goed, praktisch en inzichtelijk
Bedrijfsnaam | Van Thienen |
De training gaat over nieuwbouw en niet specifiek over onderhoud en renovatie
Bedrijfsnaam | Gils Bouwservice & Onderhoud |
Tijdens de tweedaagse training is ons veel uitgelegd over de wijziging in de wet en regelgeving en waar wij straks rekening mee dienen te houden. Bij eerste dag werd er veel uitgelegd wat er nou ging wijzigen. Bij de tweede dag had ik gehoopt/ verwacht dat we er dieper op in zouden gaan hoe je in de basis het beste e.e.a. kunt gaan organiseren binnen je bedrijf. Bijvoorbeeld in aanbeveling van bepaalde app's of tools welke geschikt zijn en dat hierover een uitleg werd gegeven. Voor wat betreft de huiswerk opdracht vond ik het er summier en niet echt logisch. Tijdens de tweede training dag kregen we ineens een verbeterd overzicht van de huiswerkopdracht. Ik weet nu wat de wet en regelgeving inhoudt. Maar hoe wij dit het gemakkelijkst en in basis kunnen toepassen binnen ons bedrijf weten we nog niet.
Bedrijfsnaam | Jan Hooghiemster Bouwbedrijf |
Er wordt veel van ons verwacht. Graag zien we 1 overzicht met daarop aangegeven waar we tools kunnen vinden zoals Kik e.d. en handige links naar sites voor oa. aanmelding projecten / lijst met Kwaliteitsborgers / lijst met tool aanbieders
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf Bootsma bv |
T.a.v. WKB komt er nog wel wat aan voor ons bedrijf. Door het volgen van deze training hebben wij inzicht in waar wij aan moeten werken. Uitleg van de kwaliteitsborger op de 2e trainingsdag was zinvol.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf Doorn BV |
Blij dat wij zijn geweest, basiskennis is gelegd. Had wel gehoopt om iets meer praktische handvaten aan gereikt te krijgen.
Ik zou het geen cursus noemen, ik zag het meer als informatief
Bedrijfsnaam | Bouwonderneming gebroeder Benus bv |
Ik heb de informatie goed kunnen verwerken, maar voorbeelden gemist hoe e.e.a. straks gemaakt, ingevuld, verwerkt kan worden. Daarbij vond ik de informatie van de heer Stroop erg arbitrair over komen, zo van gBOU bepaald en heeft lak aan de gevolgen voor de aannemer en ook aan de kosten die ermee gemoeid kunnen gaan. Met de geschiedenis en opbouw naar dit stelsel kan ik niet veel. Het gaat om hoe nu verder, hoe kosten bewaken voor de aannemer, klant. Hoe de veiligheid, verzekering e.d. straks regelen. weinig info. hoe motiveren we het bouwplaatspersoneel positief.
Bedrijfsnaam | DHQ bouw BV |
Te weinig info op gebied van personeelsinzet, tijd, kosten, risico's. Theoretisch deel helder uitgelegd. Miste alleen de link naar praktische uitvoering, praktijkvoorbeelden. Bouwend NL is belangenvertegenwoordiger voor aannemingsbedrijven. Cursus had meer gericht moeten worden op hoe we in de praktijk gaan starten. Meer sjablonen, onderleggers etcetera. Met name ook voor kleinere aannemers: hoe gaan deze om met de nieuwe wetgeving. Informatieverstrekking in cursus kwam in mijn beleving meer uit ambtelijke hoek. Aannemers hebben behoefte aan praktijkgerichte instructies.
Bedrijfsnaam | Katwijkse Bouwmaatschappij |
De groep waarmee wij aan deze training deelnamen bestond grotendeels uit partijen welke weinig tot geen ervaring hadden met het vastleggen van bewijslast; certificering o.i.d. waardoor er mijn inziens tijd aan vragen van ondergeschikt belang verloren is gegaan.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf Huurman Leiden |
De informatie was zeer uitgebreid en de ervaring/toelichting door een Kwaliteit borger heel interessant. Ik was aanwezig vanuit mijn opdrachtgever rol en vond de reactie`s komende vanuit de aannemerskant interessant. Er valt denkt ik nog een hele hoop te winnen voordat deze WKB echt arm slag gaat krijgen, op de gehele werkvloer.
