Absoluut waardeloos
Tijdens de APK werd ontdekt dat op 3 plaatsen koelvloeistof lekte. Vrijwel alles moest vervangen worden met een totale kostenpost van ongeveer € 1200,-. Ik woon dichtbij de garage, dus was zo thuis. Een week na de reparatie was mijn eerste rit naar Oostenrijk. Toen ik bij knooppunt Leenderheide de snelweg opreed gingen alle toeters en bellen af. Gelukkig is daar op de A67 een tankstation en kon ik daar uitrijdend komen. De wegenwacht constateerde dat er een slang niet (goed?) was vastgemaakt. Ruim anderhalf uur later kon ik mijn tocht vervolgen en voor de koelvloeistof zou ik de nota die € 22.83 bleek te zijn thuisgestuurd krijgen. Terug van wintersport gebeld en het verhaal verteld en ik zou compensatie gaan krijgen.
Afgesproken dit te regelen bij de winterbandwissel. Die kosten zijn inmiddels ook al met ruim 30% gestegen! Men kon zich niets meer herinneren van dit verhaal en de toegezegde compensatie. Uiteindelijk de rekening erbij gezocht. Bij het afrekenen kreeg ik een compensatie van € 18,86, dus niet eens de kosten van de koelvloeistof die ik aan de ANWB had betaald…. Om over 1,5 uur kou lijden en de opgelopen vertraging nog maar te zwijgen. Ja, er was nog wel een lampje gratis vervangen, maar dat had ik zelf al gedaan. Ik wilde alleen maar weten of dat lampje kon vanwege een ander wattage.
Opvallend is dat het in Eindhoven al vaker mis is gegaan of dat ik stukken heb of krijg direct nadat mijn auto uit de garage komt. In Veldhoven had ik dat nooit. Hier ging het mis met afmelden van de APK waardoor mijn auto een weekend in de garage moest blijven. In 2022 ging bij de 1e rit na de APK de stuurbekrachtiging kapot en afgelopen jaar na de APK moest ik het oliepeil controleren, er bleek vrijwel geen olie meer in te zitten (terwijl de lekkage koelvloeistof dus wel ontdekt was). Dus bij Nefkens 1 liter gehaald maar dat bleek onvoldoende. Nog maar 1 liter gehaald en toen kreeg ik de andere olie mee. Bleek dat men mij de eerste keer de verkeerde olie had meegegeven.