Boven verwachting verrast
De cursus Grafisch ontwerpen verrast mij qua inhoud en opzet. Didactisch goed opgebouwd, heldere uitleg, mooie korte bondige filmpjes, inspirerende opdrachten die binnen een duidelijk kader je stimuleren alle mogelijkheden te onderzoeken. Ik word blij als ik de cursus volg, er gaat een wereld voor me open en soms daagt even het treurige besef dat dit werkveld goed bij me had gepast, maar dat de leeftijd een volledige omslag belemmert.
De reden waarom ik de cursus volg: ik wil mijn kennis over vormgeving en effect vergroten t.b.v. het e-leaning lesmateriaal dat ik al enkele jaren ontwikkel. Geen softwarecursus, maar kennis aan de basis vergroten over kleur, vorm, opmaak, letters, kijken, uitwerking en daar creatiever mee omgaan. De cursus sluit volledig aan bij mijn behoefte. Niet dat alles nieuw is, maar het krijgt wel een verdieping die ik in cursussen over e-learning ontwikkelen niet heb aangetroffen (logisch).
In het begin moest ik even wennen aan de spreeksnelheid, ik had persoonlijk iets meer behoefte aan ‘indalen’ op het moment zelf, maar toen ik daar eenmaal aan gewend was kon ik geen kritiekpunt vinden.
Hooguit een tip: één filmpje wijden aan de hulpmiddelen voor deze cursus: creative cloud en welke open source alternatieven er zijn voor de opdrachten. Juist ook omdat wellicht meer mensen deze cursus volgen ter verbreding en verdieping van hun perspectief en niet om daadwerkelijk grafisch ontwerper te worden en (alvast) een duur abonnement op creative cloud willen nemen.
Bernice Wessel, adviseur leren & ontwikkelen & ict