Bedrijfsnaam | Alliantie Ontwikkeling |
Docent sprak rustig en duidelijk, wist waar hij het over had. Iets meer praktische toepassingen hoe daadwerkelijk om te gaan met het borgen van de kwaliteit (werken snackstream/atcontrol) was handig geweest.
Bedrijfsnaam | ToekomstGroep |
Zelf als bouwbedrijf had ik graag ook wat tools en toevoegingen gezien omtrent de kleinbouw en de invulling daarop Want de meeste kleine bedrijven werken niet met stabu beng iso 9001 of duur programmatuur Dus wat kunnen wij dan inbrengen tot deze wetswijziging
Bedrijfsnaam | Ghv bouw amsterdam bv |
De nadruk lag vooral op het publiekrechtelijke deel; het nieuwe stelsel met de kwaliteitsborger. De aanwezigheid van een kwaliteitsborger op dag 2 had zeker meerwaarde. Het privaatrechtelijke deel, met de verruiming van de aansprakelijkheid, had mijns inziens meer inhoudelijke aandacht mogen krijgen. De vragen uit de groep waren vooral van 'praktische' aard en hierop zou misschien meer ingespeeld kunnen worden.
Bedrijfsnaam | ProcessMinded |
Was informatief. Nadeel was dat er teveel verschillende achtergronden bij elkaar zaten. Daar bedoel ik mee kleine aannemers, nieuw en verbouw, water- en infrabouwers. Hierdoor werd er veel tijd verloren door vragen met verschillende achtergronden. Bedrijven die al ISO certificaten hebben, werken met UAV-GC contracten hebben al veel geregeld. Dan kan de trainingsdag in 1 dag.
Bedrijfsnaam | H. van Steenwijk |
Cursus is met name gericht op bouwer. Er zijn heel veel zaken niet relevant voor civiele aannemer. Daardoor veel overbodige informatie. Had korter gekund. Wel goede cursusleider. Inhoudelijk prima.
Bedrijfsnaam | Markus |
Ik heb het als zeer prettig ervaren en vond de trainer erg goed. Al met al een fijne ervaring zoals we gewend zijn van Bouwend Nederland
Bedrijfsnaam | GHV bouw Amsterdam BV |
Ondanks het lastige onderwerp en de "droge"stof was het een interessante en leerzame cursus. Zeer prettige manier van les geven.
Bedrijfsnaam | Alhra Glas BV |
Een 2 daagse cursus waarin er veel duidelijk wordt over de nieuwe wet en wat dit in gaat houden voor een bouwbedrijf.
Cursus was nuttig, maar op veel concrete vragen kon nog geen antwoord worden gegeven. Juridische aspect, geen onbelangrijke, werd niet dieper op ingegaan.
Bedrijfsnaam | Kwakkenbos-bv |
de cursus leider weet de materie goed over te brengen en ook de actieve onderdelen met collega's zetten je aan het denken. de kwaliteitsborger (2e dag) heeft eveneens verstand van zaken. daarnaast weet de cursus leider alle vragen goed te beantwoorden en laat ook de ruimte om erover te praten
Bedrijfsnaam | Venrooijbouw |
schept duidelijkheid in de mist en geeft wat praktische handvaten
Bedrijfsnaam | JC van Kessel Bouw |
Informatieoverdracht wat er gaat komen/veranderen en met een borger erbij was goed. alleen een uitgewerkt voorbeeld plan van ontwerp tot en met oplevering had nog een pré geweest.
Bedrijfsnaam | Bouwbedrijf vd tol |
Bedrijfsnaam | A. Jansen B.V. |
Bedrijfsnaam | Van der Wel Bouw B.V. |
Bouwhuis Zilverstraat 69
2718RP Zoetermeer
Na het volgen van deze training heb je kennis van de relevante wetswijzigingen en de achtergronden daarvan. Heb je inzicht in de gevolgen van de Wkb voor jou bedrijfsvoering van de initiatieffase tot en met oplevering. Ken je de principes van interne Kwaliteitsborging. Weet je wat een kwaliteitsborger van jou vraagt en waarom. Kun je een bewuste keuze maken voor welke volgende stappen je moet zetten als bedrijf.
Bouwend Nederland Academy verzorgt diverse trainingen specifiek gericht op de bouw- en infrasector. Deze trainingen worden verzorgd op verschillende locaties in alle regio’s. Daarnaast kunnen ze op verzoek geheel op maat samengesteld worden én bij jou op locatie plaatsvinden. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf altijd op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen en onderwerpen binnen de branche.