ik had graag telefonisch wat zaken doorgenomen en willen toelichten

geen contact mee te krijgen om telefonisch zaken toe te lichten en te vragen.

Prettig contact met het bedrijf

De keren dat ik contact heb gehad met Richting zijn prettig geweest. Ervaren consulenten en snelle actie. Zeer fijn!

Geef fijn bedrijf

Moet steeds inloggen wat niet gaat helpen doen ze niet aleen facturen sturen

Goede begeleiding bij zieke medewerkers

Wij hebben niet vaak met ziekte te maken en gelukkig zijn onze medewerkers niet lang ziek, maar wat ik mee heb gekregen van de service van Richting is deze top! Je krijgt goede begeleiding bij zieke medewerkers.

Nog niet veel ervaring, tot nu toe posiief

voldoende en betrokken service

Wat gaat goed: -snel contact met casemanager -snel contact met zieke medewerker -Verbetering Poortwachter wordt goed gevolgd en op tijd aan Werkgever doorgegeven. Wat kan beter: -casemanager houdt zich vast aan richtlijnen, weinig flexibiliteit hier omheen. Belerend naar zieke medewerkers en werkgever. In sommige gevallen terecht (wet moet nu eenmaal worden gevolgd, maar soms mag je ook als mens meedenken). -bedrijfsarts die ALLE integratieplannen met dezelfde voorzichtigheid opstart, ongeacht de oorzaak van verzuim. Groot gemis dat er GEEN contact is met werkgever. Zelfs als zieke werknemers eerder willen integreren, worden ze afgeremd. Er is niks mis met starten met halve dagen IN de bezetting. Ophouden met dat gepamper en meedenken om de economie draaiend te houden!!!!! Niet voor niets hoor je overal ineens zieke medewerkers die 2 jaar ziek zijn, en dan "ineens" weer hersteld.

ik mis de onafhankelijheid van de verzekeraar

Vriendelijk en snel opgepakt. Wat opvalt is dat een reguliere afspraak altijd 5 tot 6 weken duurt. In dit geval was er ineens direct tijd. Daarover heb ik mijn verbazing uitgesproken. Door ziekte van de bedrijfsarts kon de afspraak met onze medewerker niet doorgaan. Een vervolg afspraak is gepland en blijkt precies binnen de eigen risico termijn van de verzekeraar te passen. Dat is opvallend. We hebben als werkgever veel informatie aangeleverd. Daar is door de bedrijfsarts niets mee gedaan terwijl dit voor de beoordeling juist van groot belang was. De bedrijfsarts heeft mij pas NA de afspraak met onze medewerkers gebeld en was toen al overtuigd van een heel ander standpunt door onze medewerker. (hij gaf ook toe dat hij de stukken niet goed had gelezen). Hij concludeert een arbeidsconflict. Als hij de stukken had gelezen had hij door kunnen en moeten vragen over de gezondheidssituatie van onze medewerker. Niet alleen over het werk maar ook over zijn prive situatie (die alles behalve fijn is). Kortom de bedrijfsarts was niet voorbereid. Wij zijn van mening dat er GEEN arbeidsconflict is maar een verschil van inzicht waarbij de standpunten en de reactie en het gedrag van de medewerker, die voortdurend bij ons heeft aangegeven overbelast te zijn, niet voldoende zijn onderzocht. Richting neemt dit standpunt over zonder kritische houding en ondanks dat ik mijn bovenstaand standpunt heb gedeeld met de case manager. Het heeft er alle schijn van de het belang van de verzekeraar (niet te hoeven uitbetalen) voorrang heeft gekregen. Mijn andere bedrijven zijn aangesloten bij bij een andere arbodienst. Ik ga zeker nadenken over een maatschappij onafhankelijke arbodienst.

Wij zijn goed begeleid, en voor vragen kon ik altijd terecht bij onze case manager.

Ondersteunend, begripvol en professioneel!

Dankbaar voor jullie support tijdens een moeilijke periode en jullie vakkennis en ondersteuning.

Heel prettig

Richting is een bedrijf waarbij de medewerkers goed met je mee denken en passend advies geven mbt zieke werknemers

Deskundig en goed benaderbaar en vriendelijke mensen van Richting

Al enige jaren zijn wij een tevreden klant van Arbodienst Richting. Fijn dat jullie er zijn voor het MKB.

Goede ervaring

Adequate oplossingen en meedenken met zowel werknemer als werkgever.

