Onbeschrijfelijk!

Wat een waanzinnige ervaring, eigenlijk niet te beschrijven of in woorden te vatten. Alles tussen doodeng en het mooiste wat je ooit gezien hebt komt langs in amper 5 minuten vanaf het moment dat je dat gat inkijkt waar je niet naartoe wil maar tegelijk zooo waanzinnig is.....fantastisch!!! En dat alles tot in de puntjes verzorgd door vriendelijke en deskundige medewerkers en springers.

It was the longest 60 seconds of my life :)))

I fell asleep many times but this was the first time I was awake. Awesome feeling to fly like this, you feel that you are finally alive and when you land you wake up again from a beautiful dream.

Ein ervaring vor het leven.

Voelde me zeer welkom,mijn portugeese instructeur was gewoon super behulpzaam gerustellend en vriendelijk,en ik voelde me meteen OP mijn gemak, de sprong was onvergetelijk

Waanzinnige ervaring boven het mooien Texel.

Na 35 jaar bij Para Centrum Texel mijn Static line brevet gehaald te hebben, hebben wij nu met het hele gezin een tandem sprong gemaakt. Iedereen was super enthusiast, van deze belevenis. Mvg Michel Zwirs

Overweldigend!

Van te voren erg zenuwachtig. Maar dat verdween toen ik vanaf 13000 ft hoogte, uit het vliegtuig ging. Prachtige ervaring, gigantisch uitzicht!

Fantastisch, bevrijdend

Super vette ervaring met een fijne instructeur. Van tevoren was ik zenuwachtig maar nu wil ik zeker nog een keer terugkomen!

Wat een mega ervaring!

We konden niet op het tijdstip springen die gepland stond vanwege het weer. We werden goed op de hoogte gehouden wanneer het, waarschijnlijk diezelfde middag, wel zou kunnen. En dat gebeurde! De sfeer op het vliegveld was al heel fijn. We kregen goede instructies, het tempo zat er lekker in. Tijdens het wachten hoef je je niet te vervelen, genoeg te zien en te kletsen. De sprong vanaf 13000 ft was grandioos. Een mega lange vrije val.... en dat het zweven onder de parachute. De vriendelijke en enthousiaste instructeur heeft me weer veilig laten landen. Zalig!! Weet niet of ik het weer zou doen, vond het wel heftig. Maar super gaaf om een keer gedaan te hebben, dat wel!

Helemaal SUPER!!

Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten!

Fantastisch!!!!!!!

Er zijn dingen in het leven die je gedaan moet hebben.. Parachute springen is er daar zeker een van. Na te hebben gedoken in Egypte en een keer vastgezeten te hebben in een lift vond ik het nu tijd om de sprong te wagen: 13.000 ft omhoog... Wat een belevenis! Spannend was het zeker maar zeker niet eng! Noe-Noe, mijn instructeur was TOP! Vertelde over wat je allemaal kon zien, was duidelijk in de instructies en gaf me een vertrouwd gevoel. Qua weer had het niet mooier gekund, strak blauwe lucht dus veel kunnen zien. Dank jullie voor deze FANTASTISCHE ervaring...

Het was voor mij een spannende en super mooie ervaring. Ik ga zeker nog een keer springen.

Laat het niet bij een keer!

Dit was mijn tweede sprong, en die was zoveel beter dan de eerste! Ik kon echt volledig genieten van de vrije val en het uitzicht op Texel. Mijn buddy Zaka deed het echt fantastisch. Hij zorgde ervoor dat ik alles goed kon zien en ik mocht ook even zelf sturen.

geweldige ervaring, maar rommelig

Het parachute springen was mooi en leuk, maar de wachttijd (7u.) was te lang en het was rommelig en niet goed geregeld

Geweldige ervaring!

Na een tijd wachten door de bewolking mochten we eindelijk springen. Het was een geweldige ervaring! De vrije val was intens en toen de parachute uit was het uitzicht prachtig.

