We hebben een rondreis door Sri Lanka gemaakt met Rama tours gedurende 3 weken. Alles zat prima in elkaar, hotels en programma heel goed en met wensen wordt heel,goed rekening gehouden Ook fijn dat er na de reis geïnformeerd wordt of er verbeterpunten zijn.
In samenwerking met Ramatours onze rondreis samengesteld inclusief de keuzes aan hotels. De rondreis is ons uitstekend bevallen, waar alles geregeld is door Rama Tours. Ik kan niet anders dan Rama Tours van harte aanbevelen!
Een reisprogramma op maat waarbij met al onze wensen rekening werd gehouden. Prima hotels, fijn taxivervoer die altijd op tijd waren en organisatie altijd bereikbaar.
Het totaalconcept om een tour door Sri Lanka te doen kun je rustig aan Rama Tours overlaten. Het omhelst een onbezorgde reis om de top 10 op een geweldige manier te beleven. Van ervaren prive-chauffeur, die bekend is met alle activiteiten en bezienswaardigheden, tot hotels op maat. Rekening houdende met ligging bereikbaarheid en ga zo maar door. Zee, highlands, safari, theeplantages. Het complete rondje door een geweldig land met geweldige mensen. Rama did it !!
Ons startpunt is de diepe jungle van Malasigi op West-Papoea, met speurtochten naar de jungledieren. Gedurende de liveaboard in Raja Ampat ontdekken we al duikend de prachtige onderwaterwereld met gigantische oceaanmanta's, maar ook kleine nudibranches. En de Zuid-Molukken vertellen het verhaal over de koloniale tijd van o.a. Nederland onder begeleiding van een ervaren reisgids. Daarnaast hebben we hier de vaak vreemde onderwaterdieren bij het muck-duiken ontdekt. Alles bij elkaar een prachtige reis.
Al onze persoonlijke wensen zijn opgenomen in de door Rama samengestelde reis. Ter plaatse was alles tot in de puntjes geregeld, waardoor wij volop konden genieten van de hele reis en ons nergens zorgen over hoefde te maken. Fantastisch.
Een rondreis van 20 dagen met eigen gids en chauffeur op het eiland Lombok is ons goed bevallen. De door Rama tours aanbevolen 7 verschillende hotels waren prima en op schone locaties met mooie uitzichten vanaf schone stranden. In de regentijd is het zeewater wat minder helder waar door het snorkelen niet optimaal was. Maar de vervuiling met plastic en blik op de openbare stranden is jammer. Het zgn Pink Beach is het ergst en moet vermeden worden. De eilandjes Asahan en daar in de buurt zijn redelijk schoon en daar zijn mooie blauwe koralen te zien.
Vanaf dag 1 een geweldige reis gehad door Zuid India. De voorbereidingen en de invulling van deze reis met RamaTours verliepen prima. Ze waren goed bereikbaar en reageerden snel op wijzingen die wij in brachten. De reis zelf verliep vlekkeloos. Comfortabele bus, goede chauffeur en prima gidsen. Het was fijn dat alles zo op rolletjes liep. Mooie, zinvolle excursies. Hotels waren meer dan goed.
Via een collega van Rama tours gehoord en geïnformeerd naar een reis naar Sri Lanka, een mooie offerte op maat gekregen waarin alles duidelijk werd omschreven. Met een privé chauffeur Sri Lanka verkend en niets dan lof! Hotels waren goed, luxe. Route was goed te doen. Chauffeur dacht met ons mee en door de velen regen kon er makkelijk geschoven worden in het programma. Veel activiteiten waren al via de organisatie betaald, duidelijk aangegeven wat wel/niet in de prijs was inbegrepen. Vooraf 2 dagen Dubai en na Sri Lanka nog naar de Malediven wat ook prima geregeld was. Kortom..geen aanmerkingen, alleen..ga zo door! Dank Marjo voor je begeleiding!