Richting is zeker 1 van de betere arbodiensten, maar e.e.a. is wel afhankelijk van de professionals

De structuur en de samenwerking met een casemanager zijn goed. Arbeidsdeskundig onderzoek wordt perfect uitgevoerd. Medewerkers krijgen voldoende (ruim) tijd op het spreekuur. De laatste jaren zijn we wel aan het worstelen met de bedrijfsarts(en) en daar zijn de ervaringen niet altijd naar wens. We krijgen daardoor te weinig handvaten om de re-integratie in lastige gevallen vorm te geven.

Te weinig actie

Geen enkele keer heeft Richting positieve invloed gehad op het welzijn of beter worden van onze medewerkers. Het is slechts inplannen van (te weinig) gesprekken met bedrijfsarts en ons erop wijzen dat we de formulieren moeten invullen. Kan ik zelf ook wel.

deskundig

Ik heb sinds dat ik mijn medewerkers heb ondergebracht bij Richting, heb ik nog nooit gebruik hoeven te maken van hun diensten. Dus ik heb niet echt ervaring hiermee gelukkig.

prima!

ondersteund indien dat noodzakelijk is

Begripvol met luisterend oor en doelgericht naar herstel

Met zowel de bedrijfspsycholoog als de casemanager heb ik positieve ervaringen. Het was prettig om mijn verhaal te kunnen doen en te ervaren dat er op een realistische manier naar de klacht en de herstelperiode werd gekeken. Ik heb daar veel baat bij gehad.

Waardevolle workshop met praktische tips

Ingrid heeft bij ons de workshop 'invloed op werkdrukbeleving' verzorgd. Een goede workshop, gericht op onze organisatie met ruimte voor vragen uit de praktijk.

Erg fijn contact

Erg fijn contact gehad. Geen druk gevoeld om weer te beginnen met werken. Werd zelfs eerder tegengehouden....ik wilde te snel van start gaan met te veel uren. Fijn dat er de handrem op gehouden werd anders zou ik des te sneller in mijn oude werk patroon vallen met de daarbij negatieve effecten.

Heel goed

Ik ben heel tevreden over de contacten van het afgelopen jaar. De gesprekken en adviezen hebben mij absoluut geholpen. Nogmaals dank hiervoor!

Zeer professionele organisatie

Na enkele maanden van samenwerking met Richting is onze eerste ervaring heel positief. Hun expertise op het gebied van arbeidsgezondheid en veiligheid is zeer professioneel. Een heel professioneel team, actief casemanagement, korte lijnen en altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden, advies te geven en eventuele zorgen die we hebben snel en efficiënt aan te pakken. Het gemak waarmee we afspraken kunnen maken voor consultaties en diensten draagt bij aan onze positieve ervaring. Over het algemeen kan ik Richting van harte aanbevelen aan andere bedrijven die op zoek zijn naar deskundige ondersteuning op het gebied van arbeidsgezondheid en veiligheid. Hun toewijding aan nieuwe klanten, gecombineerd met de expertise, maken hen een waardevolle partner.

Kordaat en krachtig optreden en ook oog voor de werkgever!!

Kordaat en krachtig optreden en ook oog voor de werkgever!!

ontzorgen

Met de vorige verzuimverzekeraar moest ik heel veel zelf contact houden. Met een zieke w.n. en drukke agenda is dat lastig. Verzuimverzekeraar Richting neemt mij veel uit handen, waardoor ik alleen voor het hoognodige (Wet Poortwachter) contact moet opnemen,

Geweldige Verzuimbegeleiders en arbodiensten

Zeer goed bereikbaar Kundig advies Sneller dan verwacht Resultaat op terugdringen verzuim

Een professionele partner in de samenwerking!

Sinds 2020 werk ik met veel plezier samen met de casemanagers van Richting, bij het uitvoeren van spoor 2 trajecten. Ik vind professionaliteit in het verzuim-vak een must en dat onderschrijven de casemanagers als geen ander. In hun werk kennen ze de werknemer, kijken ze mee naar de mogelijkheden van de werknemer en durven out-of-the-box te denken. De werknemer ervaart het spoor 2 daarmee als een samenwerking tussen mij, werkgever, de casemanager en bedrijfsarts. In onze samenwerking zijn de communicatielijnen kort en open, wat resulteert in succesvolle spoor 2 trajecten en een tevreden werkgever en werknemer.

Bijster 11

4817 HZ Breda

076 52 301 46

Over Richting

Richting is een energieke, ambitieuze en groeiende arbodienst met locaties door heel Nederland. Wij denken dat arbodienstverlening anders kan. Sterker nog; het moét anders, omdat het om mensen gaat. Met een steeds grotere groep bevlogen collega’s inspireren we werkgevers en medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn. Wij geloven in het nemen van verantwoordelijkheid, zodat organisaties en mensen zich continu blijven ontwikkelen. Op naar een maatschappij met duurzaam inzetbare medewerkers!