Mijn ervaring met de leerroute is over het algemeen positief. Ik ben erg blij met de flexibiliteit en het maatwerk dat wordt geboden – dat past goed bij mijn manier van leren. Tegelijkertijd heb ik gemerkt dat ik de leerroute wat heb onderschat. De opdrachten vind ik vaak moeilijk en onduidelijk geformuleerd. Het kost me veel tijd om te ontcijferen wat er precies van mij wordt verwacht, zowel wat betreft de bewijsstukken als de uitvoering van de opdrachten. De begeleiding ervaar ik als prettig. Ik heb het gevoel dat ik altijd bij mijn begeleider terechtkan met vragen of als ik ergens tegenaan loop, en dat geeft vertrouwen. Wat ik wel mis, is een duidelijk overzicht van de stappen die nodig zijn om de leerroute succesvol af te ronden. Een helder stappenplan zou mij meer structuur en houvast geven tijdens het leerproces. Daarnaast zou ik het fijn vinden als er een soort studiegenoot of medestudent zou zijn – iemand die dezelfde leerroute volgt en als een soort sparringspartner kan fungeren. Samen overleggen of ervaringen delen zou helpend kunnen zijn en het leerproces net iets minder solistisch maken.
Duidelijke afspraken, goede begeleiding en deskundig. Goede communicatie.
Sinds juni 2024 krijg ik ongeveer elke drie weken hulp van Suzanne bij het maken van mijn Portfolio voor de PABO, en ik kan oprecht zeggen dat haar begeleiding van grote waarde is geweest. Suzanne weet op een rustige en gestructureerde manier richting te geven aan mijn proces, geeft mij goede tips en ze stelt de juiste vragen. Dat helpt me scherp te blijven op de criteria van het EVC-traject en ondersteunt me in het maken van mijn ideeën. Wat ik vooral waardeer, is dat ze goed aanvoelt waar ik vastloop en dan samen met mij kijkt naar wat ik nodig heb om verder te kunnen. Ze houdt het proces overzichtelijk en helpt me de rode draad te bewaken. Dankzij haar hulp heb ik flinke stappen kunnen zetten en ben ik blij met hoe mijn portfolio eruit is komen te zien De momenten van afspreken met tussenpozen van ongeveer drie weken zijn erg prettig, maar dit is natuurlijk geheel ter eigen invulling. voor mij werk dit. Er zit genoeg tijd tussen om zelfstandig aan de slag te gaan, maar ook niet zo lang dat ik vast kom te zitten zonder begeleiding. Kortom, de ondersteuning van Suzanne is deskundig, betrokken en motiverend. Ik ben dankbaar voor haar hulp in dit traject!
Barbara is een fijne begeleider. Zij begrijpt haar vak en weet goed op mij over te brengen waar ik aan moet werken en hoe ik dit in verantwoordingsdocument kan omschrijven. Naast de opbouw van het theoretische gedeelte begeleidt Barbara mij fijn in mijn voorbereiding. Dit voor zowel de toelatingstoetsen als het afstuderen. Voor vragen kan ik altijd bij haar terecht.
In eerste instantie ben ik vol goede moed begonnen aan de opleiding. Het werd me duidelijk dat ik veel 'onbewust, bekwaam' op mijn werk deed. Helaas is het me niet gelukt dit te verwerken in de leeruitkomsten. Ik vond het lastig om de gekregen feedback goed te verwerken. Het bleek dat ik meer hulp nodig had dan ik in eerste instantie had ingeschat. Helaas is dit op mijn werk niet helemaal tot stand gekomen. Het is mij helaas niet gelukt deze opleiding af te ronden omdat ik vroegtijdig gestopt ben. Het stoppen met de opleiding was een persoonlijke keuze en had niet zo zeer te maken met de eisen. De combinatie werk en deze opleiding was persoonlijk voor mij te veel. Mijn begeleider was Barbara op den Kelder, zij heeft mij vanaf dag 1 goed geholpen. Om de 2 weken hadden wij een Teams afspraak en ondanks dat wij elkaar niet persoonlijk zagen had ze al snel door hoe ik in elkaar stak. Ze was erg geduldig en wilde met mij meedenken. Dit was erg prettig. Dit heeft me aan het denken gezet en heb ik voor mijzelf de keuze kunnen maken om vroegtijdig te stoppen. Wel heb ik veel gehad aan deze ervaring. Het heeft mij een stuk meer bewust gemaakt van mijn pedagogisch en didactisch handelen. Het was leuk me weer te verdiepen in literatuur en zal dit de komende tijd meenemen in mijn werk.
Fijne begeleiding, regelmatig wordt er gevraagd hoe het gaat. Ook hebben ze korte lijntjes met LOI en met mijn werkplek, fijn!
Ik heb de begeleiding als prettig en kundig ervaren. Snel in contact en echt meedenken met alles. Wel blijkt dat een jaar niet haalbaar is voor social work. Dit ligt niet aan de begeleiding maar aan de andere partijen waarmee wordt samengewerkt. En afstuderen neemt ook wat meer ruimte in beslag.
Mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk, zeker in deze tijd. De balans houden is minstens zo belangrijk en voor mij waarschijnlijk de grootste uitdaging. Als ZZPer wil ik in eerste instantie tevreden bewoners en opdrachtgevers, ik werk onregelmatig, ik heb uiteraard een priveleven en o ja ... ik wil die opleiding afronden! Volgens mij ben ik een geval apart, maar met de balans houden hebben zeker meer mensen moeite, bij AWL begrijpen ze dat en helpen ze je er doorheen wanneer het (weer) even tegenzit!
