Er ging een wereld voor ons open, we hadden een kavel en gingen bouwen! Samen met Piet en Tijn aan tafel keuzes maken, we werden ontzettend goed geadviseerd, vragen werden beantwoord en meerdere mogelijkheden bekeken en besproken. Tijdens de bouw liep het fantastisch. Johan waakte als een leeuw over de planning, afspraken werden nagekomen en de lijntjes waren kort. Alle werknemers dachten mee en waren behulpzaam. Hadden we een vraag of opmerking die niet meteen beantwoord kon worden kwamen ze erop terug. We hebben de bouw als een hele fijne samenwerking met Stempel, maar zeker ook met de onderaannemers, ervaren. De bouw was erg goed gecalculeerd. Ieder meer/minder werk werd besproken. We hebben absoluut financieel geen verassingen gekregen. Super knap in de tijd waarin prijzen de pan uitrezen en onvoorspelbaar waren.
In het voorjaar van 2023 hebben wij door Stempel BV de verbouwing van onze woning laten uitvoeren. De belangrijkste werkzaamheden: vergroten woning, verplaatsen keuken en aanpassingen voor gasloos maken van de woning. Tijn (eigenaar) heeft ons vanaf het begin meegenomen in de stappen. Duidelijke offerte en planning. Vervolgens is men aan de slag gegaan. De planning werd exact gevolgd. De afstemming was geweldig en wat hebben we fijne mensen over de vloer gehad. De medewerkers (o.a. het magische duo Bart en Pieter) en partners zijn kundig en doen hun werk alsof het hun eigen woning is. Er is echte betrokkenheid. Dus mocht je een huis willen bouwen of verbouwen dan zou ik niet verder zoeken. Een integere bouwer die laat zien dat zaken transparant en volgens afspraak kunnen. Daar word je blij van. Ze hebben hun Stempel gedrukt!
Eind 2019 zijn we in een voor ons nieuw avontuur gestapt, het bouwen van een huis. Via onze architect zijn we in contact gekomen met Tijn Evers van Stempel. Vanaf de eerste afspraken hadden we vertrouwen in Stempel en zijn we de bouw met het team gestart. We kunnen niets anders zeggen dan dat 100% tevreden zijn over hoe het gehele traject is gelopen. Afspraken zijn nagekomen, er is meegedacht om oplossingen te vinden bij vertragingen en op tijd geanticipeerd om het hele traject zo vlot mogelijk te laten lopen. Ons huis was dan ook binnen de afgesproken termijn gereed. Het afwerkingsniveau is uitstekend en ook door onderaannemers van Stempel is goed werk verricht. Kortom, het bouwen van een eigen huis is voor ons op deze manier een hele goede ervaring geweest. We zouden zo weer met Stempel een nieuw huis bouwen, ware het niet dat we in dit huis voorlopig niet weg willen.
Na het ontwerp van onze architect Margy Arts (ook een aanrader) waren wij uiteraard erg benieuwd naar de kosten van het ontwerp. Stempel stelde zonder probleem een kostenraming op aan de hand van het schetsontwerp. Dit gaf ons een goed beeld qua haalbaarheid en aanpassingen. Nadat de tekeningen goedgekeurd waren door de gemeente heeft Stempel een definitieve prijs gemaakt. Deze kwam heel dicht in de buurt bij de eerste kostenraming. Vanaf het begin van de bouw hebben we heel fijn contact gehad met de bouwbegeleider en personeelsleden van Stempel. Iedere bouwvergadering kwam er een goed overzicht van de planning, meer en minder werk en eventuele aandachtspunten. De vakmannen van Stempel op de bouw dachten zelf ook goed mee en gaven daar waar nodig tips/ opmerkingen waar we iets mee konden. Omdat we een gedeelte van de bouw zelf hebben gecoördineerd lag niet alle verantwoordelijkheid bij Stempel. Ook deze partijen zijn wel meegenomen in het hele verhaal. Over de "eigen partijen" waar Stempel mee samenwerkt zijn we ook erg enthousiast. Er word vooraf de tijd voor je genomen en alles goed uitgelegd wat alles inhoud (bv. een warmtepomp). Ook deze partijen komen hun afspraken keurig na. Nu Stempel klaar is met de ruwbouw (volgens vooraf afgegeven planning) en wij zelf nog met allerlei dingen bezig zijn is het ook geen enkel probleem als de bouwhekken nog even blijven staan. De opleverpunten die er uit de oplevering kwamen waren minimaal en allemaal binnen 1 week opgelost. Kortom hier zitten 2 hele tevreden klanten die niet alleen heel trots zijn op hun nieuwe huis maar ook vol trots vertellen dat Stempel dit gemaakt heeft. Vanwege Covid19 hebben we nog geen hoogste punt kunnen vieren maar dat houden de mannen na de bouwvak tegoed!
Na een door omstandigheden vervelende periode van bijna 2 jaar zijn we snel met Stempel tot overeenstemming gekomen. Al die tijd is Stempel een loyale partner gebleken. Er is heel wat tijd genomen voor de begrotingsfase, Stempel bleek een zeer betrouwbare partner met een hoge mate van flexibiliteit en invoelingsvermogen. Toen uiteindelijk het groene licht gegeven kon worden is er heel snel spijkers met koppen geslagen. In het afgesproken tijdsbestek (een kleine 8 maanden) is de bouw van ons nieuwe huis tot stand gekomen. Het was voor ons een hele prettige tijd, mede door de goede verstandhouding met de medewerkers van Stempel. De samenwerking met de onderaannemers liep op rolletjes zelfs ook met die onderaannemers die niet door Stempel maar door mijzelf waren gecontracteerd. Alles bleef keurig binnen akseptabele grenzen binnen de begroting met een goede management van het meer/minder werk: eerlijk,open en duidelijk
Het bouwen van ons woonhuis met Stempel BV en de onderaannemers is goed verlopen. Ze hebben kundig personeel in dienst, ten alle tijden is er een mogelijkheid voor overleg, over de bouw en aanpassingen in de bouw van het huis. De kosten om de woning te bouwen zijn niet veel duurder uitgevallen dan de offerte. Meerprijs gebeurde in overleg en keuze van de klant/opdrachtgever. De algehele planning van de bouw is gaandeweg aangepast ivm weersinvloeden maar de oplevering was vervolgens in de geplande week bij de eerste planning.