Gevoel totaal niet gehoord te zijn.
De feiten:
Mijn XC60 heeft het afgelopen jaar nauwelijks gereden ivm het zonder werk zitten.
Mijn auto, mijn dealer en Volvo attendeerden mij op een onderhoudsbeurt.
Uiteindelijk afspraak gemaakt. Vrijdag 7 januari 8:00 uur.
Aangegeven dat de auto nauwelijks kilometers heeft gemaakt. Dat de accu kennelijk te weinig oplaat en ik telkens waarschuwingen krijg dat start/stop niet zal werken.
Aangegeven dat de auto boven de 80km/uur begint te trillen. (Reden voor mij om dan toch maar die beurt te laten geven.)
Na anderhalf uur wachten (was mijn keuze) komt de monteur de auto gereed melden. Ik vraag naar de trilling. Nou ja, wanneer ik twee nieuwe voorbanden koop, dan kunnen we direct even kijken naar het balanceren. Moet dat dan, was mijn vraag. Nou nee, maar binnenkort toch wel een keer.
Ik maak op dit moment- helaas - geen kilometers. Ik meld trilling en daar wordt niets aan gedaan.
Ik zei dat ik niet weer in de auto zou stappen als niets met mijn klacht wordt gedaan. Monteur gaat balanceren en komt terug met de mededeling dat er best veel onbalans aanwezig was.
En die lege accu, wat moet ik daarmee? Oh, er is nieuwe software opgezet, dus dat probleem met die melding moet voorbij zijn.
Helaas, die melding is er dus nog wel. Telkens wanneer ik de auto opnieuw start. Ik begrijp best dat bepaalde - luxe - functies uitschakelen bij een te lage spanning. Ik hoop echter dat u begrijpt dat ik mij totaal niet gehoord voel.
Dat er gratis enkele garantie zaken zijn uitgevoerd. Prima, dat verwacht ik ook bij een Volvo.
Toen ik vandaag een acculader wilde aansluiten, merkte ik dat onder de motorkap zich zoveel blad had opgehoopt dat de luchtinlaat tbv de passagiersruimte geheel was afgesloten. Ik vraag mij nu af op die motorkap wel open is geweest.
De factuur, die de volgende werkdag binnenkwam moet ik nog betalen. Ik zal dat ook gaan doen, maar vraag mij wel af of dit de laatste factuur van deze dealer is.
Drie dagen later nog eens de factuur met een betalingslink