Terug

Hoe Merk-Echt kwalitatieve reviews binnenhaalt als merkenbureau

Voor Merk-Echt is het verkrijgen van positieve reviews van wezenlijk belang voor ons succes. Het is dan ook een vast onderdeel van onze marketing strategie. Merk-Echt is één van de grootste merkenbureau’s in Nederland. We hebben de afgelopen jaren meer dan 15.000 ondernemers geholpen met hun merkregistratie.

Reviews fungeren als een digitale mond-tot-mondreclame en kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. In deze blogpost delen we enkele effectieve strategieën om kwalitatieve reviews te verkrijgen en zo het vertrouwen van je klanten te vergroten. En lichten we toe hoe we het zelf aanpakken.

1. Biedt een goede dienstverlening
Het leveren van een goede dienstverlening vormt de basis voor het verkrijgen van positieve reviews. Zorg ervoor dat elke interactie met je klanten een positieve ervaring is. Luister naar hun behoeften, communiceer duidelijk en los eventuele problemen snel op. Tevreden klanten zijn eerder geneigd om een positieve review achter te laten.

2. Vraag persoonlijk om feedback
Stel na de dienstverlening de vraag aan je klanten of ze tevreden zijn met de geleverde service. Dit kun je doen via e-mail, een persoonlijk gesprek of een enquête. Moedig klanten aan om hun ervaringen te delen en vraag specifiek om een review. Zo vragen wij in ons klantcontact (na de daadwerkelijke merkregistratie) persoonlijk via de telefoon of ze bereid zijn een review achter te laten en dan sturen ze vervolgens een reviewverzoek.

3. Vereenvoudig het reviewproces
Maak het voor klanten eenvoudig om een review achter te laten. Voeg links toe naar je profielen op reviewplatforms op je website, in e-mailhandtekeningen en op sociale media. Vermeld ook specifieke instructies over hoe ze een review kunnen schrijven. Door de drempel te verlagen, vergroot je de kans dat klanten daadwerkelijk de moeite nemen om een review achter te laten.

4. Reageer op de reviews
Monitor actief de verschillende reviewplatforms waar je bedrijf op vermeld staat. Reageer op zowel positieve als negatieve reviews op een professionele en vriendelijke manier. Bedank klanten voor hun positieve feedback en toon empathie en een oplossingsgerichte aanpak bij negatieve feedback. Dit laat zien dat je betrokken bent en geeft potentiële klanten vertrouwen in je bedrijf. Bij Merk-Echt reageren we op elke review die binnenkomt. Zo laten we zien dat we het erg waarderen dat de klant de tijd heeft genomen een review achter te laten.

5. Integreer reviews in je marketingstrategie
Maak gebruik van positieve reviews in je marketinginspanningen. Plaats testimonials op je website, deel positieve reviews op sociale media en voeg ze toe aan je e-mailnieuwsbrieven. Dit vergroot de zichtbaarheid van je positieve reputatie en trekt potentiële klanten aan. Wij laten onze reviews én de score van de beoordelingen dan ook vaak terugkomen op onze website en social media.

Het verkrijgen van kwalitatieve reviews is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en het aantrekken van nieuwe klanten. Door het bieden van een goede dienstverlening, actief om feedback te vragen, het vereenvoudigen van het reviewproces, het belonen van klanten, het actief beheren van reviewplatforms en het integreren van reviews in je marketingstrategie, kun je een sterke online reputatie opbouwen. Onthoud dat het verkrijgen van reviews een continu proces is dat consistentie en betrokkenheid vereist. Met de juiste aanpak kunnen positieve reviews een krachtig instrument worden om de groei en het succes van je dienstverlenende bedrijf te bevorderen.

Bron: Merk-Echt Merkenbureau Breda