de functie van preventiemedewerker, dit is helaas nu nog niet het geval. Tot slot: Er zijn kosten in rekening gebracht voor een training van 09.30 tot 16.30 uur. De training was om 14.30 uur afgelopen (inclusief pauze en een half uur waarin de beamer niet werkte).

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker

Duidelijk met interessante praktijkvoorbeelden.

Een goede introductie van de taken van een vertrouwenspersoon. Duidelijkheid gekregen over de kaders waarin een vertrouwenspersoon werkt. Daarnaast heeft ook het delen van praktijkvoorbeelden door de zeer ervaren docent en de deelnemers een goed beeld gegeven van wat je als vertrouwenspersoon kunt verwachten.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Informatief maar wat veel theorie.

Het theoretische kader is wel duidelijk nu. Wat ik achteraf gemist heb zijn praktische tips, Hoe doe je dat precies in de dagelijkse praktijk. Daarnaast vond ik dat veel voorbeelden te maken hadden met industrie, terwijl het groepje wat er zat voornamelijk werkzaam is in kantoren. Het had meer op maat gemaakt mogen zijn. Wellicht dat voor de training een vragenlijst gestuurd kan worden over wat je exact verwacht, wat je werkterrein is als preventiemedewerker. Dan kan er meer gericht ingegaan worden op die zaken.

nuttig en waardevol

Training als waardevol ervaren, zowel de inhoud, het rollenspeldeel alswel het delen / horen van ervaringen en werkwijzen van andere cursisten.

• Welke training heeft u gevolgd? Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren

Inspirerend!

Ik vond het een heel prettige training. Daarbuiten was de trainster een heel prettige vrouw, duidelijk in communicatie en direct. Overall een fijne en vooral inspirerende training.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Super goed en duidelijke cursus

Wat een leuke en goede cursusdag. Veel geleerd. Leuk om te ervaren. Diverse mensen van verschillende bedrijven aanwezig.

Duidelijk en leerzaam

Het was een zeer duidelijke en leerzame training. Er was de mogelijkheid iets over je eigen ervaringen te delen en dit van anderen te horen en hier van te leren. Ook werden deze ervaringen in de theorie terug gehaald als voorbeeld wat het weer maakte als een duidelijker leermoment. Er werd ook persoonlijk gegeken naar wat voor ieders bedrijf meer of minder van toepassing was. Je voelde je gehoord, dat iedereen in de cursus even belangrijk was en dat elk verhaal er toe deed om meer theoretische toelichting te krijgen. Verder krijg je ook goede handvaten mee om in de praktijk te kunnen gebruiken wanneer je dit nodig denkt te hebben zoals een theorie boek om alles nog eens na te lezen, verschillende filmpjes en websites en krijg je de presentatie via de mail om op terug te kunnen vallen. Al bij al een zeer leerzame ervaring op zowel persoonlijk vlak als veel kennis om in de praktijk te kunnen gebruiken als vertrouwenspersoon.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Leerzame basisopleiding die voldoende handvatten geven

De opleiding biedt een goede basis voor de functie als Vertrouwenspersoon. De belangrijkste elementen worden besproken en het geeft voldoende handvatten om aan de slag te gaan. Leuke afwisseling tussen theorie, filmpje kijken en praktijk (oefenen met elkaar).

Zwarte Woud 10

3524 SJ Utrecht

030 299 63 63

Over ArboNed

ArboNed helpt mkb-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken, zodat ook u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen. Dagelijks staan we klaar voor 63.000 werkgevers en ruim 674.000 werknemers. ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor een gezond werkend Nederland. Met onze fysieke en online trainingen kunt u verzuim aanpakken én voorkomen. Onze trainingen: - Preventiemedewerker (ook online mogelijk) - Vertrouwenspersoon (ook online mogelijk) - Training Ergocoach beeldschermwerkplek (ook online mogelijk) - Wet Verbetering Poortwachter: regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (ook online mogelijk) - Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren - Maak zelf uw Risico-en inventarisatie en evaluatie (RI&E) - Agressietraining: Omgaan met (verbale) agressie - Creëer een sociaal veilige werkomgeving - E-learning: Maak zelf je Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) Wilt u weten welke training en aanpak het beste aansluiten bij uw bedrijf? En wat precies uw mogelijkheden zijn? Wij helpen graag u met het realiseren van uw doelstellingen. Mailt u dan naar [email protected]