Fantatisch!

Vanochtend om 8 uur van huis richting het Noorden, met de pont naar Texel en waar komen we uiteindelijk terecht, bij het ParaCentrum Texel. Surprise!!! Ik mag een tandemsprong vanaf 13000ft gaan uitvoeren met een vrije val van 60 seconden. Eenmaal aangekomen even moeten wachten, want we waren een beetje vroeg maar alvast kunnen genieten van het uitzicht en het komen en gaan van parachutisten. Ineens is het tijd, inchecken, waiver ondertekenen, extra cameraman bijboeken, want dit bijzonder moment moet natuurlijk vastgelegd worden. En voor je het weet sta je in de line up en wordt je in een harnas gehesen. Kleine instructie en intro van de Tandempiloot en de cameraman en instappen maar. We zitten lekker knus met een mannetje of 14 op de vloer van het vliegtuig die razendsnel stijgt naar 13000 ft. Voor je het weet hang met je benen buiten het vliegtuig. Het is werkelijkheid een fantastisch uitzicht in de blauwe lucht boven de wolken, ver beneden zie je het eiland. Maar je krijgt weinig tijd om hiervan te genieten …3,2,1 en we’re falling …. Wat een onwijs gaaf gevoel, hoewel de wind langs je lijf raast , voelt het echt alsof je op de lucht drijft. De cameraman spint om ons heen, onder , boven , hij lijkt overal te zijn met een big smile op z’n gezicht …. En ja hoor die zit ook op mijn gezicht. Die minuut lijkt echt eindeloos lang, begin het zelfs al een beetje koud te krijgen en ineens , boem… chute open, best een stevige ruk aan je lijf en ineens is alles rustig. De adrenaline giert nog door je lijf, m’n oren zijn helemaal dicht en je hartslag is nog op 170 :-) …. even klaren…. Daarna geeft de piloot de tokkels over omdat hij inmiddels weet dat ik een Paraglider ben en kan ik steilspiralend en loopend ( natuurlijk met zijn begeleiding) naar beneden voor een veilige landing, waar we al verwelkomd worden door de cameraman die enkele seconden voor ons is geland. Wat een geweldige belevenis. Dit zal mij mijn hele leven bijblijven.

Fantastische ervaring aardige mensen met vriendelijke en deskundige begeleiding.

Onvergetelijk

mooie ervaring

communicatie was goed, ook bij boeking. leuk personeel was prachtig weer dat was ook een voordeel geslaagd in alle opzichten.

Echt fantastisch

Super leuke ervaring rijker! We kregen duidelijke instructies en al heel snel was het zo ver om het vliegtuig in te stappen. Alles werd hier nogmaals duidelijk uitgelegd. Toen kwam “het” moment. Mijn benen hingen uit het vliegtuig en voor ik het wist lieten we ons vallen. Wat een spanning maar echt een geweldige ervaring! Genoten

Bij twijfel zeker doen

Wat een fantastische ervaring was dit zegt. Ik had het kado gekregen voor mijn 18de verjaardag. Een tandemsprong. Van begin tot eind werd ik goed begeleid en werd alles heel duidelijk uitgelegd. En de film opname die je erna krijgt als je die erbij geboekt hebt zijn perfect.

Geweldige algehele ervaring!

Top dat er keuze was in de hoogte vanwaar je kon springen! Het was makkelijk om je in te schrijven en de instructies waren kort en duidelijk. Super enthousiaste instructeur die graag op mijn vraag inging om wat acrobatische stunts te doen. Houd er rekening mee dat je een tijd moet wachten na het aanmelden, zo kunnen zij efficiënter vliegen. Ze hebben een chille plek ingericht waar je naar de vele vliegtuigen en parachutisten kunt kijken, dus genoeg vermaak!

Een belevenis die ik niet vlug zal vergeten.

Ik ben 75 jaar. Heb deze sprong van mijn kleindochter gekregen voor mijn verjaardag. We zijn met de hele fam naar texel gegaan. Hester(kleindochter)en ik hebben een prachtige sprong gemaakt en beleeft, daarna nog een mooie dag op het eiland texel gehad. Het was het mooiste cadeau wat ik ooit gehad heb.

