Adembenemend
We reden tijdens onze vakantie langs het vliegveld en ik zag een paar parachutes in de lucht hangen. Nieuwsgierig geworden, ging ik meteen naar de website en besloot dezelfde avond nog dat ik het gewoon ging doen en te boeken! De actie om voor hetzelfde tarief als 9000 ft, van 13000 ft te springen was nog een extra motivatie.
Een paar dagen later was het zover, ik mocht me om 11u melden en na vele vluchten met enthousiaste mensen voor me te zien gaan, mocht ik dan ook eindelijk rond 13.15u. De aardige instructeur stelde zich voor, deed m’n harnas goed en al snel gingen we het vliegtuig in waar we heel cosy ingeklaard geschoven op de grond de lucht in gingen. Op verschillende hoogtes ging de deur open en sprongen er al zelfstandig wat parachutisten uit, heel indrukwekkend om te zien.
Na wat smalltalk met de instructeur, die intussen ook wat beeldmateriaal schoot met de gopro, want dit pakket had ik erbij genomen, zaten we intussen op 13000 ft en was het tijd om nr de open deur te schuifelen. En daar gingen we!!
De snelheid van de vrije val en daarbij het suizen van de wind in je oren en de tranen in je ogen ondanks het brilletje, de rust tijdens het zweven wanneer de parachute zich open vouwt, het geweldige uitzicht, het even mogen sturen en tot slot de zachte landing… Het was allemaal even geweldig en ik zou het echt iedereen aanraden. De ervaring van je leven! Bijna jammer dat er geen praatgroep is waar je nog dagen lang kan napraten over deze ervaring als je partner niet gesprongen heeft..
Als ik dan een klein minpuntje mag noemen is het het lange wachten. Ik zat samen met mensen die zich pas rond half 1 moesten melden, terwijl ik er om 11u moest zijn. Je wordt ervoor gewaarschuwd dat het door weersomstandigheden ed wel lang kan duren (max 4u) maar dat was nu niet het geval en ik denk dat ze gewoon wachten tot er genoeg springers voor 13000 ft waren. Niet erg, maar na aanmelden was het wel fijn geweest om te weten waar ik aan toe was.