Hulp & antwoorden

Veelgestelde vragen

We hebben deze pagina ontworpen om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, of je nu voor het eerst kennismaakt met Klantenvertellen, al een bestaande klant bent, of als consument een review wilt schrijven.

Live
Google Review Partner
CATEGORIEËN

Vind snel het juiste antwoord

Of je nu nieuw bent, al klant bent, of als consument een review wilt schrijven: hieronder staan de meest gestelde vragen per groep.

NOG GEEN KLANT?

Vragen van nieuwe klanten

Wil je overstappen van een ander review platform naar ons?

Dat is eenvoudig. Deel je oude reviews met ons en wij zorgen voor de migratie naar ons systeem. Wij bieden een koppeling met webshopsoftware, een persoonlijke reviewadviseur en handige functies zoals Product Reviews en een Easy Click module. Meld je aan of neem contact met ons op via 0418 729 200 of [email protected] voor meer informatie.

Wil je meer weten over de functionaliteiten die we extra aanbieden?

We bieden krachtige functies die je helpen bij het verzamelen en beheren van reviews, van analytics tot integraties met je bestaande systemen. Neem contact met ons op voor een compleet overzicht van de mogelijkheden.

Welke koppelingen voor geautomatiseerde reviewverzoeken zijn er?

Klantenvertellen biedt verschillende koppelingen voor geautomatiseerde reviewverzoeken, waaronder integraties met populaire e-commerceplatforms zoals Magento, WooCommerce, Lightspeed en Mijnwebwinkel. Daarnaast zijn er API-koppelingen voor maatwerkoplossingen en mogelijkheden voor koppelingen via e-mailmarketingtools. Hiermee kun je automatisch reviewverzoeken versturen op basis van klantinteracties zoals een aankoop of orderstatus. Bekijk onze koppelingspartners-pagina voor meer info.

Welke brancheorganisaties zijn aangesloten bij Klantenvertellen?

Klantenvertellen werkt samen met verschillende brancheorganisaties. Dankzij dit brede netwerk van partners bieden we de beste begeleiding en branchespecifieke oplossingen met branchespecifieke oplossingen. Bekijk onze partners-pagina voor een greep uit de brancheorganisaties waarmee we samenwerken.

Hoe gaat Klantenvertellen om met nep-reviews?

Transparantie staat bij ons voorop. Door strikte controlemechanismen, transparante procedures en naleving van wet- en regelgeving treden we actief op tegen nep-reviews. We werken hierbij samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om nepreviews te voorkomen op ons platform.

Ben je nieuw met reviews en heb je nog andere vragen?

Onze support staat klaar om je te helpen bij het optimaliseren van je reviews voor betere zichtbaarheid in Google en meer. Neem contact op met ons team voor tips en advies op maat om je online reputatie te verbeteren.

BEN JE AL KLANT?

Vragen van bestaande klanten

Wat is tweestapsverificatie (2FA) en hoe stel ik dit in?

Om je account en de reviewgegevens van je klanten optimaal te beveiligen, maakt Klantenvertellen gebruik van tweestapsverificatie (2FA). Dit voegt een extra beveiligingslaag toe: naast je wachtwoord heb je bij het inloggen een unieke, tijdsgebonden code nodig vanaf je mobiele telefoon. 2FA is verplicht voor alle Klantenvertellen-accounts.

Stap 1: Download een Authenticator-app op je smartphone (zoals Google Authenticator, Microsoft Authenticator of Authy).

Stap 2: Log in op je Klantenvertellen-dashboard en scan de QR-code op je scherm met je Authenticator-app.

Stap 3: Voer de 6-cijferige code uit de app in om de koppeling te voltooien.

Bewaar de herstelcodes die je bij het instellen ontvangt op een veilige plek. Deze heb je nodig om in te loggen als je ooit je telefoon kwijtraakt of een nieuw toestel koopt. Ben je de codes toch kwijt? Neem dan contact op met onze support via [email protected].

Hoe voeg ik een extra gebruiker toe?

Met de introductie van tweestapsverificatie versterken we de beveiliging van onze omgeving. Dat kan een goed moment zijn om een extra gebruiker toe te voegen, bijvoorbeeld om de continuïteit binnen je organisatie te waarborgen. Geef de gegevens eenvoudig aan ons door via het contactformulier. Na ontvangst verwerken wij je verzoek zo spoedig mogelijk.

Zijn reviews zichtbaar op Google?

Iedere klant krijgt zijn eigen reviewpagina binnen Klantenvertellen. Deze pagina wordt organisch weergegeven samen met je score en aantal sterren. Als officieel Google Review Partner kunnen reviewsterren automatisch bij je Google-advertentie worden ingeladen wanneer je voldoet aan de Google-richtlijnen. Reviews kunnen ook binnen Google Shopping en Google Bedrijfsprofiel gepubliceerd worden, inclusief je aanbevelingsscore en aantal beoordelingen.