Onvergetelijke ervaring

Super ontvangen bij Paracentrum Texel. Stuk voor stuk toffe mensen met een passie voor de sport. Ik had een tandemsprong met filmen met handcam gedaan. De tandeminstructeur was een toffe gozer die echt z’n best deed om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Ik was een week lang zenuwachtig van tevoren maar vanaf het moment van inschrijven aan de balie heb ik de hele ervaring over me heen laten komen en dat doet de crew uitstekend! Ik heb genoten van de sprong en wilde direct nog een keer. Na een paar uur kreeg ik de beelden op de mail en ook daar straalde de passie en liefde voor de sport van uit. Een enorme aanrader! Dank daarvoor!

Onbeschrijfelijk!

Een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten! Het gevoel als je het vliegtuig uit schuift recht in de vrije val is onbeschrijfelijk! Eenmaal aan de parachute is bijna sereen; zo stil en prachtig! Het is onwijs goed geregeld en alles straalt veiligheid uit. Ik kan het iedereen aanraden! Op naar de 13000 ft..

Zó eng, maar zó vet.

Als je twijfelt, absoluut doen. Een ervaring die je niet wilt missen. Iedereen bij paracentrum Texel is ontzettend aardig en behulpzaam. Ze luisteren goed naar je en proberen je zoveel mogelijk op je gemak te stellen. Je merkt dat iedereen heel goed weet wat hij/zij doet en hierdoor is het al een stuk relaxter om te springen.

Zeker voor herhaling vatbaar. Heb de 13.000ft sprong gemaakt, was een geweldige ervaring. Nooit gevlogen dus ook niet eerder gesprongen!

Es war ein tolles Erlebnis, einfach atemberaubend

Wir hatten bei der Buchung einen sehr netten Mitarbeiter, der sehr gut Deutsch konnte und uns bei allen Fragen gut beraten und geholfen hat. Am Tag des Sprungs wurden wir nett empfangen. Mir wurde ein netter Springer zugeteilt, der schon 7000 Sprünge hinter sich hatte, somit hatte ich ein gutes Gefühl. Die Kommunikation war auf Englisch, aber mit gesten war verständlich was gemeint war, sodass man wusste wie man sich verhalten hat. Im Flieger auf den Weg im 13000 Fuß wurde ich angeschnallt. Als die Flughöhe erreichte war ging es Richtung Tür. Hände an den Gurt, Kopf nach hinten, zweimal wippen dann ging es raus. Der freie Fall war atemberaubend. Nach ca. 60 Sekunden wurde der Schirm geöffnet. Ein Highlight kann noch dazu, ich durfte die Schlaufen nehmen und den Schirm selbst lenken. Kurz vor der Landung übernahm der Springer, man muss seine Position einnehmen, um dann stampft zu landen. Wir hatten den Sprung mit Handkamera und Freispringer mit Helmkamara gebucht. Der Freispringer, war ebenfalls sehr nett und hat sehr schöne Aufnahmen gemacht, die nach dem Sprung mit der Handkamera des Springers, zu einem ca. 6 Minuten langen Film zusammengeschnitten. Zudem gab es noch kürzere Videos, die man z.B. für wahtsapp nutzen kann und um die 200 Fotos. Es war ein tolles Erlebnis, was mit schönen Videos und Fotos festgehalten wurde. So kann man noch lange den Sprung genießen. Danke an das ganze Teams.

• Würden Sie uns weiterempfehlen? Ja

FANTASTISCH

Afgelopen vrijdag mijn tweede tandemparachutesprong mogen maken. En dit was wederom een fantastische ervaring. Alles was erg goed geregeld bij paracentrum Texel en dit heeft gezorgd voor een top dag. Ik raad het iedereen aan om eens in je leven een sprong te wagen. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Ervaring om nooit meer te vergeten.

