Zwaar teleurstellend
Net zoals anderen in deze lijst van reviews was ik via het internet bij deze firma uitgekomen. Eerste contacten verliepen goed en dat was tot en met de schouwing ter plaatse. De schouwer [Dave] verstaat zijn vak en kijkt naar alle aspecten voor het plaatsen van de panelen.
Uit de schouwing was er een bijkomende vraag en daarop is nooit een antwoord gekomen. De installatie: heel snel lagen de panelen op onze schuur, maar helaas kijken deze mannen niet vooraf waar zij door je schuur dak schroeven !
Resultaat is bedroevend, ook al had Dave [zie boven] aangegeven dat ze netjes in de balken zouden schroeven. De mannen waren zo vertrokken zonder het uitvoeren van enige correctie aan deze stekelige schroeven . Voordat er uiteindelijk iemand langs is gekomen om op kosten van deze firma deze schroeven af te slijpen en af te werken met moeren is er de nodige tijd overheen gegaan, omdat zij in eerste instantie niet vonden dat dit hun probleem was. Installatie van de panelen was op 15 Sept. en afwerking schroeven op 29 Nov., met daarbij een poging om het systeem toegankelijk te maken met de Enphase app voor mij als gebruiker. Dat laatste is uiteindelijk op 14 December gelukt en kan dit ‘boek’ afgesloten worden.
Moraal; “Penny Wise Pound foolish” en je merkt niet dat deze organisatie het iets doet als je aangeeft niet tevreden te zijn over hun uitvoering . Vraag uit de schouwing ? Op termijn plaatsen van batterijen als backup en vanwege het leggen van kabels tussen huis en schuur. Was de vraag of er een bepaald type data kabel nodig was, nooit een antwoord op gekregen. Bij de aanvraag en bij de schouwing hebben wij aangegeven dat na de uitbouw van ons huis, daar ook nog zonnepanelen bij moesten komen.
Bij prestaties conform de fraaie reviews die er op het internet staan, dan waren deze vervolg opdrachten aan deze firma gegeven.
De moeizame communicatie en trage opvolging om tijdig correctief te handelen blokkeren dit nu. Sense of urgency ontbreekt volledig.