Het is niet te beschrijven hoe leuk dit was!

Dit was voor mij de eerste keer vliegen en ik kwam daar aan zonder echte spanning. Later nam de spanning toe, toen mijn naam werd genoemd door de intercom. Ik sprak mn instructeur en hij stelde me meteen gerust en vertelde dat hij dit al heel vaak heeft gedaan. Toen ik eenmaal in het vliegtuigje zat, gleed alle spanning van me af. Het uitzicht was geweldig en mijn instructeur checkte elke paar minuten of alles goed met me ging. Vervolgens was het tijd om te gaan springen. We sprongen en ik had de tijd van mn leven, het uitzicht was super mooi! Ik kwam op de grond en het eerste wat ik zei was: ‘Ik ga dit 100% nog een keer doen.’ Dit is iets wat je moet meemaken!!

Der Sprung und der Instructor waren sehr gut.

Was nicht so gut war ist dass ich für mich und meinen Sohn einen separaten Kameramann gebucht und bezahlt habe aber keine Kameramänner mitgesprungen sind. Es wurden lediglich Aufnahmen durch den Instructor mit einer Handkamera gemacht. Dafür war 80€ Zusatzkosten pro Person zu viel und es hätte ein Teil erstattet werden müssen. Der Instructor selbst war sehr gut und sehr Gewissenhaft. Danke an ihn.

Waanzinnig!!!!!

Onvergetelijk, overweldigend en zeker voor herhaling vatbaar!

Een ervaring uit duizenden, geweldig!

Het was echt waanzinnig onder tandem sprong te maken boven Texel. Het moment in het vliegtuig is al super gaaf als je steeds hoger komt en door het wolkendek heen komt, dan het uitzicht boven de wolken, fenomenaal. Het mooiste moment was toen de parachute open ging. Dat moment rust was echt zo gaaf. Hoop het zeker nog een keer te doen!!

Geweldige ervaring!

Gister heb ik een duo-sprong gedaan. Mijn instructeur was super chill, wat hielp tegen de zenuwen. Voor de mensen die het spannend, het valt reuze mee. Het is een super mooie ervaring om alle eilanden vanuit de lucht te kunnen zien!!

Niet te beschrijven hoe gaaf

Goede service en duidelijke uitleg voordat je springt!

With Rick you get a kick!!

Wat een geweldige ervaring. 13.000 foot is wel erg hoog, maar de vrije vlucht is iets wat je altijd bij blijft. Het uitzicht over Texel vanaf deze hoogte is adembenemend mooi. Mijn piloot Rick was heel vriendelijk en uiterst bezorgd en behulpzaam en stelde me volkomen op mijn gemak. Dit zou iedereen een keer in zijn leven moeten meemaken. Laurens Vet 69 jaar

Relaxte sfeer en Lucas bedankt!

Volgens mij heb ik er een nieuwe hobby bij! Bedankt voor deze geweldige ervaring.

Geweldig!!!

Machtig mooi! Ik was een beetje gespannen maar had een hele leuke ,vriendelijke ,rustige parachutist (Gerben) waardoor mijn spanningen minder werd. Hij gaf me instructies maar vertelde ook wat ik allemaal zag! Hij probeerde het me zo comfortabel mogelijk te maken! Echt super! Ik ben zijn naam kwijt maar een Finse jongen heeft mijn ervaring gefilmd van begin tot eind, een hele leuke vriendelijke jongen en heeft het leuk gefilmd! Vriendelijke personeel en begeleiding, Top! En als het op je bucklist staat is Paracentrum Texel the place to be!

Onbeschrijfelijk!

Heel gaaf en professioneel! Wel even wachten maar dan heb je ook wat! Zeker aan te bevelen voor een geweldige ervaring.

super gaaf!!!!

Ik heb een tandem sprong gedaan en wat was dit een mooie ervaring! Zo gaaf!! Zou het zeker nog een keer doen hier. Hele leuke instructeur die me goed begeleidde. Tot de volgende keer :)

Überragendes Erlebnis!

Wir (mein Sohn und ich) sind mit dem Tandemsprung top zufrieden! Ein phantastisches Erlebnis, das uns immer in Erinnerung bleiben wird! Allein die etwas längere Wartezeit bis zum Sprung hat etwas genervt. Das ist aber vermutlich wegen wetterbedingter Verschiebungen nicht zu verhindern… Besonders unsere „Tandem-Partner“ waren überragend!! Heel erg bedankt für ein besonderes Abenteuer!!

• Würden Sie uns weiterempfehlen? Ja

Helemaal goud

Adrenaline kick to the max!

Incredible

Incredible feeling, both free falling and cruising. Extremely professional and smooth before the jump, with a good impression of safety and procedures.

Gaaf!

Hele gave ervaring! Alles was goed georganiseerd en leuk gemaakt tijdens de sprong!

Het was een FANTASTISCHE ervaring!!

Geweldige ervaring en geweldige instructeurs, ik had zaka (een portugees) en hij deed het super. Hij laat je op je gemak voelen en de zenuwen verdwijnen dan al snel. Het gevoel dat je uit het vliegtuig springt is niet te beschrijven, ik zou het zo weer over doen.

