Een bijzondere en heel leuke ervaring.
Een aardige jongeman gaf aan ons en aan een andere klant uitgebreid uitleg over de werking van de vleugels en het hoogteroer. Hij was niet onze piloot, omdat die alleen Engels sprak. Men vond het kennelijk het beste om de uitleg in het Nederlands te geven.
Toen dat klaar was kwam de piloot naar ons toe. Hij had mijn naam op zijn briefje staan, maar vond het vast zo onwaarschijnlijk dat ik, oudere dame, zou gaan vliegen dat hij zijn hand uitstak naar de andere klant met de vraag:"Ank?"
Dat vond ik erg grappig. Eenmaal van de verbazing bekomen was ook deze piloot heel aardig en behulpzaam. Ik mocht kiezen waar ik heen wilde en het werd Vlieland. Het bleek veel gemakkelijker dan ik me had voorgesteld en het was leuk om te doen. We konden alles goed zien want we bleven onder de wolken. Het spannendste waren de deltavliegers die vlak na de start voor ons in de lucht zweefden, maar de piloot hielp mij daar handig doorheen. Het maakte wel veel meer lawaai dan ik had verwacht, de boodschappen van de verkeerstoren verstond ik niet. De piloot gelukkig wel.