In samenwerking met wederom Rama Tours ( voor de 6e keer!!) bijna twee maanden op pad geweest, waarbij het accent lag op een langere periode op 1 plek verblijven waardoor we meer van de omgeving en de plaatselijke bevolking konden meemaken. Een paar hotels/villa zelf geregeld, Rama Tours had het skelet van de reis ontworpen. Reizen is wel een stuk duurder dan 5 jaar geleden, en ook maaltijden en vervoer in de diverse plaatsen/hotels is duurder dan toen, maar nog altijd beter t.o.v. het prijspeil in west-Europa. Tijdens de reis nog wat aanpassingen gedaan, die door Rama Tours en de plaatselijke reisorganisaties soepel werden opgepakt (daar waar mogelijk). Het hebben van plaatselijke Lombok rondreizen is echte een aanrader, zeker in de off season periode. Het is qua natuur, strand en leisure mogelijkheden tenminste net zo mooi als Bali, de mensen zijn er zeer hulpvaardig en vriendelijk en het is er beslist minder druk dan op Java en Bali. En als je de tijd er voor neemt ben je zo uitgenodigd om ondergedompeld te worden in het kampong leven en dat is zeer rijk en de moeite waard om te beleven. Prachtige (soms kleine) hotels waren ons aangeraden door Eva van Rama Tours en daartussen zat een super parel: Tugu Hotel Lombok. Alle afspraken mbt verplaatsingen per vliegtuig/auto/boot klopten en bij van te voren bekende vertraging zorgde Rama Tours voor tijdige informatie. De plaatselijke reisorganisaties waarmee Rama Tours werkt hebben betrouwbare en vooral veilig rijdende chauffeurs, die de weg en de interessante activiteiten weten. In Lembang/Bandung gebruik gemaakt van Anissa transport, Nederlands sprekende chauffeurs/gids. (www.droppoin.com) eveneens betrouwbare en veilig rijdende chauffeurs.
In januari 2025 hebben mijn man en ik met zoon, schoondochter en kleinzoon van ruim anderhalf jaar oud een reis van 14 dagen gemaakt door Noord-Sumatra. Het was een prachtige reis! Op aanraden van Eva verbleven wij op elke locatie minstens twee dagen en dat was een goed advies voor een reis met een klein jongetje. We hadden een heel fijne gids: Pak Balas. Het klikte goed tussen ons en hij wist heel veel te vertellen en ons steeds naar leuke en interessante plekken te brengen. We zijn ook heel tevreden over de chauffeur die prettig en voorzichtig reed. We hadden een mooi busje met een prima autostoeltje voor onze kleinzoon. We hebben van het begin tot het einde genoten van de reis en kunnen Rama Tours dan ook van harte aanbevelen.
In de aanloop van onze reis naar Indonesië zijn we van zelf beperkt op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn. Rama heeft met een helder voorstel en met voldoende informatie ons op de goede weg gezet. Tijdens de reis blijkt dat alles wat is beschreven en voorgesteld voldoet en we zijn meerdere keren positief verrast door de geleverde kwaliteit. De chauffeur , de hotels en het route schema : alles klopt en dat maakt de vakantie zeer aangenaam. Van harte aanbevolen
Mirja van Rama tours heeft ons uitstekend geholpen. Het fijne is dat alles van te voren georganiseerd is, en dat het contact met hun buitenlandse collega’s goed verloopt. Bij alle excursies of rondleidingen stonden de gidsen altijd op tijd op ons te wachten, vriendelijke mensen. Ze doen echt alles om het je zo goed mogelijk naar je zin te maken. Wij raden Rama tours iedereen aan!! Bedankt dat jullie onze vakantie onvergetelijk hebben gemaakt.
Wij zijn inmiddels al weer enkele weken thuis maar genieten nog steeds na van onze prachtige rondreis door Cambodja. Het contact van tevoren met Rama is erg prettig, samen kan je zo een prachtige reisroute samenstellen. Alles was tot in de puntjes geregeld van transfers, hotels tot uitjes. Mede hierdoor hebben wij enorm genoten. Vooral de vriendelijke mensen in Cambodja maakt het reizen naar Cambodja meer dan waard. Ook het persoonlijke kaartje bij thuiskomst werd gewaardeerd. Kortom Boeken bij Rama tours een aanrader!
Wij hebben de reis met ons gezin naar Vietnam geboekt via Rama Tours, dit was onze derde reis georganiseerd door Rama Tours. Zowel met familie als met vrienden. Deze reis naar Vietnam liep via Hanoi, Danang/HoiAn, Ho Chi Min City (Saigon) met uiteindelijke eindbestemming Phu Quoc. Het was voor ons een onvergetelijke ervaring om dit met ons gezin te kunnen meemaken. Rama Tours m.n. Mirja, bedankt voor je inzet om dit voor ons te regelen.
