Als één bedrijf je ontzorgt, dan is het Monuta!
Ik heb de crematie van mijn man laten regelen door Monuta aan de Veenhuizerweg te Apeldoorn. Ik kan alleen maar lovend spreken over het hele uitvaartproces.
Mijn uitvaartbegeleidster was Irma Geritz. Zij heeft mij vanaf het allereerste moment tot een maand na dato stap voor stap begeleid door dit hele lastige proces, waarin rouw en regelwerk elkaar voortdurend afwisselden. Wat ik bijzonder vond is dat ze er de hele week voor me was. Ik had verwacht dat er roostertechnisch halverwege de periode iemand anders de boel zou overnemen, maar het schijnt dat Monuta zo is ingericht dat je voor de hele periode één begeleider m/v toegewezen krijgt. Het lijkt iets futiels, maar ik vond dat enorm prettig.
Monuta is goed georganiseerd. Er ligt een gedegen draaiboek voor de hele uitvaart, met duidelijke stappen wat er allemaal gedaan moet worden. Hierbij hield Irma subtiel maar fijn de regie. Haar manier van begeleiden gaf mij een veilig gevoel, waardoor ik het hele uitvaartproces als tamelijk ontspannen heb ervaren, ondanks het feit dat we natuurlijk veel dingen moesten besluiten, creëren en regelen. Ik kon haar ook de gehele periode via WhatsApp benaderen, en ik was altijd blij verrast hoe snel ze antwoord gaf. Door dit alles heb ik deze periode als heel fijn en waardevol ervaren.
Naast dit draaiboek geeft Monuta:
- een handige klapper met katernen waarin ik alle informatie en documenten van de uitvaart kan bewaren
- een prachtig online portaal waarin ik samen met de kinderen de hele uitvaart vooraf in beeld en geluid heb kunnen vormgeven. De uitvaart zelf is mede daardoor echt iets moois en authentieks geworden. Beter had echt niet gekund!
- een digitaal interactief portaal wat mij kan ondersteunen in het labyrint aan regelwerk na een overlijden
- een papieren boekwerk waarin ik ook alles kan terugvinden (voor als je minder handig online bent).
Kortom, een dikke 10!