Verfrissend

Leuke afwisseling tussen theorie & oefeningen

Praktisch en leuk

De presentatietraining is een goede combinatie van theorie en vooral veel zelf doen. Marcoen begeleidt dit op een prettige manier.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

Goede praktische tips om te verbeteren

De presentatietraining is zo opgezet dat het een goede afwisseling is van een stukje theorie en veel praktijk oefeningen. De trainer let goed op de presentator en geeft deze praktische en nuttige tips die al op de dag zelf gebruikt worden om de presentatievaardigheden te verbeteren. Goede energie in de groep.

Een leerzame dag

De training heeft mij op een plezierige manier geleerd hoe ik een presentatie structureer en doe.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

Prettige training met waardevolle inzichten

Door de toegankelijke aanpak van de trainer (Marcoen) kom je snel in de juiste mindset om te werken aan je presentatie skills. Hierbij vormt "uitgaan van je eigen kracht" de basis.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

In één dag concrete tips en feedback waardoor ik mijn komende presentaties anders doe

De trainer kan scherp observeren en luisteren, gaf eerlijke en bruikbare feedback. Op energieke wijze heeft hij ons kennis laten maken met een aantal technieken door het ons zelf te laten doen voor de groep. Ik durf te stellen dat mijn presentatie-skills door deze training verbeterd zijn!

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

Leuke training met goede persoonlijke tips

Leuke training met goede persoonlijke tips. Marcoen heeft humor en helpt iedereen goed. Door de kleine groep (7) kregen we veel persoonlijke aandacht, wat goed werkt.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

Great to hear how I can improve

Really enjoyed the course. I was very engaging and personal. Marcoen is a great teacher.

• Would you recommend us? Yes
  • N/A

Je krijgt persoonlijk advies hoe je beter kunt presenteren.

Marcoen, is zeer ervaren en geeft je advies hoe je beter/anders kunt presenteren. Daarbij krijg je veel tips en laat hij je ook nadenken hoe het beter kan zodat jij er ook goed bij voelt. 2 mooie dagen gehad.

Hilarische workshop

Een actieve workshop waarin humor centraal staat. Leuke opdrachten die je goede inzichten geven en je aanzetten tot nadenken. Marcoen weet waar hij het over heeft en kan goed inspelen op de situatie.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Wil jij als team verder bouwen met plezier en inzicht? Tip: volg deze workshop!

Wil je op 1 dag een wasmachine, broodrooster of James Bond spelen? En ook nog eens veel lol maken met je collega's? En wil je daarnaast ook inzicht krijgen in hoe de communicatie binnen een team verloopt en hoe je dat gezamenlijk kunt verbeteren? Als je op die vragen volmondig "ja" kunt antwoorden heb ik maar 1 advies: Volg de wakkerschudworkshop! Plezier, inzicht en een gemeenschapelijke taal zijn de bouwstenen waar deze workshop is gebouwd. Ik heb maar een tip: Dompel je onder en laat je verrassen door Marcoen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Geweldige workshop

Een leuke interactieve workshop, goed voor de teambuilding. Veel gelachen met elkaar!

Op ludieke wijze confronterend

Door middel van ludieke opdrachten en groepsspellen werden we geconfronteerd met onze vooroordelen, angst om te falen en onbewuste mechanismes die in een team het effectief samenwerken tegenhouden. Marcoen is in staat om iedereen mee te laten doen en mensen te laten samenwerken die dat uit zichzelf niet zouden doen. Hij combineert hilarische groepsoefeningen met serieuze reflectie op het team en de samenwerking. Daarbij schuwt hij niet om ook te wijzen op wat er misschien (nog) niet zo goed loopt, zonder daarbij aanvallend te zijn. Ieder team kan iets leren van deze workshop, waarbij geen tijd is om een afterlunch dip te krijgen

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Veilig met de billen bloot

De aanpak van Marcoen Hopstaken is een hele prettige. Het heeft mij echt handvatten gegeven voor een andere manier van mijn verhaal vertellen. Een manier die bij mij past, niet een manier zoals het hoort. Het was in zekere zin confronterend, maar zonder ongemak. Een aanrader in het programma van Windkracht 5 (www.windkrachtvijf.nl), dat ik volgde in Groningen.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

Niet in één zin samen te vatten

Waar moet ik beginnen? Het was een training op maat: - Vanaf dag 1 inhoudelijk meegedacht in onze zoektocht naar een teamdag. Actief op zoek naar meer informatie (in de vorm van teaminterviews). - Eigen grenzen en bedenkingen openlijk op tafel gelegd. Hierin flexibel opgesteld en aangepast (in de vorm van aanhaking collega trainers met aanvullende expertise) om dit te compenseren. Dit vond ik heel sterk. - Niet uit het veld laten slaan door onze afwijzing van het oorspronkelijke voorstel. Van hieruit hier is iets nieuws ontstaan. Bovenstaande heeft geresulteerd in het eindresultaat: Voor ons team een speelse dag, met afwisseling van luchtigheid (lachen) naar serieuze inhoud, waarbij de tijd vloog en waar gedrag (bewust en onbewust) zichtbaar werd. We hebben onder begeleiding van de trainers constructief toegewerkt naar een eindresultaat waaraan we collectief commitment hebben gegeven. Dit heeft ons handvatten gegeven om er zelf de komende periode mee aan de slag te gaan (teamvorming / professionalisering). Zijn we er hiermee? Nee, het is een momentopname. Maar voor ons een hele grote stap in de goede richting. Het is aan ons om deze ervaring vervolgens te benutten en de opgedane kennis te borgen. Voor een technisch team, dat hier oorspronkelijk niet op zat te wachten en achteraf aangeeft dat het eigenlijk best wel een leuke dag was: in mijn ogen een geweldige prestatie van de trainers!

