Een leuke en leerzame dag.

Prima en leerzame 1 daagse opleiding. Veel realitische voorbeelden.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker

Duidelijk

Duidelijke uitleg en goede informatie

Fijne training

Ik heb een fijne leerzame training gehad. Met ook wat humor dat maakt het onderwerp fijn. Veel geleerd maar hopelijk hoef ik dit niet heel vaak toe te passen.

goed georganiseerde cursus

Dit was een leerzame en nuttige cursus. De kaders en grenzen waarbinnen je kunt/mag werken worden duidelijk. Echt een aanbeveling waard als je als vertrouwens persoon begint of werkzaam bent zonder handleiding. Had het zelf prettig gevonden als de presentatie van de training Vertrouwenspersoon op een usb stick was meegegeven i.p.v via mail.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

goede voorbeelden uit de praktijk waar ik wat aan had

Online cursus gevolgd waarbij goede praktijkvoorbeelden ingebracht waar je wat mee kunt.

Een prettige training

Ik vond het goed te volgen, hoeveel baat ik erbij heb moet in de praktijk nog blijken natuurlijk maar ik had het idee dat het een goede basis is.

Heel goed

Ik ben tevreden met het cursus, de trainer heeft alles goed uitgelegd, het is nu voor mij duidelijker geworden wat voor rechten ee vertrouwenspersoon heeft.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

De meest erbarmelijke training die ik ooit heb meegemaakt

Een trainer die tijdens pauzes constant op zijn telefoon bezig is i.p.v. te spreken met zijn cursisten. Sheets die didactisch onacceptabel zijn met een trainer die niet verder komt dan het oplezen van de inhoud van de sheet. Sheets uit de presentatie die zonder uitleg worden overgeslagen als zijnde niet relevant. (Hoezo een op de cursus toegepaste PowerPoint). Eerst info via een filmpje (Uitstekend), dan de sheets met exact dezelfde inhoud die ook nog eens klakkeloos wordt opgelezen is driemaal dezelfde informatie! Een rollenspel dat wordt onderbroken door het ophalen! van de lunch, met na de lunch de evaluatie. Evaluaties die niet verder komen dan: "Het ging dus goed", i.p.v. inhoudelijke vragen door de trainer. Het derde rollenspel miste de evaluatie door 'tijdgebrek'. De cursus stopte om 16.00 uur i.p.v. de bij inschrijving overeengekomen tijd van 16.30 uur. Vragen die niet beantwoord konden worden, door gebrek aan kennis bij de trainer, m.b.t. de vervolgcursus vertrouwenspersoon. Een uiterst karig verzorgde lunch in het leslokaal i.p.v. in een foyer/kantine. Een trainer die ongetwijfeld als professional uitstekend functioneert als vertrouwenspersoon, maar die iedere didactische scholing mist. Met betrekking tot de didactische invulling door de Arbo-ned Academie van de sheets, zou het misschien wel handig zijn om de items per sheet te minimaliseren en de items per bullit te laten weergeven op het moment dat ze besproken worden. Al met al een wel erg schrale cursus voor een persoonlijk dagtarief van € 697,- en een totaal dagtarief van een kleine € 8.400,- !!!

Helder inzicht gekregen

Inzicht in de taken van een vertrouwenspersoon zijn duidelijk uitgelegd.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Goede introductie tot de rol van vertrouwenspersoon

Ik heb geleerd waar ik voor was gekomen: de positionering van de rol, oefenen met casussen, inzicht in hoe je de juiste vragen stelt. Fijn dat de trainer zelf werkzaam is als vertrouwenspersoon met veel ervaring. Veel ruimte voor vragen.

prima verzorgd

goede leerzame praktijkvoorbeelden

kort en krachtig

Ik vond het een kort maar ook zeker krachtig en leerzame training. Omgeving en de grootte van de groep prettig. Ik zou graag een vervolg dan wel aanvullende training willen.

informatief

Heb er veel aangehad om nu stappen te maken als preventiemedewerker in onze organisatie en dat ik echt tijd moet reserveren om deze functie uit te voeren

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus
  • Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker (online)

Fijne benadering met goede uitleg, voorbeelden. Goede antwoorden op alle vragen, heel verhelderend

interessante en leerzame training

Goede mix tussen theorie en praktijk, zeker met de goede mix aan ervaring van collega deelnemers.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Leerzame, toepasbare training met goede voorbeelden.