Dankzij het programma van Rama tours hebben we zeer mooie vakantie gehad. Alleen jammer dat het voor Sapa niet de juiste periode was. Dat stukje hadden we tijdens de winterperiode beter niet kunnen doen. Zodat we eerder konden afreizen naar het zuiden waar het weer zeker veel beter was. Ondanks de vele regen hebben we een zeer positieve indruk van Vietnam gekregen en hebben we veel van het land kunnen zien. Mede dankzij de hulp van onze gidsen en de reisorganisatie in Vietnam, Indochina Travel Services.
Tijdens de boeking is alles naar onze eigen wens geregeld. Bij aankomst in Cambodja stond onze transfer klaar en de gehele reis waren de transfers perfect geregeld. Altijd duidelijk en op tijd. Een bijzonder, mooi en interessant land. Rondreis zonder zorgen met Rama Tours!
Onze reis door Vietnam van 4 weken bleek tot in de puntjes verzorgd. Het gehele door Rama tours in overleg met ons opgestelde reisprogramma verliep op rolletjes . De gidsen en chauffeurs die ons onderweg begeleid hebben, waren allemaal ter zake kundig en ze spraken redelijk tot goed Engels. We vonden het een prachtig en veilig land met een bijzonder vriendelijke bevolking! We hebben ook steeds heerlijk en gezond gegeten. Kortom het was een onvergetelijke reis met dank aan Ramatours!!
We hebben een geweldige rondreis door het prachtige Rajasthan gemaakt en genoten van alle schitterende plekken, de fascinerende mensen, architectuur en niet te vergeten het overheerlijke Indiase eten. Alles was tot in de puntjes geregeld door zowel Rama Tours als hun Indiase partner!
Ons motto "Fill your life with adventures, not things. Have stories to tell, not stuff to show" hebben we weer waargemaakt. Van orang-utangs op Sumatra tot dobberen in zee op Bali. Met daar tussendoor de beklimming van de Bromo en de Ijen, de Borobodur, rijstterrassen en nog veel meer. Indonesie was een mooi en weer goed geregeld avontuur!
Rama Tours heeft weer een perfecte reis voor ons samengesteld. Alles klopte en alles was weer tot in de puntjes verzorgd.
De Bali/Sumba reis is een geweldige ervaring geweest. Wat in de reisbeschrijving was beschreven klopte allemaal. Goede hotels en de afspraken met gidsen en chauffeurs kwamen allemaal op de afgesproken tijd en data. Rama Tours echt een aanrader.
Een reis boordevol afwisseling tussen kultuur en natuur zoals gevraagd en gepland. We hadden de beschikking over een ervaren en uiterst bekwame reisgids/bestuurder Nalin die ons perfect begeleide en rekening hield met onze wensen. Hij wees ons op vele prachtige fauna en flora die wij wij zeker anders gemist zouden hebben. Hij bracht ons dichtbij alle punten die we wensten te bezoeken met een stoïstijnse kalmte in het soms hectische verkeer. De hotels/glampings overtroffen onze verwachtingen en de maaltijden waren van goede kwaliteit, en waar opgediend prachtig gepresenteerd (enkele maaltijden waren in buffet vorm en ook daar een overaanbod van keuze). Al bij al een zeer positieve ervaring en zeker aan te bevelen.
Perfect georganiseerd: Privébus stond steeds klaar op de vliegvelden, vouchers voor hotels en geplande uitstapjes geregeld. Hotels overtroffen al onze verwachtingen! Op Java en op Sulawesi 2 erg leuke, zorgzame chauffeurs, die goed Nederlands/Engels spraken en zelf met leuke initiatieven kwamen voor een lunch/koffiestop of winkeltje/bezienswaardigheid. Planning en adviezen voor de rondreis m.b.t haalbaarheid van onze wensen en de te overbruggen afstanden bleek goed ingeschat.
Heel fijn contact met Quinn van Rama Tours om deze reis samen te stellen. Persoonlijk en meedenkend met mijn wensen, zoals naar het Mount Tujuh Lake in Kerinci Seblat Park en Ketambe in Gunung Leuser Park waar ik de Orangutans (in het wild) heb mogen bewonderen! Alles was goed georganiseerd in Sumatra, bedankt iedereen voor deze mooie en veelzijdige rondreis.
Bisonspoor 3002 B508
3605 LT Maarssen