Helemaal geweldig!

Het was heel bijzonder. Zou het zo weer doen en iedereen op het paracentrum was heel aardig en enthousiast.

Een ontzettende gave ervaring

Mijn sprong vanaf 13.000 ft was geweldig. Vooraf de gezonde spanning. Hele goede voorbereiding en uitleg. Met Peter de instructeur met 20 jaar ervaring vliegtuig in......genieten van het uitzicht....Peter vertelde alles....en dan op 13.000ft het vliegtuig uit. Met een vrijeval van 200 km/h om daarna heel rustig af te dalen naar vaste grond. Heb zelf mogen sturen met parachute. Kortom onwijs gaaf Gr. Dick

Gewoon lekker doen

Met de poeperds in mijn broek daar aangekomen. Echter door de rustige begeleiding, het niet lang wachten en doodgooien met instructies is het allemaal vlekkeloos verlopen. '' hou gewoon je jumpsuit vast bij het springen en de rest doe ik wel'' zei mijn begeleider. En dat was ook zo... Super vette ervaring in een heerlijke omgeving met een betrouwbare organisatie

adrenaline kick 2.0

Wij gaan elk jaar wel 1 of 2 keer naar Texel. Dit weekend was samen met het weekend in 2013 het meest spectaculair. In 2013 trouwde wij aan zee, nu 9 jaar later sprongen we uit het vliegtuig en zagen we de zee! Het was echt fantastisch! Allebei de weekenden zijn om nooit te vergeten, maar deze was toch wel een adrenaline kick ten top!! Volledig op mijn gemak en 100% vertrouwen in de crew!

5 redenen waarom je dit NU op je bucketlist moet zetten

Parachutespringen is een ervaring om nooit te vergeten. 5 redenen waarom je dit NU op je bucketlist moet zetten, en het eigenlijk ook meteen gewoon moet doen: 1. Het kleine vliegtuigje: heel cool! Hiermee stijg je naar ongekende hoogtes en het geeft je een eerste blik op het fenomenale uitzicht. 2. De vrije val. Dat moment dat je richting de deuropening schuift, je hart sneller gaat kloppen en de wind vol in je gezicht beukt. En dan… die vrije val. Vanaf 13.000ft naar beneden. Steeds sneller, gaat de wind en wereld om je heen. Onnatuurlijk en amazing. 3. De parachute besturen. Dan BAM parachute uit, en is het vol genieten van het prachtige Texel. Je mag zelfs even zelf sturen! 4. Filmpje voor het nageslacht. Veel te snel sta je weer beneden, maar paar uur later kan het nagenieten beginnen als de filmpjes in je mailbox belanden (JA! Investeer in de cameraman). 5. De toppers van het Paracentrum En ook megathanks naar het lieve personeel die mijn duizend vragen beantwoorden en me geruststelde, want voor iemand met hoogtevrees was het nog best een overwinning in de vliegtuigje te stappen.

Fantastisch

Samen met mijn zusje heb ik afgelopen weekend een parachutesprong gedaan. Dit was een fantastische ervaring. Het personeel was ontzettend aardig en er werd steeds stap voor stap verteld wat er ging gebeuren. Toen ik weer op de grond stond, wilde ik eigenlijk direct weer de lucht in. Ik zou het iedereen aanraden!

Ik heb een tandem skydive gedaan, dit was echt super gaaf, duidelijke uitleg, gezellige instructeur. Zeker aan te bevelen.

Fantastisch en geweldige medewerkers

Voor 3 personen ( mijn zoon, dochter en ik zelf) een tandemsprong gereserveerd, veel zin in. Op de dag zelf was mijn schoonzoon er ook en voor hem hadden we geen sprong gereserveerd (wisten niet zeker of hij er bij kon zijn). Ter plekke gevraagd of er misschien een mogelijkheid was om voor hem ook een sprong te maken. En ja , dat kon en we konden ook nog met z’n vieren tegelijk de lucht in en springen. Wat een gave ervaring en wat een vriendelijke mensen bij het paracentrum die erg met ons meedachten en ons zodoende een mooie herinnering hebben gegeven. Bij onze zoon en dochter is er ook nog gefilmd en wat is dat geweldig. Wie weet tot een volgende keer bij dit mooie paracentrum. Groet, Betty

Geweldig!

