de kennismaking met de inhoud en wetgeving over de wkb was zeer verhelderend. De info van collega aannemers en hun manier van aanpak van de verschillende facetten van het wkb helpt zeker bij het maken van een keuze op ICT gebied. De training is open en transparante van opzet, makkelijk en duidelijk te volgen. Dag 2, icm kwaliteitsborger was een mooie aanvulling op hetgeen ons te wachten staat in de praktijk.
Bedrijfsnaam | Habenu-vande Kreeke Bouw BV |
Wat een aannemer in mijn ogen belangrijk vind is wat moet ik doen en hoe moet ik het doen en dat zo eenvoudig mogelijk. Dit mag wat meer naar voren komen. De opdrachten tijdens de 1e cursus dag vond ik weinig meerwaarde hebben.
Bedrijfsnaam | Habenu van de Kreeke |
Misschien iets teveel op het wetsdeel ingegaan. Had liever meer voorbeelden gezien voor onze dossiervorming welke we straks moeten aanleveren. Ik heb begrepen dat daar door Bouwend Nederland nog aan gewerkt wordt. Positief is de interactie met collega bedrijven.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf Oerlemans BV |
Heb dag 2 helaas niet kunnen bijwonen.
Bedrijfsnaam | Aannemersbedrijf Menkhorst b.v. |
Duidelijk wat je moet gaan regelen om je bedrijf WKB proof te maken. Jammer dat er vanuit de regelgeving nog onduidelijkheden zijn die nog niet beantwoord kunnen worden.
Bedrijfsnaam | van Schaik B.V. aanneminsgbedrijf |
Veel inzicht gekregen in de te verwachten nieuwe situatie.
Bedrijfsnaam | Van Campen Bouw Zeolhem |
bouwen word er niet leuker op.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf P.R. De Jong |
goede training om inzicht te krijgen in wkb
Bedrijfsnaam | bouwbedrijf m blaauw |
Tijdens deze cursus een goed beeld gekregen van de complexheid en compleetheid van de WKB. Op veel vragen een antwoord gekregen, maar ook enkele niet, omdat dit eenvoudigweg nog niet bekend is. Er zijn diverse voorbeelden gegeven hoe dit intern aan te vliegen. Vanuit bouwend Nederland zou een aangereikt format meer dan welkom zijn.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf van Norel BV |
Duidelijke uitleg met praktijkvoorbeelden en verwijzingen naar meer info. Verhelderende uitleg van een kwaliteitsborger.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf Hoffman |
Duidelijke training. We zouden de sheets nog digitaal ontvangen, dit is helaas nog niet gebeurt.
Bedrijfsnaam | Rouwmaat Groep |
vooral de 2e dag met de kwaliteitsborger gaf extra inzicht
Bedrijfsnaam | bouwbedrijf van Driesten |
De frustratie wordt deels veroorzaakt door onvrede over de politieke keuze. Maar ook deels door het feit dat 10 maanden voor de beoogde invoering er onvoldoende - if any - concrete systemen zijn waarmee een aannemingsbedrijf als wij - relatief hoge omzet, kleine overhead - mee uit de voeten kan. De ochtend met de borger was er leerzaam, maar ook verontrustend. Het argument dat deze wet "faalkosten beperkt" vind ik bijna beledigend. Met zulke vrienden hebben we geen vijanden nodig. Dat de kwaliteit verbeterd moet en kan worden ben ik het mee eens. Maar de gekozen methode zorgt mijns inziens tot eindeloze informatieplicht, tomeloze controlezucht, en niet in het minst kostenstijging. Die de opdrachtgever op de aannemer afwentelt, en het is maar de vraag of de consument bereid is dit te betalen. Dank je wel, politiek en niet-bouwend Nederland!