Het was iets om nooit te vergeten

Ondanks dat ik erg tegen de tandemsprong op zag, viel het op de dag zelf allemaal mee. De instructeurs zijn heel rustig en dat geeft je veel vertrouwen. Het is ook leuk en fijn dat ze laten zien hoe ze die parachutes weer opvouwen in een soort grote open garage. Iedereen is aardig en heeft het naar zijn zin. Wij zijn met een grote groep gesprongen en iedereen heeft het erg leuk gevonden. We hadden geluk met een blauwe lucht, al hoewel ik persoonlijk tijdens de sprong ben vergeten rond te kijken door wat zenuwen... Tijdens de val moet je eigenlijk van tevoren weten dat het pijnlijk kan zijn voor je oren door het drukverschil. Als ik nog een keer zou gaan zou ik tijdens de val mijn oren een paar keer klaren, of iets in mijn oren doen waardoor je dat niet hebt.

Waanzinnig uitzicht

Adrenaline, uitzicht en spanning. De expert was aardig en rustig en dat gaf ook een hele fijne beleving.

Was fantastisch om te doen maar ging allemaal wel erg rommelig.

Voorop gesteld is het absoluut waard om is een sprong te wagen maar er mag wel iets meer duidelijkheid geschept worden. Bij het omroepen begon het al want er was nog iemand met dezelfde naam. (ze gebruiken alleen voornamen) onderweg in het vliegtuig kregen we pas een bril op wat we niet wisten en dit was ook niet verteld tijdens de uitleg, De ervaren springers hebben een masker. De bril zelf laat nog wel lucht door dus je hebt nog wel last van tranende ogen tijdens de vrije val. Het meest vervelende vond ik dat mij niet was verteld hoe om te gaan met het extreme luchtdruk verschil. Tijdens de afdaling had ik ontzettend veel pijn in mijn oren, iets wat zelfs nu (10 dagen later) nog niet helemaal weg is. Een manier om dit te voorkomen of te verminderen werd niet gegeven. Ik raad iedereen deze sprong aan en doe dan de hoge want de vrije val is echt gaaf maar stel wel vragen want het voelt bijna een beetje als lopende band werk zoals de sprongen worden afgehandeld. Veel plezier!!!

Goed geregeld, prachtige ervaring!

Parachute springen bij Paracentrum Texel is een geweldige ervaring. Het was mijn eerste sprong maar ik kom zeker terug voor een volgende. Van het inchecken, naar het manifest, de sprong en het uitchecken... Alles was echt perfect geregeld... ondanks de drukte vanwege het mooie weer. Ontzettend vriendelijk personeel op alle punten, van het grondpersoneel tot de springers. Mijn tandemsprong was met Julia ( als ik haar naam goed heb onthouden), heel relaxt en echt een aanrader. Ik kan me goed voorstellen dat zij ook zenuwachtige mensen rustig krijgt. En de sprong zelf? Echt een ervaring, niet meer twijfelen maar gewoon doen! Super vet!

Fantasisch

Aangekomen bij de balie goed geïnformeerd over de sprong die ging gebeuren. Bij de sprong hele goede begeleider met goede instructies en tijdens de sprong prachtige uitzicht op Texel . Zeker een aanrader