Er is veel persoonlijke aandacht. Mijn leerregiseur neemt tijd voor mij en geeft handvatten om verder te kunnen. Afspraken zijn duidelijk en ik weet wat ik moet afleveren.
Je krijgt goede begeleiding. De opleiding duur is veel korter en overzichtelijker dan dat je via een reguliere ROC doet. Je kunt heel vaak terug vallen op je leerregsseur met je vragen, van wekelijks tot maandijks net waar je zelf behoefte aan hebt. De begeleiding is heel toegankelijk en laagdrempelig. Dikke 10 voor deze manier van leren.
Ik ben ontzettend tevreden met de ondersteuning van Ellen. Ze reageerde altijd snel op mijn e-mails en gaf waardevolle suggesties op mijn ingeleverde werk, wat me heeft geholpen om nog betere leeruitkomsten te leveren. Maar bovenal is ze een ontzettend fijn en warm mens, wat de samenwerking nog prettiger maakte. Haar betrokkenheid en positieve houding maakten een groot verschil. Dank je wel!
De start was rommelig en niet alles was voor mij goed duidelijk. Na een goed gesprek en meer uitleg heb ik nu een duidelijk beeld wat er word verwacht
Het is en blijft altijd spannend om een alternatieve leerroute te starten maar desondanks het afwijkt van het normale is het zeer goed georganiseerd. Na een hoop ervaring en hbo-werkzaamheden te doen vond ik het belangrijk om mijn papieren hiervoor te behalen en na veel onderzoek op academie werkend en leren terecht gekomen. Onder leiding van leerregiseur John ben ik bezig met het traject en ervaar ik het als zeer prettig. Je wordt gezien en bent geen nummertje. Er wordt actief met je meegedacht, alles verloopt volgens afspraak en volgens verwachtingen. Ik ervaar de leerroute en begeleiding als zeer prettig en zal dit zeker aanraden.
Er wordt rekening gehouden met de student. Ook krijg je snel antwoord op je vragen. Het is fijn om in mijn eigen tempo te werken!
Ik ben pas 2,5 maand bezig met de opleiding, dat vind ik te kort om het goed te kunnen beoordelen. Tot nu toe ben ik tevreden.
Een goede opleiding, duidelijke opdrachten en fijne 1 op 1 begeleiding!
Hier heb ik mijn verpleegkundige opleiding mogen doen. Het was fijn om steeds met mijn leerregisseur te sparren en overleggen.
Mijn coach Barbara zorgt wekelijks voor inspirerende en behulpzame bijeenkomsten. Ze zorgt voor duidelijkheid en structuur in mijn traject.
De inschrijvingsprocedure heb ik niet prettig ervaren. Het heeft bijna een jaar geduurd voordat ik echt kon gaan beginnen. Maar toen ik eenmaal begonnen was, heb ik de begeleiding als zeer prettig ervaren. Er is oprechte interesse en er zijn duidelijke afspraken. Wanneer ik extra ondersteuning nodig heb, of tussendoor een vraag, wordt hier altijd ruimte voor gemaakt.
Mijn ervaring met deze leerroute was zeer positief. Ik heb veel geleerd en voelde me goed ondersteund gedurende het traject. De begeleiding van Lin Veldhoen was uitstekend; haar duidelijke uitleg en geduldig aanpak hebben mij geholpen om de stof beter te begrijpen en mijn opdrachten met meer vertrouwen uit te voeren. Dankzij de persoonlijke begeleiding en praktijkgerichte aanpak heb ik niet alleen theoretische kennies opgedaan, maar ook praktische vaardigheden ontwikkeld die mij goed voorbereiden op mijn toekomst in de zorg. Ik waardeer de inzet en betrokkenheid van de docenten kijken met een goed gevoel terug op mijn leerperiode. Ik raad deze leerroute zeker aan voor iedereen die een carrière in de zorg ambieert.
Het contact met de leerregisseur is erg fijn. Ze is betrokken. Aan het begin van de opleiding af ik weinig handvatten. De documenten zijn nu veranderd en duidelijker geworden.
Na het succesvol afronden van mijn VPK 4-opleiding met vol vertrouwen, volg ik nu de hbo-V, waar deskundige leerregisseurs mij flexibel begeleiden in mijn verdere ontwikkeling.
De ervaring met mijn huidige mentor ervaar ik al zeer helpend. Mijn traject is en zelfstudie, het is dus fijn dat ik een mentor heb die mij door mijn traject heen helpt. Eshter is een betrouwbare mentor die mijn werk zorgvuldig nakijkt, tips geeft en vragen voor mij uitzoekt waar ik tegenaan loop. Eshter is altijd bereikbaar voor vragen, we zien elkaar ongeveer één keer per weer voor overleg. Hierin bespreken we opdrachten en maken we afspraken voor de volgende meeting.
Mijn ervaring is dat er veel verteld wordt. De interactie moet vanuit jezelf komen en de begeleider helpt en stuurt. Soms zit ik niet op één lijn met mijn begeleider, zij blijft geduldig en zoekt dan andere manieren van uitleg om mij duidelijk te maken hoe het moet. Net zolang totdat ik begrijp wat er bedoeld word en mijn doel bereikt heb.
Originele beoordeling
Mijn ervaring is dat er veel vertelt wordt. De interactie moet vanuit jezelf komen en de begeleider helpt en stuurt. Soms zit ik niet op één lijn met mijn begeleider, zij blijft geduldig en zoekt dan andere manieren van uitleg om mij duidelijk te maken hoe het moet. Net zolang totdat ik begrijp wat er bedoelt word en mijn doel bereikt heb.