• Waar heb je Proversie voor ingezet? N.v.t.

Gevarieerd en sloot goed aan!

Veel energie, gevarieerd en sloot goed aan!

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Hard lachend inzicht krijgen in teamwork

Wat was dit ontzettend leuk om te doen. Improvisatietheater... Oh nee moeten we de vloer op? Optreden voor mijn collega's? Maar de schroom verdween direct bij aanvang: verschillende werkvormen, spelletjes en opdrachten in teamverband leidden tot ontzettend verhelderende inzichten. Lachen we inderdaad veel weg binnen ons team? En hoe zit dat eigenlijk met feedback? Hoe bouw je voort op het idee van een ander, zodat je samen succesvol de weg kan bewandelen in plaats van er eerst allemaal beren op zet? Ik heb me drie uur lang ontzettend ingespannen. Ja maar... nee ... Ja EN ik heb er veel van geleerd!

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Leuke workshop met veel toepassingen in het dagelijks werk

Een workshop rondom improtheater die voor niemand echt buiten de comfortzone viel, maar tegelijk wel enorm veel plezier en leermomenten losmaakte. De trainer (Berry) kon goed het verband leggen tussen de oefeningen en de betekenis in het werk. De tijd vloog voorbij.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Inspirerende middag met leuke spelvormen

Een middag vol met leuke spelvormen om te zien hoe je zelf en een team met elkaar comminiceert

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Top ervaring en veel energie

Leren improviseren is leuk. Je krijgt een Ja - En benadering van Nee- Maar. Super leuke ethousiaste workshop. Direct toepasbaar in de praktijk. Marcoen is een leuke ethousiaste vent die de energie hoog houdt in de workshop. Kortom top ervaring.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Inspirerend, informatie, interactief en met vaart en humor gebracht.

Ook in korte tijd weet Marcoen zijn informatie boeiend en inspirerend over te brengen. In anderhalf uur veel geleerd over storytelling en ideeën opgedaan hoe ik er zelf mee aan de slag kan gaan.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

Wat een intense en leuke workshop!

De wakkerschudworkshop was intens, leerzaam, energiek en heel erg vrolijk. Grappig hoe je met zulke simpele oefeningen inzicht krijgt in je eigen gedrag. Wij passen de dingen die we geleerd hebben nog steeds toe!

Rustgevend professioneel

Marcoen begeleidt op een losse maar gedegen wijze mensen in het vertrouwen krijgen dat ze kunnen improviseren. Het is heel spannend om te doen, maar door de duidelijke aanwijzingen, het vertrouwen en uitstekende warming up oefeningen volg je zijn opdrachten en krijg je nooit het gevoel dat je het niet goed doet. Hij stimuleert en motiveert zonder daar overtrokken in te zijn. Zijn key words die ingezet worden voor het spel zijn bij uitstek communicatielessen en dus overal inzetbaar: luisteren, erop vertrouwen dat er altijd een verhaal komt, emoties inzetten en vooral plezier hebben in de ontmoeting. Een vakman die zijn eigen enthousiasme met een constante vakkundigheid over de bühne brengt.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Wakkerschudworkshop

Toptraining die precies de deelnemers raakt daar waar het nodig is.

Marcoen Hopstaken trainde een groep sociaal ondernemers in ons Windkracht5 programma om hun verhaal goed te laten vertellen. Op een ontspannen, open wijze wist hij de ondernemers te raken. Door de training kunnen 7 ondernemers waar en voor welke gelegenheid dan ook, hun presentatie aanpassen zonder dat de kracht van hun verhaal inboet. In twee intensieve ochtenden hebben ze stappen gezet die ze van te voren niet voor mogelijk hielden. Niets voor niets introduceerde ik Marcoen als de beste presentatietrainer van Nederland. Dat heeft hij meer dan waargemaakt.

• Waar heb je Proversie voor ingezet? Presentatietraining

Goeie start van de Netwerkdag.

Erg leuke opening van onze Netwerkdag. Het idee was om mensen met veel energie de dag te laten beginnen en dit is zeker gelukt. Het was interactief en zorgde er voor dat mensen op een andere manier de workshops en rest van de dag in gingen.

Kruiskamp 62

3814 PD Amersfoort

06 53370909

Over Proversie

Proversie zet mensen in beweging. Letterlijk en figuurlijk. In de teamtrainingen, workshops en presentatietrainingen gaan de tafels aan de kant voor actieve en verrassende trainingen en workshops waar je met veel plezier iets van leert. De inspiratie voor alles wat we doen, vinden we in geïmproviseerd theater dat een manier van werken kent die open en positief is. Die positiviteit brengen we al vijftien jaar naar mensen en organisaties om ze in beweging te krijgen. Niet naar de wereld van morgen, maar naar die van vandaag.