Geweldig!!!!

Wauw!!!!!!! Wat onwijs gaaf zeg!!! Samen met mijn vader gisteren parachute gesprongen wat een super gave ervaring zeg!!! Alles werd duidelijk uitgelegd en goed geregeld.

Zeer positief en heel vermakelijk

We kwamen aan. Kregen al een telefoontje dat we iets eerder konden als we wouden, kregen een zeer positieve uitleg van de instructeur op de grond. En eenmaal bij het vliegtuig nog eens duidelijk de gang van zaken. Verder ben ik heel blij met het laatste filmpje. Heel goed in elkaar ge-edit.

Fantastisch

Super aardige mensen, heel behulpzaam en mega vette ervaring! Videobeelden waren er dezelfde dag nog volledig geedit!

Een sprong in het diepe!

Het moment dat je het vliegtuig uitspringt en denkt: 'fuck, ik val en zit nergens aan vast!!', wat vervolgens overgaat in super vet, woehoe en schreeuwt alles er uit, waarna je geen adem meer kunt halen en rustig moet blijven ademen om niet te stikken, en na zo'n 20-30 seconden de parachute openklapt en je kan genieten van het uizicht. Maar nee, dan is het nog niet klaar want dan begint het draaien, sturen en tollen om vervolgens zelf ook nog aan de touwen mag zitten. Ja, een geweldige sprong in het diepe!

Heel blij dat ik het gedaan heb!

Ik had deze sprong van mijn vriendinnen gekregen als 21e verjaardagscadeau, super lief! Van te voren was ik echt best wel zenuwachtig maar Ricardo heeft die zenuwen echt helemaal weg genomen. Hele aardige en kundige mensen die zorgen voor een top ervaring! Ik raad het echt iedereen aan ;)

Wat een onvergetelijke once in a lifetime experience!

Het moment dat je uit het vliegtuig springt blijft voor altijd in je geheugen gegrift! Ken je het soort momenten in je leven waarop je je verstand op 0 zet en denkt: what the heck,let’s go for it. Dit is er zo een. Want deze sprong MOET je echt een keer gewaagd hebben. Ik ben mezelf eeuwig dankbaar dat ik het heb gedaan. Wel nog even een tip voor het Paracentrum: als je voor een fotograaf zorgt die iedereen fotografeert bij de landing en/of bij de sprong uit het vliegtuig, kun je die foto’s verkopen voor een redelijke prijs. Zo heeft iedereen een tastbare herinnering aan zijn sprong. Ook mensen die geen cameraspringer kunnen betalen. En het biedt jullie extra inkomsten.

Het was echt supergaaf

Ik werd echt super goed geholpen bij het oaracentrum. Alles verliep mega snel en het personeel is erg aardig. Mijn instructeur stelde me goed op mijn gemak. Ik kan goed merken dat er veel ervaring is bij het personeel.

SUPER VET

Het was mijn eerste sprong samen met mijn beste vriendin en het was echt super vet!!

Onwerkelijke ervaring en fantastisch goed geregeld

Wat een bizarre ervaring! Ik ben samen met mijn broertje gaan skydiven op een hoogte van 13000 ft, wat een ervaring… Het begint heel ontspannen bij de balie waar je je moet aanmelden en kan kiezen om een (handcam) video te laten maken van je sprong (aan te raden!). Vervolgens krijg je direct te horen hoe lang het duurt voor je kan springen, uiteraard afhankelijk van het weer. Wij hadden geluk en konden in 45 min na aankomst al springen. Je gaat daarna de hoek om en kan je spullen in een kluisje leggen en buiten in een ligstoel wachten op je instructies. Nadat je naam wordt omgeroepen, krijg je de (simpele) instructies en ontmoet je je tandemsprongpartner. Deze persoon doet het als baan en heeft vaak al honderden keren gesprongen, wat wel een geruststelling is. Je loopt daarna naar het vliegtuig met een stuk of 7 andere tandemsprongkoppels en vliegt in 12 min naar 13000 ft. Wat een bizarre hoogte! Echt aan te raden om ook op een zonnige dag warme kleren aan te trekken, want het is verbazend koud op die hoogte. Als je dan aan de beurt ben, moet je over de rand hangen en springt de ervaren parachutist met jou het vliegtuig uit. Dan begint de vrije val.. de snelheid en adrenaline die je opbouwt is niet te beschrijven. En 1 minuut is vrij intens, want na ongeveer 12 seconden heb je al je maximale snelheid bereikt van 190-200 km/h.. je ziet het hele eiland van Texel en verder! Na de vrij val ontplooit de parachute en mag je zelf wat sturen en draaien om uiteindelijk heel rustig te landen op de plek waar je vandaan kwam. Na ongeveer 3 uur krijg je al je video en foto materiaal dat heel handig in elkaar gezet is en is er een mooie herinnering vastgelegd. Kortom een onwerkelijke ervaring en fantastisch goed geregeld!

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.