Hoe wordt de reviewscore berekend?

Op onze reviewpagina's publiceren we zowel de gemiddelde reviewscore van de afgelopen 12 maanden als de totale reviewscore, om een goed beeld te geven van de actuele ervaring met een bedrijf. De cijfers worden berekend op basis van een gemiddelde en zijn niet afhankelijk van andere factoren.

Hoe weet ik zeker dat reviews echt zijn?

Klantenvertellen hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid van reviews: echte beoordelingen van klanten die daadwerkelijk een product of dienst hebben afgenomen. Ons systeem nodigt klanten actief uit voor het achterlaten van een beoordeling en heeft barrières ingebouwd om te controleren of beoordelingen van echte klanten komen. Vermoed je toch een onechte beoordeling? Dan kun je deze rapporteren, waarna onze reviewspecialisten de melding verder onderzoeken.

Kunnen klanten zelf beoordelingen aanpassen of verwijderen?

Beoordelingen kunnen niet worden aangepast of verwijderd door het bedrijf waarover de review gaat: een bedrijf kan er wel op reageren om een eventuele klacht op te lossen. Ook negatieve ervaringen worden dus gewoon getoond. Klantenvertellen kan een beoordeling wel verwijderen, maar doet dat alleen als deze niet aan onze richtlijnen voldoet of wanneer er persoonsgegevens worden gedeeld.

Hoe zorg ik ervoor dat meer klanten een review achterlaten?

Onze reviewspecialisten informeren je hier graag over. Samen bedenken we een aanpak om zoveel mogelijk betrouwbare reviews te verzamelen. Je kunt klanten ook zelf alvast 'warm maken': kondig bijvoorbeeld aan dat zij een uitnodiging krijgen om een review achter te laten en vertel dat je hier veel waarde aan hecht.

Hoe word ik partner van Klantenvertellen?

Klantenvertellen werkt samen met een groep koppelingspartners: gerenommeerde online marketingbureaus die ons systeem van binnen en buiten kennen. Neem contact met ons op als je zelf in dit rijtje wilt staan.

Mag ik incentives weggeven voor reviews?

Ons advies is om dit niet te doen: een klant kan dit als sturend ervaren, en Google hanteert hiervoor eigen richtlijnen. Sinds 28 mei 2022 gelden er daarnaast nieuwe Europese regels voor online verkoop die consumenten online beter beschermen. Wil je toch incentives gebruiken in uitnodigingen voor reviews, dan ben je verplicht dit te vermelden conform de geldende wetgeving bij publicatie van je reviews.

BEN JE EEN CONSUMENT?

Vragen over het schrijven van een review

Hoe schrijf ik een review?

Het schrijven van een goede review hoeft geen uitdaging te zijn. Vul de vragenlijst op je uitnodiging eerlijk en zo concreet mogelijk in, en beschrijf je eigen ervaring met het product of de dienst.

Wordt mijn review direct geplaatst?

Bij Klantenvertellen houden we van transparantie. Jouw review wordt dan ook direct online geplaatst.

Hoe kan ik mijn geschreven review aanpassen of verwijderen?

Als reviewschrijver kun je je review laten aanpassen of verwijderen door schriftelijk contact met ons op te nemen, zodat wij je e-mailadres kunnen verifiëren. Beoordelingen kunnen niet worden aangepast of verwijderd door het bedrijf waarover de review gaat: dat bedrijf kan er wel op reageren om een eventuele klacht op te lossen. Klantenvertellen kan een beoordeling verwijderen als deze niet aan onze gebruiksvoorwaarden voldoet.

Waarom kan ik maar één beoordeling plaatsen?

Kopers van een product of dienst mogen één beoordeling schrijven over hun ervaring met een bedrijf. Dit doen we om misbruik te voorkomen: zo kunnen tevreden klanten of bekenden van een bedrijf de reviewscore niet manipuleren. Het is wel mogelijk om meer dan één beoordeling te geven als je een andere dienst of product hebt gekocht bij hetzelfde bedrijf.

Hoe kan ik zien of een bepaald bedrijf reviews verzamelt?

Met behulp van onze reviewpagina's kun je met enkele klikken zien of een bedrijf reviews verzamelt met Klantenvertellen. Zoek het bedrijf op via onze bedrijvenpagina.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op via 0418 729 200 of stuur een mail naar [email protected].

Klaar om te starten met reviews?

Ervaar zelf hoe ons gebruiksvriendelijke reviewsysteem jouw bedrijf laat groeien.