Kwaliteit met een persoonlijke touch
Mijn ervaring met het aangaan van de private lease van mijn MX-30 is zeer positief. Ik zeg daar graag nog wat meer over.
Zonder afspraak binnengelopen in Waddinxveen werd ik verzorgd met koffie en na enige tijd geholpen door Tomas Franssen. Een verademing na verschillende eerder bezochte verkopers (andere dealers), die liever zichzelf horen praten en gericht zijn op een snelle deal.
Zo niet Tomas. Ik kwam af op een CX-30 die hij geduldig toelichtte. Maar mij ook wees op de mogelijkheden en onmogelijkheden van een electrische auto. Deze MX-30 leek mij in eerste instantie niet geschikt in mijn situatie. Na voors en tegens met Tomas te hebben besproken toch een proefrit gemaakt. En ik kwam met een grote glimlach terug in de showroom.
Hoewel ik na de eerste rit al overtuigd was, gaf Tomas aan om er goed over na te denken. Omdat dit niet nodig was, heeft hij daarna alles in gang gezet om zo snel mogelijk mijn gewenste configuratie beschikbaar te krijgen.
Tot mijn genoegen is dat heel goed gelukt: begin juli 2021 het eerste contact en einde van die maand al rijden!
Samengevat:
gastvrij en attent (receptioniste is top)
adviserend, meedenkend en afspraak is afspraak, gericht op het aangaan van een langere relatie i.p.v. het scoren van een quick win.
Hoewel ik in het midden van het land woon, ben ik zeer tevreden over de bevestiging van mijn gevoel om deze auto bij Mazda in Waddinxveen te bestellen.
Update november 2021:
Auto rijdt nog steeds geweldig; je merkt hoe goed doordacht alles is. Ook van het midden van het land naar Zuid Holland en terug is ondanks de beperkte reikwijdte goed te doen.
Ga je verder, dan aan de snellader of parkeer bij meer tijd bij een laadpunt op de plaats van bestemming. Een eigen oplaadpunt thuis is wel een aanrader.
Tijdens het snelladen kom ik geregeld andere EV-bestuurders tegen met niet nader te noemen andere auto’s die voor (veel) meer geld niet dezelfde kwaliteitservaring en gevoel bij het rijden hebben.