Zo snel mogelijk geld verdienen en niet op willen draaien voor de eigen gemaakte fouten
Vorig jaar zomer 20 panelen (12 oost 8 west) + omvormer van solaredge laten plaatsen door groenwonen. De gesprekken voorafgaand en de dag van installatie verliepen zeer gemoedelijk. Al vrij snel kwam ik erachter (via tech sites) dat deze installatie helemaal niet optimaal is voor de opstelling zoals boven beschreven. Mijn opbrengst viel namelijk behoorlijk tegen wat achteraf logisch te verklaren is dankzij de informatie van deze techneuten. Dit teruggespeeld bij groenwonen en het enige wat ik te horen krijg is dat het een goed werkend systeem is en dat de opbrengsten zelfs voldoen aan het ''designer'' rapport van solaredge (designer programma wordt gebruikt voor het in kaar brengen van een installatie). Ik kon mij dit niet voorstellen en heb gevraagd om het rapport op te sturen. Deze had ik namelijk niet gekregen bij de offerte.
De opbrengst klopt inderdaad volgens het designer rapport, echter wordt meteen op pagina 1 GEWAARSCHUWD dat er een verliesfactor van 6,5% is. Het designer programma houdt dus al rekening met de verliezen waardoor het logisch is dat de verwachte jaaropbrengst aardig overeenkomt met de werkelijkheid.
Wat ik hiervan een kwalijke zaak vind is dat de adviseur deze waarschuwing totaal genegeerd heeft en dit niet met mij heeft doorgenomen. Pas toen ik om het rapport vroeg laatst en deze onder ogen kreeg, zag ik dat het rapport al waarschuwde over een verlies van 6,5 % waar ik dus al vanuit ging obv research. Ik heb dit een aantal keren aan hun voorgelegd en het enige wat er gebeurd is dat er een hevige discussie ontstaat en ze mij wegdrukken.