Bedrijfsnaam | Van den Bosch Bouw BV |
op zich positief ik heb het idee dat er nog veel punten zijn die we zelf moeten uitvinden . mede omdat nog niet alle facetten en systemen uitgewerkt zijn.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf Bruggink-bv |
Goede achtergrond informatie. Toelichting van Borger was het meest interessant en het best toepasbaar.
-Onderdeel met Borger was goed, de rest matig. -Hadden meer praktijkvoorbeelden verwacht van het gehele proces. -Meer handvatten o.a. hoe kan ik mijn bedrijf certificeren. -Voor kleine vergunningsplichtige verbouwingen wordt het een dure zaak. Hier zal een vereenvoudiging voor moeten komen. -ICT en manier van vastlegging nog niet vergenoeg in ontwikkeling. -Waarom geen eenduidigheid bij aanbieders van toetsing o.a KIK en andere partijen?
Bedrijfsnaam | Bloemendal Bouw |
Werkwijze van de borger had voor mij verder uitgediept mogen worden. Evenals de verschillende instrumenten die er nu zijn.
Bedrijfsnaam | Bruil bouw |
Een duidelijke training met praktische informatie.
Bedrijfsnaam | Hoogendoorn Bouw |
Voldoende om een in de organisatie een aanzet te maken ter voorbereiding op Wkb.
Bedrijfsnaam | VDR Bouwgroep B.V. |
Training was interessant. Maar had in 1 dag ook gekund. Theorie en een middag kwaliteitsborger. Of wanneer er 2 dagen uitgetrokken worden op de tweede dag een kwaliteitsborger van een andere instelling zodat je kan vergelijken hoe e.e.a. uitgevoerd wordt
Bedrijfsnaam | Gevelconcept Bouw |
Door dat het nog niet geheel duidelijk is wat er gaat gebeuren, wat ons te wachten staat of hoe wij als bouwers alles moeten indienen aanpakken was het af en toe onduidelijk.
Bedrijfsnaam | Vriesbouw |
Goed dat bouwende Nederland deze cursus organiseert. Het is ook echt noodzakelijk hier op voorbereid te zijn. Hier is ook duidelijker geworden dat bouwbedrijven buitenproportionele risico's lopen. De cursus is alleen gericht op nieuwbouw. Er is niets uitgelegd over hoe om te gaan met de instrumenten in verbouw waar je continu moet improviseren, tekeningen die na dag 2 al niet meer kloppen waar je steeds in aanraking komt met bestaande en nieuwe situatie. Het verbaasde mij dat de cursusleider hier niets van kon vertellen.
Bedrijfsnaam | Zetstra Bouwbedrijf |
Verdieping in wet redelijk duidelijk, training wellicht aanvullen met concrete handvatten.
Leerzame training, mooi gemêleerd gezelschap zodat je ook over de schutting van je eigen bedrijf kunt kijken.
Bedrijfsnaam | Brands Bouw |
De achtergrond van de groep was vrij divers waardoor het soms zoeken was naar context. Met name de toelichting van de kwaliteitsborger gaf veel praktijkinzicht.
Bedrijfsnaam | Adriaan van Erk Bouw B.V. |
Bouwhuis Zilverstraat 69
2718RP Zoetermeer
Na het volgen van deze training heb je kennis van de relevante wetswijzigingen en de achtergronden daarvan. Heb je inzicht in de gevolgen van de Wkb voor jou bedrijfsvoering van de initiatieffase tot en met oplevering. Ken je de principes van interne Kwaliteitsborging. Weet je wat een kwaliteitsborger van jou vraagt en waarom. Kun je een bewuste keuze maken voor welke volgende stappen je moet zetten als bedrijf.
Bouwend Nederland Academy verzorgt diverse trainingen specifiek gericht op de bouw- en infrasector. Deze trainingen worden verzorgd op verschillende locaties in alle regio’s. Daarnaast kunnen ze op verzoek geheel op maat samengesteld worden én bij jou op locatie plaatsvinden. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf altijd op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen en onderwerpen binnen de branche.