Mooie, relatief korte training waarin je toepasbare voorvallen behandelt. Er is een goede structuur aangereikt van stappen die ik zou kunnen volgen in bepaalde situaties. Leuke trainer, en een leuke groep waar ik in zat.

Praktisch en duidelijk

De opzet van de training was echt goed. Eerst de regels en procedures. Daarna met Cases met het geleerde werken.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Goede en duidelijke training!

Bij de rol als vertrouwenspersoon komt veel meer kijken dan ik in eerste instantie dacht. Het eerste deel van de training bestond voornamelijk uit theorie. In de middag hebben we samen met de trainer Marcel een hoop interessante casussen behandeld. Ik weet weer waar ik mee verder kan!

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Fijne training, ik had misschien iets meer tools aangereikt willen krijgen tbv de gesprekken. De rollenspellen die we speelden werden wel besproken maar niet echt beoordeeld, dus we weten nu nog niet helemaal of we het goed doen....

Goede training

Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Joost verteld makkelijk en maakt het ook gezellig, en af en toe een geintje. Voor mij werkt dat het beste. Was een “ lange” dag met veel info maar zeker de moeite waard. Een leuke bijkomstigheid was de heel goed verzorgde lunch.

heldere cursus

fijne docent, rol VP in perspectief kunnen plaatsen

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Een eerste kennismaking met de rol van vertrouwenspersoon

Het is voor mij een eerste kennismaking met de rol van vertrouwenspersoon. Bij het vervullen van de rol in de praktijk moet blijken welke hiaten ik eventueel ervaar. Voor nu een eerste start in mogelijkheden, grenzen bij het vormgeven van de rol.

Nuttige informatie

De training heeft mij nuttige informatie gegeven voor de functie van vertrouwenspersoon. Zowel de wet- en regelgeving als praktische handreikingen op basis van voorbeelden uit de praktijk. De groepsomvang (6 personen) was prima voor goede interactie.

leerzaam en interessant

Het was heel interessant om de ervaringen van de trainer te horen en natuurlijk meer te leren over hoe je juist handelt als vertrouwenspersoon. Het was heel verhelderend om te horen dat het vooral al heel erg helpt om een luisterend oor te bieden en samen in een gesprek met de melder door te nemen welke volgende stappen de melder wil nemen. Als tip wil ik meegeven dat het veel luisteren was, dat is wel eens lastig voor de spanningsboog. Iets meer interactie zou dan fijn zijn.

Prettige duidelijke training

zinvolle cursusdag precies lang genoeg om de aandacht er bij te houden.

Zwarte Woud 10

3524 SJ Utrecht

030 299 63 63

Over ArboNed

ArboNed helpt mkb-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken, zodat ook u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen. Dagelijks staan we klaar voor 63.000 werkgevers en ruim 674.000 werknemers. ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor een gezond werkend Nederland. Met onze fysieke en online trainingen kunt u verzuim aanpakken én voorkomen. Onze trainingen: - Preventiemedewerker (ook online mogelijk) - Vertrouwenspersoon (ook online mogelijk) - Training Ergocoach beeldschermwerkplek (ook online mogelijk) - Wet Verbetering Poortwachter: regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (ook online mogelijk) - Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren - Maak zelf uw Risico-en inventarisatie en evaluatie (RI&E) - Agressietraining: Omgaan met (verbale) agressie - Creëer een sociaal veilige werkomgeving - E-learning: Maak zelf je Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) Wilt u weten welke training en aanpak het beste aansluiten bij uw bedrijf? En wat precies uw mogelijkheden zijn? Wij helpen graag u met het realiseren van uw doelstellingen. Mailt u dan naar [email protected]