Allereerst wil beginnen met dat ik de sprong echt fantastisch vond. Hele fijne begeleider die mij alles goed heeft uitgelegd. En zorgde voor een goede sfeer. Waar ik wel kritiek op heb. Is dat ik de vorige keer toen ik zou gaan springen er een incident heeft plaatsgevonden. Na dit incident is mijn sprong niet doorgegaan wat ik volledig begrijp, maar hier is vervolgens niks meer over gecommuniceerd terwijl dit toch een heftig incident was. Misschien in de toekomst hierover nadenken.

Geweldig!

Ik had een enorme ervaring bij Paracentrum Texel. De instructeur met wie ik sprong was super relaxed en leerde mij in de lucht de fijne kneepjes van het parachutespringen, zoals sturen.

Super ervaring

Geweldige sprong gedaan m'n 1e keer is wel heftig te noemen, maar zeker de moeite waard, op m'n 65e kan ik deze afstrepen van m'n.bucketlist alles was perfect geregeld , m'n complimenten voor het personeel en m'n buddy Maarten.

Adrenaline rush!

Erg plezierig en relaxte omgeving, en de sprong een adrenaline rush!

Waanzinnig!

Goede fibe!

Fantastisch

Dit was een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten, een aanrader voor iedereen. Wij gaan zeker nog eens terug als onze kids wat ouder zijn.

Het was een enorme aparte ervaring

Ik vond het een zeer aparte ervaring. Alles was zeer goed geregeld en daardoor zeker nier zenuwachtig. Mijn instructeur lag alles heel goed uit en daardoor ging de sprong gemakkelijk. Het gaat allemaal wel heel snel. De vrije val was het spectaculairste en daarna rustig onder de parachute. Fantastisch uitzicht en daarna een rustige landing. Mede door het mooie weer en weinig wind .

moet je 1 keer gedaan hebben

wij hadden geluk met het weer en dan is het een overgetelijke ervaring met geen pen te beschrijven

Een geweldige eerste ervaring dat smaakt naar meer

Ik zag wel een klein beetje tegen de tandemsprong op. Toen ik op de locatie in Texel aan kwam hing daar zo'n relaxte sfeer zodat mijn angst al voor een groot stuk verdween. Ondanks het mooie weer moest ik toch iets langer wachten (bijna 2 uur) dan van te voren aangegeven. De instructie was duidelijk en mijn instructeur (Andre) gaf we een heel leuk en veilig gevoel. De sprong was echt fantastisch. Het gaf me echt een wow gevoel. Een ongelooflijke belevenis die ik hier zeker nog eens ga maken.

Overweldigend bijzonder

Het is zo'n bijzondere ervaring als je uit dat vliegtuig springt dan gaan er zo veel gevoelens door je heen, je hangt boven de wolken en valt heel snel het ademen moet even wennen met zoveel wind in je gezicht. Als de parachut opend is het ineens heel stil en heb je tijd om te genieten van het uitzicht en de ervaring. Het is zo gigantisch bijzonder echt de moeite waard om mee te mogen maken. Complimenten aan de begeleiding ze hebben het echt heel goed gedaan, bedankt hiervoor !

Ontzettend gaaf!

Echt een ontzettend leuke ervaring. Ik heb zelf gekozen voor de 13000ft met handcam en losse camera springer dit was het echt zeker waard ook krijg je er ontzettend veel leuke en stoere foto's en video's bij. Ga nu zeker sparen voor een opleiding tot parachutist bij Paracentrum Texel!

Sickste ervaring ever!!

Echt zo super tof de tandem sprong! Was enigszins wel zenuwachtig, gezonde spanning, maar dit stond echt op mijn bucketlist dus moest het doen! Ik wil gewoon nog een keer en nog een keer en nog een keer! Samen met mijn broer, schoonzus en een vriend gesprongen, in één vliegtuig, eerst zag ik hun eruit vliegen, daarna met 200km/u hun proberen in te halen, maar net niet gelukt. 30 sec vrije val bizarre ervaring, daarna chute open en genieten van de stilte en het prachtige uitzicht! Toffe instructeur Rick met heel veel ervaring die me door de lucht leidde, thanks daarvoor Rick! In één woord Fantastisch!!!!!!!!

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.