Vakwerk
De montage van mijn keuken was door KeukenStudio Dordrecht geboekt bij DNKZ.
Drie weken voor de afgesproken installatiedatum kreeg ik een bevestigingsmail van DNKZ met de informatie van de monteur.
Op de dag zelf stond er, perfect op tijd, een andere monteur voor de deur.
Hij heeft de keuken met aandacht en oog voor detail gemonteerd. Vooral de afvoer in de spoelkast is een stuk vakwerk. De kasten staan mooi waterpas. De frontjes zijn perfect afgesteld zodat de naden overal gelijk zijn. Het werkblad is perfect op maat gezaagd, en de apparatuur is netjes aangesloten.
Over het kitwerk ben ik niet helemaal tevreden. Mijn muur bleek een beetje bol te staan: in het midden sloot het werkblad aan tegen de muur terwijl er links en rechts een grotere kier zichtbaar was die gekit moest worden. Ik had nog zwaluwruggen liggen. In overleg met de monteur heeft hij die gebruikt om te voorkomen dat de kit zou weglopen in de kier. Op sommige punten heeft hij die niet ver genoeg in de kier geduwd waardoor dat foam zichtbaar is in de kit rand. Het is wel waterdicht, maar optisch is het niet fraai. Dat heb ik gelijk tegen de monteur gezegd. Hij zei dat ik dat altijd een keer opnieuw zou kunnen kitten.
Tegen het einde van de werkdag werden de verpakkingsmaterialen opgehaald. Dat was vooraf niet verteld; maar, goed geregeld.
Na vertrek van de monteur ben ik alles gaan schoonmaken. Toen zag ik een paar kleine krasjes in het werkblad vlakbij een zaagsnede. Dat heb ik gemeld bij KeukenStudio. Zij hebben dat weer doorgezet naar DNKZ. Ik heb er een aantal weken geduld voor moeten hebben, maar uiteindelijk sprak ik een uiterst vriendelijke en begripvolle medewerkster van DNKZ en samen zijn we tot een perfecte oplossing gekomen. Ook de nazorg is wat mij betreft goed georganiseerd.
Een verbeterpunt: er kon op de galerij gezaagd worden, maar ik had het fijn gevonden als er toch een (professionele) stofzuiger was gebruikt. Dat had mij (schoonmaak)moeite bespaard.