Ongelofelijk bizar

Gisteren zijn mijn vader en ik op 9000 voet gaan parachutespringen. Het was een cadeau voor zijn 50ste verjaardag. We waren twee weken geleden al hier, maar er stond toen teveel wind en het was hierdoor niet veilig om te springen. We werden hierin goed geïnformeerd en hebben gelijk een nieuwe afspraak gemaakt (gisteren dus). Inchecken, omgeroepen worden, geïnstrueerd worden, kennis maken met je buddy. En toen was het zover. We liepen richting het vliegtuigje, de adrenaline stroomde door heel mijn lichaam heen en ik zag dat dat bij mijn vader ook zo was. Het ging nu echt gebeuren, we konden niet meer terug! Zo’n bizar uitzicht vanaf boven, echt onwijs van genoten. Je werd erg op je gemak gesteld door het personeel waar je mee sprong, wat erg fijn was. Toen ging het deurtje open.. zzzjjjjoefff! De eerste mensen waren weg. Ik keek mijn pa aan en we gaven elkaar een high five en een knikje met ons hoofd! Daar gingen we! Wat een bizar gevoel als je je uit dat vliegtuig laat vallen. Je hebt niks onder je voeten en bent helemaal vrij in de lucht. De parachute ging uit en ik mocht zelf helpen met het besturen van de parachute. Ongelofelijk bizar. Het uitzicht, de ervaring, gewoon het moment en de belevenis. Ik zou het iedereen, maar dan ook echt iedereen aanbevelen om te doen! Heel veel dank voor de mooie foto’s en videobeelden. Dit zijn herinneringen voor het leven.

FANTASTISCH, bedankt lieve Maarten voor de fijne ervaring, je was heel lief!

Gisteren voor het eerst een sprong gewaagd! Adrenaline gierde door mijn lichaam, bedankt lieve instructor Maarten voor de fijne ervaring, je was heel lief voor me en stelde me direct gerust! Ik kom zeker terug, dikke merci TOP

Onvergetelijk!!

Wat een bijzondere ervaring was dit zeg! Vrolijke mensen, heerlijke vibes en een zieke sprong gemaakt!! Bedankt Paracentrum Texel voor deze onvergetelijke vader/dochter ervaring! Elisa & Bob

Tolle Erfahrung!

Es war eine tolle Erfahrung auf Texel. Wir würden es jedem weiter empfehlen. Mein Vater und ich hatten jeweils einen Sprung aus 9000 ft. Wir hatten beiden je einen Kamaraspringer und sind super zufrieden mit den Videos und Fotos die gemacht wurden. Die einzige Kritik die wir haben ist, das der Sprung wegen der Schlechten Wetterverhältnisse 2 mal verschoben wurde und wir dadurch an einem Samstag springen mussten, weshalb wir noch drauf zahlen mussten. Das Team und wir können natürlich nichts für das Wetter, jedoch fanden wir es etwas schwierig uns auf Sprung am Wochenende noch 25 Euro pro Person zusätzlich zu berechnen, wir hatten den Wochentagspreis ja schon bereits im Vorfeld bezahlt. Trotzdem sind wir sehr zufrieden und werden das definitiv wiederholen. Vielen Dank für das Tolle Erlebnis! :)

• Würden Sie uns weiterempfehlen? Ja

Wat een beleving!

Als cadeau een tandemsprong gekregen en ik had toch wel wat angst. De instructeur waar ik mee sprong was zo vriendelijk en relaxed waardoor ik ook relaxed werd. De video die hij maakte was echt de moeite waard en is nu een blijvende herinnering van deze gave ervaring! Ik zou het morgen zó weer doen!

Supergaaf

Het was echt de sprong van mijn leven. Wat onwijs gaaf om deze ervaring meegemaakt te hebben. Ook mijn complimenten aan mijn tandempartner. Zeer vriendelijk en aardige man. Dit maakte de sprong en de ervaring helemaal compleet. Ik kan het ook iedereen aanbevelen. Ik ga zeker nog een keer. Tot snel!

GEWELDIG in hoofdletters

Oh, wat een belevenis. Alleen maar genoten en zelfs op de filmpjes en foto's zie je een blij en lachend gezicht van mij. Totaal geen angst, terwijl ik best bang was voor landing ivm eerder gebroken heup had gehad. Maar zo op mijn gemak gesteld direkt bij inchecken van dit komt goed. Dus Tjalle hebt mij echt alleen maar blij gemaakt en ik voelde me onwijs op mijn gemak en ben je zeer dankbaar. Dank voor deze belevenis. Corry

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.