Super gave ervaring, fijne instructeur en uitleg. Tip neem een dikke trui mee is best fris. Genoten! Voor herhaling vatbaar

In één woord, geweldig.

Het moest d’r een keer van komen. De sprong in het diepe. Als zestig jarige de vrije val maken . Wat een avontuur. En alles geweldig scherp gefilmd, top. Een ervaring rijker. Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes Tonny Bakkerweerd. .

Deze unieke ervaring had ik niet willen missen

Uiterst vriendelijke ontvangst met een korte adequate uitleg hoe het zou gaan. Efficiënt georganiseerd.

Een onvergetelijke ervaring!!

Geweldig met kleine tegenslagen

Met een hele club deze prachtige ervaring geboekt. Natuurlijk staat veiligheid voorop, waardoor het kan gebeuren dat je niet springt, of zoals in ons geval, kantje boord wél omdat het weer tegenzit en toch weer mee. Ze doen hun best om iedereen zo goed mogelijk te bedienen maar de weergoden hebben hun eigen agenda. Twee minpuntjes: Bij een tandemsprong zit je instructeur achter je. De mijne vond het een goed idee om alle riemen nog eens flink strak te zetten. Hierdoor werd ik zodanig ingesnoerd dat ik tijdens de sprong bijna geen lucht kreeg. Eenmaal beneden kon ik nauwelijks rechtop staan omdat mijn bovenlijf hierdoor bekneld zat in het pak. Een foutje, maar wel jammer voor mij. De anderen hadden dit probleem niet. Ook had ik liever een vizierhelm gedragen (zoals alle instructeurs), want als je van 4 km naar beneden knalt doet de wind serieus pijn aan je gezicht en oren, zeker als je van die grote hebt zoals ik. Maar die keuze krijg je helaas niet. Een ander probleem werd uiteindelijk netjes opgelost. 1 van onze groep had in zijn films verkeerd materiaal staan. Dit heeft wel 2 weken geduurd, toch jammer als je je prachtige ervaring wilt delen. Conclusie: Een fantastische ervaring, het geld zeker waard, maar je moet wél een beetje geluk hebben en de organisatie kan nog net wat klantgerichter. Gezien de hele flinke investering had ik daarvan net wat meer verwacht. Verder: Doen!

Fantastisch

Zeer duidelijke en professionele medewerkers die je vertrouwen geven in de sprong. Daarnaast was de sprong zelf ook een fantastische ervaring.

Onvergetelijke ervaring!!!

Wat was dit een geweldige ervaring zeg!Heel goed geregeld allemaal. Voordat je het weet zit je in het vliegtuig en gaat de deur open op 9000 ft. Van tevoren dacht ik dat ik op het moment dat de deur open zou gaan wel gespannen zou zijn, maar nee hoor. Totaal niet. Genoten van begin tot eind. Goed in beeld gebracht op video en foto als je dat erbij boekt. Zo blij mee. Kan ik het gewoon steeds weer opnieuw beleven. Ik had mijn voeten amper op de grond en riep direct dat ik nog wel een keer wilde :) Zeker weten dat ik nog een keer terugkom maar dan wel voor de sprong van 13000 ft. Héél erg bedankt voor deze onvergetelijke, één van mijn beste, ervaringen ooit!!!

Geweldig!

Super vriendelijk aan de balie geholpen. Kon iets eerder springen omdat later op dag slecht weer voorspeld was. Verder ook alles perfect geregeld. Leuke mensen.

Het was een onvergetelijke ervaring

tjee, wat kicken...de hele voorbereiding is al spanning opbouwend. Dan kennis maken met je instructeur en dan als tussen hoogtepunt: het vliegtuig instappen. En dan klimmen naar de "springhoogte"...dan gaat het luik open, naar de rand toe, eruit.....ja en wat er dan gebeurt dat moet je meegemaakt hebben!!!

Onvergetelijk

Wat een bijzondere ervaring om mee te maken!!!met fantastische instructeurs die je ontzettend op je gemak stellen en zorgen dat jij de dag van je leven beleefd. Geweldig om texel zo van bovenaf te zien. En de film is onwijs leuk om steeds weer terug te kijken hoe het geweest is.

