Score is 10
Toen ik op een dag op facebook een informatief filmpje en artikel zag over leesproblemen en kleurfilters, dacht ik niet meteen d�t ga ik proberen.. ik zocht het op op internet en kwam uit bij Xlens na 2de keer lezen dacht ik laat ik me inschrijven voor zo'n onderzoek
Het onderzoek
Ik ging met de auto naar de afspraak waar ik vriendelijk onthaalt werd en mijn klachten besprak. Ik zag op het bord een opsomming staan van problemen waar de Xlens bril bij kan helpen. Mhmm ik kon ze bijna allemaal voor mezelf aanvinken.. Het was een waslijstje, dus nu maar hopen dat de filters bij mij werken. Ik deed twee verschillende leestesten. E�n met een tekst en ��n met losse woorden die allemaal achter elkaar stonden zonder punten en komma's. Wat was dat irritant om te lezen zeg.. de zinnen gingen letterlijk dansen voor mijn ogen. Geen idee of het mij ging helpen, maar ik was blij dat die minuut voorbij was. Toen kwam de koffer met gekleurde glazen. Rood, groen, geel, zelfs roze... nee dat was voor mij niet prettig. Geel wel! Ik heb heel veel kleuren voor me ogen gehad maar geel gaf mijn rust. dit kan voor andere wel een andere kleur zijn.
Bij de leestest met de juiste kleur glazen, val ik bijna zelf van mijn stoel.. ik lees de tekst die ik daar voor ook las. Maar nu hoorde ik mijn stem, zo anders.. het ging vanzelf.. alsof mijn ogen bijna sneller gingen dan ik en mijn stem volgde.het klonk heel vlot en passend bij de tekst.
Daarnet was mijn stem veel vlakker en nu ineens veel levendiger. Ik ben verbaasd over wat ik zelf doe.. over hoe ik mijn ogen vooruit voel lezen.. zo snel.. en mijn stem doet mee.. ze werken samen. Ik kijk niet meer als door een koker naar de woorden, maar ik zie duidelijke zinnen.
Lezen heb ik nooit graag gedaan.. daar had ik gewoon geen zin in.. ik luisterde liever op school naar de leraren .Ik ben een beelddenker en kan gemakkelijk iets wat ik hoor opslaan in beelden. Bij lezen is dat een ander verhaal.. ik lees wel, maar het dringt niet tot me door. Binnen no-time voel ik me helemaal leeg en uitgeput als ik probeer te lezen. Zelfs de post lezen of een simpel recept bezorgde me hoofdpijn.
Ik had last van heel veel dingen.
Binnen drie weken had ik de bril in huis, en ik merkte direct een groot verschil. In heel veel dingen. auto rijden was minder vermoeiend. Uit het onderzoek is gebleken dat het verschil zonder bril en met bril al na drie maanden met 53% was verbetert! Ik ben nu nog steeds blij met de bril na 10maanden.