Goede cursus die practische aandachtspunten geeft voor een vertrouwenspersoon.

De cursus gaf een helder overzicht van de rol van de vertrouwenspersoon, de middellen en mogelijkheden die een vertrouwenspersoon heeft, de do's & don'ts. Daarnaast waren er praktische oefeningen die helpen voor de invulling van de vertrouwenspersoon rol. Prettige sfeer, open, en ruimte voor vragen. Goede balans theorie en praktijk.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Hands on training die je meteen in je rol zet als vertrouwens persoon

Positief. Het was een leerzame dag. Met vele variatie en oefening. Je voelt je echt empowered om aan de slag te gaan. Al mijn vragen zijn beantwoord. Ik vind dat knap gedaan.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Heldere en duidelijke manier van lesgeven

Het was fijn dat Gracielle duidelijk les gaf in zowel haar mondelingen uitleg als in de presentatie zelf.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Prima, veel meer duidelijkheid over de rol van de vetrouwenspersoon

De training heeft inzichten opgeleverd over de rol van de vertrouwenspersoon, wat er wel én niet van de vertrouwenspersoon mag worden verwacht. Daarnaast is het leerzaam om met gelijkgestemden hierover in gesprek te gaan.

Leerzaam en erg interessant

Je kon merken dat Vika veel ervaring en kennis had waardoor het interessant was om naar haar te luisteren.

Erg leuk training, informatief en boeiend

Erg leuk training, informatief en boeiend

Prettige en waardevolle training

In mijn nieuwe rol en verantwoordelijkheid als vertrouwenspersoon, was ik nog onzeker in wat dit betekende en hoe ik het beste kan handelen. Deze training heeft me deze inzichten en handvaten gegeven om dit op een zo goed mogelijk manier te kunnen doen.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Een goede combi van kennis/theorie en ervaringen gedeeld

Het was voor mij een goede introductie in het werkvlak van de vertrouwenspersoon. De ruimte die Vika nam om zowel theorie als praktijkvoorbeelden te bespreken en daarnaast ook nog alle opborrelende vragen van de cursisten te beantwoorden was erg prettig. De cursus heeft mij geinspireerd om hiermee aan de slag te gaan.

Goede cursus duidelijke informatie

Interactieve bijeenkomst waarin duidelijk de regels en mogelijkheden omtrent verzuimmanagement worden uitgelegd.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus
  • Welke training heeft u gevolgd? Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren (online)

waardevolle basistraining. Geeft handvatten, inzicht en goede koppeling met de praktijk.

Goede combinatie van theorie en casussen uit de praktijk. Er was veel ruimte voor de deelnemers om eigen casussen te bespreken.

kaders zijn duidelijker geworden

Cursus gaf veel aanknopingspunten en het werd voor mij vooral duidelijk dat een luisterend oor belangrijk is en dat het niet de bedoeling is dat ik een conflict zelf oplos. Daarnaast is bewustwording bij collega's belangrijk: Wat doet het (een opmerking, gedrag of grap) met de ander.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Prima training die richting geeft

Bruikbare training

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Goede inzichten om mijn rol uit te voeren

- Goede grote van de groep - Goede interactie - Tempo was goed - genoeg pauzes - Goede en duidelijke presentatie met soms wat verouderde informatie

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

fijne trainer, helder, zorgde voor goede dynamiek

goede lesstof ook daarna nog info ontvangen waar we wat mee kunnen. Verzorging goed en ook voldoende rust tussendoor. Ik zou zelf kijken of de cursus maximaal tot half vier zou kunnen duren daar je toch merkt dat je minder opneemt aan het einde van de dag

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker

Prima basis om verzuim te herkennen

Het is een nuttige training om te volgen wanneer je meer inzage wilt in de verschillende soorten verzuim die kunnen voordoen, wat de achterliggende oorzaken kunnen zijn en wat je qua proces kan doen om dit binnen jouw organisatie in te richten. Daarnaast heb ik zelf een aantal nuttige handvatten en tips ontvangen.