Faaaaaaantastisch !

Dit is niet te omschrijven en echt iets wat je zelf mee moet maken! Het was super vet! 1 dikke adrenaline kick! Zeker voor herhaling vatbaar!

Super vet!

De spring was echt zo vet! De instructies waren duidelijk en iedereen was zo lief. Er werd meerdere keren gevraagd hoe het ging en ook werd er vaak veel plezier gezegd. Het enige wat ik zou adviseren aan springers, zijn oordopjes. Ik had ontzettend veel last van mijn oren tijdens het springen. Het was een top ervaring, heel erg bedankt!

Fenominaal!!!

Werkelijk onbeschrijfelijke ervaring, maar ga het toch doen!! Ik zal het niet verder hebben over de voorbereidingen e.d. maar over de sprong zelf! Na het aantrekken van het harnas begaven we ons naar het vliegtuig. Met dat ding omhoog naar 13.000 ft (4 km), was al een beleving opzich! Geweldig mooi uitzicht en een mooie strakke blauwe lucht met een paar witte wolken! Gewoon Perfect!! Dan het moment dat de roldeur open gaat. Ik had er hele leuke vlotte cameravrouw bij die mijn hele ervaring zou gaan filmen! (Altijd bij boeken!!!) De deur was open en zij stapte gelijk buiten het vliegtuig en bleef daar even hangen om mijn afsprong te filmen. Mijn benen kwamen buiten het vliegtuig en moest ik onderdoor buigen. Daarna 1, 2 en daar ging ik!! Na een paar keer over de kop draaien, kwam ik recht en mocht de armen spreiden. De vrije val van 60 sec was begonnen........ZO FANTASTISCH MOOI!!! De cameravrouw maakte prachtige foto's en filmpjes en hing in de vrije val direct onder mij! Respect voor deze vrouw! Zo vrij als die in de lucht tijdens de vrije val bewegen!! De 60 sec waren zomaar voorbij en ik voelde plotseling een ruk aan mijn lijf.......de.parachute was uitgetrokken en ineens was het muisstil! Heerlijk. Nadat de instructeur op mijn verzoek nog wat cirkels heeft rond gedraaid (beetje achtbaan gevoel) landden we prachtig zacht op de landingspot. Het was voorbij! In woord FENOMINAAL dus een dikke aanrader en laat je niet afschrikken door de prijs!! Want dit vergeet je nooit weer!! P.s. ga WEL voor de 13.000 ft

Wat een top begeleidde ervaring, aanrader!!

Van aankomst tot sprong, alles goed begeleid. Alles verliep vlot, goede instructeur, praxht sprong!

Geweldig! Niet alleen de sprong maar ook de crew!! Doen!e

Mijn lang gekoesterde droom van een tandem parachutesprong heb ik bij het geweldige paracentrum Texel gedaan. Ik wou het sowieso echt op texel want dat eiland uit de lucht en alle natuur onder je en om je heen.. dat wou ik! Maar dat het ook zo’n super fijne omgeving op de grond bij het centrum is maakte de beleving helemaal compleet! Wat een leuke mensen van de (ground)crew! Enthousiast, vakkundig en zo warm!! Mijn instructeur was geweldig.. super vakkundig, communiceerde helder alles door en enorm gezellig (want ja als je zweeft kan je gewoon praten). Oprecht, het maakte deze belevenis compleet! Niet twijfelen, gewoon doen deze unieke ervaring! (Het is een stuk minder wng dan je denkt!! En het zweven aan de parachute is heeeerlijk ontspannend! Kan niks tegenop). Ik heb een nieu

Super leuk om een keer te doen!

Super leuk om een keer te doen, vanaf 13000ft, wel deden me oren zeer waar ik de hele dag last van gehad heb. Maar een onvergetelijke ervaring om een vrije val van 1 minuut mee te maken! Verder alles strak en goed georganiseerd, en hele vriendelijke medewerkers. Maar ik hou het toch op paragliden....

Een topervaring

Heel vriendelijk onthaal , heel goede organisatie , fantastische sprong! Tom Waes had gelijk , het is zeker de moeite ! Heel erg bedankt !

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.