FAQ

Klantenvertellen is marktleider en expert in reviews. Bedrijven zetten ons systeem in om beoordelingen te verzamelen en publiceren. Zodat je als klant meer inzicht krijgt in het bedrijf waar je interesse in hebt. Of met een gerust gevoel een aankoop doet. Werk je met ons beoordelingssysteem? Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen.

 

Voor klanten: ga direct naar ons helpcenter

 

Ben je consument en wil je meer weten over gepubliceerde reviews?

 

Wil je starten met het verzamelen van reviews?

Hoe word ik partner van klantenvertellen?
Klantenvertellen werkt samen met een groep koppelingspartners. Deze gerenommeerde online marketingbureaus kennen ons systeem van binnen en buiten en zijn overtuigd van alle voordelen ervan. Neem contact met ons op als je binnenkort zelf in dit rijtje wilt staan.
Kunnen klanten zelf beoordelingen aanpassen of verwijderen?
Beoordelingen kunnen niet worden aangepast of verwijderd door het bedrijf waar je een aankoop hebt gedaan of dienst afgenomen. Een bedrijf kan hier wel op reageren, zodat een eventuele klacht opgelost wordt. Ook negatieve ervaringen worden dus gewoon getoond. Als er een onvoldoende is gegeven komt de review eerst 7 dagen in quarantaine te staan. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid om contact op te nemen met de ontevreden klant. Eventueel wordt de gegeven review daarna aangepast, maar alleen de klant zelf kan dit doen. Bovendien verwijzen wij met een link altijd naar de originele beoordeling. Klantenvertellen kan een beoordeling wel verwijderen, maar doet dat alleen als deze niet aan onze richtlijnen voldoet of wanneer er persoonsgegevens worden gedeeld.
Hoe weet ik zeker dat reviews echt zijn?
Klantenvertellen hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid van reviews. Echte beoordelingen en verhalen, geschreven door klanten die daadwerkelijk een product of dienst hebben afgenomen. Ons reviewsysteem nodigt klanten actief uit voor het achterlaten van een beoordeling. Om de betrouwbaarheid van reviews te controleren hebben we in ons systeem barrières ingebouwd die ervoor moeten zorgen dat de gegeven beoordelingen afkomstig zijn van echte klanten. Soms gebeurt het toch dat een beoordeling onecht is. Wanneer je gebruikmaakt van ons reviewsysteem en dit vermoeden hebt, kun je de beoordeling rapporteren. Onze reviewspecialisten gaan de beoordeling vervolgens verder onderzoeken.
Welke brancheorganisaties zijn aangesloten bij klantenvertellen?
Klantenvertellen heeft samenwerkingen met verschillende brancheorganisaties. Dankzij ons brede netwerk van partners bieden we de beste begeleiding en branchespecifieke oplossingen aan tegen aantrekkelijke tarieven. Informeer naar de afspraken die wij hebben gemaakt met alle organisaties. Onder 'partners' vind je een greep uit de brancheorganisaties waar we mee samenwerken.
Klopt de reviewscore die ik in een widget zie staan?
De reviewscore die je hier ziet staan is de gemiddelde score over de laatste 12 maanden die klanten hebben achtergelaten.
Krijgt elke klant dezelfde mail om een review achter te laten?
Onze klanten kunnen e-mails personaliseren en verschillende versies versturen. Soms gebruikt een bedrijf jarenlang dezelfde mail voor het achterlaten van een review. Vaker worden deze uitnodigingen regelmatig aangepast of zijn er verschillende versies in omloop.
Zijn reviews zichtbaar op Google?
Ja, wij hebben een koppeling met Google en de zogenaamde Rich Snippets worden hier getoond. De gele sterren die je bij Adwords naast bedrijfsgegevens kunt laten zien, kun je ook toepassen in je organische zoekresultaten. Overleg met je webbouwer op welke manier je deze toepassing integreert.
Hoe zorg ik ervoor dat meer klanten een review achterlaten?
Onze reviewspecialisten informeren je hier graag over. Samen bedenken we een aanpak om zoveel mogelijk betrouwbare reviews te verzamelen. Je kunt zelf klanten ook alvast 'warm maken' hiervoor. Kondig bijvoorbeeld alvast aan bij klanten dat zij een uitnodiging krijgen om een review achter te laten en vertel dat je hier veel waarde aan hecht.