Zeer nuttige dag, erg leerzaam

Zeer nuttige dag, erg leerzaam

leerzame training

Ik heb heel veel geleerd tijdens de cursusdag, er was voldoende ruimte voor vragen. Veel interactie in de groep

Goede ervaring, veel geleerd

De training was prima. Verhelderend en duidelijk.

Oppervakkige basistraining

Het was een prima dag om ervaringen te delen met medecursisten, voorbeelden te bespreken en een globaal beeld te krijgen van de rol van vertrouwenspersoon in een organisatie. Helaas miste ik enerzijds nuance in (subjectieve) onderwerpen en anderzijds duidelijke definitie en procesbeschrijvingen van de rol en mogelijke oplossingsrichtingen

Prima als basis

Prima als basis om de kaders te leren en de toepassingen in de praktijk.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Interessante training om een start te maken als vertrouwenspersoon

Complete trainingsdag waarbij theorie en praktijk aan bod komen. Ruim de tijd voor eigen inbreng van casussen en vragen. Boek als naslagwerk is ook prettig. En alle documentatie netjes en snel achteraf opgestuurd.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Een leerzame, interactieve dag door deskundige ArboNed medewerkers

Tijdens deze dag werden de taken en verantwoordelijkheden van de preventiemedewerker duidelijk uiteengezet middels verschillende voorbeelden. Ook de oefeningen in kleine groepjes draagt goed bij aan het uitwisselen van kennis en kunde tussen de deelnemers zelf. Wij hebben duidelijke handvatten ontvangen om een en ander op papier te kunnen zetten en om de functie van preventiemedewerker goed uit te kunnen voeren. Een kleine facilitaire tip; zorg dat er ook vleeswaren als broodbeleg aanwezig zijn, voor diegenen die geen kaas/zalm lusten en niet van zoetigheden houden!

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker

Het is mij een stuk duidelijker geworden.

Ik kwam vrij blanco naar de training. Tijdens de dag is voor mij veel duidelijker geworden wat de functie inhoudt. De verschillende onderdelen worden als behapbare brokken aangeboden en vormen zo afgeronde delen. De lesvorm is afwisselend en er is ruimte om in groepjes te oefenen met de stof. De docent staat duidelijk boven de stof en is zeer betrokken bij de werksituatie van de cursist. In de vrije momenten is er van alles om de inwendige mens te plezieren. De locatie is goed bereikbaar.

zinvolle goede cursus

Ik heb deze cursus als heel zinvol en goed ervaren. Was niet bekend met de taken van een preventiemedewerker en nu wel. Ik vond Maaike Spoelstra een erg prettige en kundige docente.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker

Met name het middagdeel was interessant voor mij.

De materie die in de ochtend werd behandeld was vrij bekend voor mij omdat ik net nieuw omgangsvormenbeleid heb geschreven voor onze organisatie. Ik vond de oefeningen fijn en ik ben me meer bewust geworden van de rol van een interne vertrouwenspersoon.

Zwarte Woud 10

3524 SJ Utrecht

030 299 63 63

Over ArboNed

ArboNed helpt mkb-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken, zodat ook u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen. Dagelijks staan we klaar voor 63.000 werkgevers en ruim 674.000 werknemers. ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor een gezond werkend Nederland. Met onze fysieke en online trainingen kunt u verzuim aanpakken én voorkomen. Onze trainingen: - Preventiemedewerker (ook online mogelijk) - Vertrouwenspersoon (ook online mogelijk) - Training Ergocoach beeldschermwerkplek (ook online mogelijk) - Wet Verbetering Poortwachter: regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (ook online mogelijk) - Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren - Maak zelf uw Risico-en inventarisatie en evaluatie (RI&E) - Agressietraining: Omgaan met (verbale) agressie - Creëer een sociaal veilige werkomgeving - E-learning: Maak zelf je Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) Wilt u weten welke training en aanpak het beste aansluiten bij uw bedrijf? En wat precies uw mogelijkheden zijn? Wij helpen graag u met het realiseren van uw doelstellingen. Mailt u dan naar [email protected]