Pilootje spelen
Mijn vriendin had mij een ervaring als piloot cadeau gegeven. Ze wist dit al maanden, maar mocht het mij pas een dag van tevoren vertellen.
Toen ik het hoorde, vond ik het verrassend genoeg nog best spannend, en spannender dan parachute springen, omdat ik nu zelf handelingen moest uitvoeren (die mis konden gaan).
Eenmaal aangekomen bij Tessel Air voelde ik me vooral heel enthousiast. We moesten ruim van tevoren aanwezig zijn en zo konden we andere geluksvogels qua vluchten en sprongen bekijken. Erg leuk! We hadden schijnbaar ook geluk qua weer, want de dagen ervoor waren erg slecht geweest en ondanks een kwartier uitstel van een overtrekkend buitje had ik uiteindelijk prachtig zicht tijdens de vlucht.
Vooraf kregen we van piloot Roel de basis van het vliegen met een vliegtuig uitgelegd eerst van de buitenkant. Hoe werken de vleugels, staart en proppellor en daarna na het taxien ook de binnenkant.
Bij het opstijgen en dalen mocht ik het stuur vasthouden en werd me uitgelegd wat hij deed en waarom, en in de lucht kreeg ik de leiding in handen, terwijl hij me door de ervaring heen praatte. Superleuk!!
Het vliegen is veel makkelijker en moeilijker dan je denkt, want sturen vraagt maar om een kleine beweging en dat is dus ergens ook wel moeilijk, want je voelt je net een klein jongetje in snoepwinkel en wilt alles proberen. Supergave ervaring en ook heel fijn en leuk dat mijn vriendin meeging, want die kon zo mooie foto's en filmpjes maken.
Het zou natuurlijk een pre zijn als dit onderdeel van de ervaring is. Ook had het iets langer mogen zijn, maar ja dat was niet aan mij :p !
Daarnaast hadden we de pech dat de dag van tevoren in het vliegtuig was overgegeven. Dit was goed schoongemaakt, maar de geur was er nog niet uit. Dus ook dat levert een minpuntje op voor de ervaring.
Wel is het denk ik 1 van de mooiste plekken om zoiets te ervaren, want je hebt een prachtig uitzicht. Dus het is zeker een aanrader om hier pilootje te leren spelen ;)!